Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy

Jaký je jeden z nejoblíbenějších moučníků předchozích generací? Hádáte správně, jsou to Míša řezy, které se těší velké oblibě dodnes. Nadýchané kakaové těsto doplněné svěžím tvarohovým krémem se schovává pod stříškou z čokolády.

Hodnocení receptu je 4,9 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RadkaS RadkaS

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chladnutí a tuhnutí

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chladnutí a tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 391 kJ /
7 503 kcal
Bílkoviny168,79 g
Tuky458,43 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 833 mg
Sůl2,44 g
Sacharidy667,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve upečeme korpus, na který smícháme mouku, cukr, prášek do pečiva a přidáme k nim 3 žloutky. Bílky odložíme stranou. Krok 2: Do moučné směsi přidáme olej a můžeme začít šlehat a postupně přilévat mléko a zašlehávat kakao. Krok 3: Z odložených bílků ušleháme tuhý sníh, který přidáme do těsta na úplný závěr (je možno vejce nerozdělovat a rovnou přidat do těsta 3 celá vejce, ale nebude tak nadýchané). Krok 4: Hotové těsto nalijeme do hlubšího plechu na pečicí papír (možno plech jen vymazat a vysypat moukou). Krok 5: Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 40 min na 180 ºC. Krok 6: Po upečení necháme vychladnout a zatím připravíme krém. V menším hrnci rozpustíme jedno máslo (neškvaříme!), do chladného rozpuštěného másla dáme tvarohy a vanilkový cukr a podle chuti přidáváme moučkový cukr, vše šleháme šlehačem do hladké hmoty a dáme ztuhnout do ledničky. Krok 7: Krém rovnoměrně rozetřeme na vychladlý korpus a dáme ještě tak na hodinu ztuhnout do lednice. Krok 8: Poté rozpustíme čokoládu na vaření, přidáme trochu tuku, aby šla čokoláda krásně nalít na tvaroh a dáme zase tuhnout do ledničky. Krok 9: Nejprve nakrojit čokoládu a pak zbytek, jinak čokoláda popraská! Při krájení doporučujeme horký nůž.

TIP: Nejoblíbenější tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 10. 3. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRMl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRMl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (39)

Pěkný recept. Hrnek na odměřování má být 1/4l? Jaké rozměry měl Váš plech? Je to důležité kvůli výšce pečiva.

veverka10: Prosím, jak se jmenuje ta čokoláda z Lidlu? Děkuji.

satelit: přesně tak, já už kvůli tomu ani nepeču, bud toho je málo nebo moc .... protože nevíš, na jaký plech to dát :-//

Dnes je tolik druhů a rozměrů plechů, že by měly být rozměry plechu uváděny vždy. V receptu je napsán 1plech, ale rozměry chybí. Velká škoda.

Opravdu výborné, děkuji za recept :-):yes:

Daniela Kopecká 17. 11. 2017 14:54
Dobrý den,
jen se chci zeptat, jak velký plech použít, aby těsto bylo akorát.
Děkuji Kopecká

Daniela Kopecká : Nevím, zda sem autorka ještě chodí - ale tohle množství je na normální velký hluboký plech;-)

Míša řezy jsou u nás oblíbené. Zkoušela jsem různé, ale tyhle opravdu bodují. Vyhovující těsto a vychytávka s rozpuštěným máslem je jednoduše geniální. :-)
Čokoládu z lidlu mám také v oblibě, jen ji vždy rozpouštím s troškou smetany, takže poleva jde pak krásně krájet bez praskání.

MilaO: tyhle Míšany peču nejméně 30 let,u nás jsou nejoblíbenější. Kupuji v Lidlu čokoládu na vaření,má 70% kakaa, 200g za 27korun,vyrobená v Německu, fakt kvalita :-)

zdenka: Tu čokoládu můžu taky jen doporučit. Je fakt nejlepší

Bezva recept, vyšly z toho výborné řezy. Vlastně jsem téměř navlas podobný recept měla už před cca 30 lety, jenže jsem ho někam zašantročila. Internet je plný paskvilů Míša řezů typu 6 lžic mouky, 6 lžic cukru, 6 vajec, no fuj! Tento recept je podle zdravého rozumu. Jen tvarohy bych na toto množství dala 3 na jednu kostku másla. Čokoládu na vaření už nepoužívám, dřív totiž měla čokoláda na vaření 50%, ale dnes to jsou 35% břečky. Čokoládu používám normální, minimálně 50% . :-)

Úžasný, už bude péct jen tento :-K

Těsto na řezy jsem dělala podle svého receptu, ale zkusila jsem krém s rozpuštěným máslem a dávám :yes: Jednak lehké zpracování ale hlavně je krém bez hrudek, přidala jsem maličko zakysané smetany a bylo to opravdu dobré.

Přidávám +17:yes: Použila jsem těsto a krém, navrch borůvky, višně a želatinu, dobrota.
Četla jsem i komentáře - pokud chce někdo kritizovat opakování receptu, měl by si jej nejdříve přečíst. Tento recept se skutečně liší. Zaujal mě postup při přípravě krému, při obvyklém postupu se mi často srazil, i při dodržení všech zásad. Tento vyšel bezvadně, jiný už nedělám. Máslo jsem nechala povolit v mikrovlnce. :-p:-)

Výborný, jiný už nedělám :-)

výbornýýýýýýýýýý:-D

luxusní recept, konečně pořádné Míša řezy, které nemají milimetrové těsto na klasickém plechu :-)) Bodík a palec nahoru:yes::-p

Tématické fráze:
miša řezy, míša řezy s tvarohem, míša řezy recept, řezy míša, tvarohové řezy míša recept, recept na míša řezy, recept misa rezy, míša řezy top recepty, misa rez, řezy míša recepty, míša řezy video, recept na misa rezy podle hrnku, recepty míša řezy, míšovy řezy, recepty řezy, top recepty míša řezy, řezy míša recept, rez misa, miša řezy s tvarohem video, luxusní míša řezy

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr, olej, vejce, prášek do pečiva, kakao, tvaroh, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, čokoláda na vaření, tuk

Přidat fotografie receptu