Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomerančové kostky

Hodnocení receptu je 4,5 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

spagetka spagetka

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 873 kJ /
3 316 kcal
Bílkoviny81,20 g
Tuky165,56 g
Vláknina34,60 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 400 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy357,90 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Pomeranče oloupeme, nakrájíme na kousky a rozmixujeme. Smícháme mouku s práškem do pečiva, krupicí, cukrem a vmícháme olej. Krok 2: Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s marmeládou a vmícháme do nich smíchanou moučnou směs a vymícháme dohladka. Z bílků ušleháme sníh a opatrně zamícháme do směsi. Krok 3: Pečeme v dobře vyhřáte troubě na cca 175 °C asi 30 min. Krok 4: Mezitím si uvaříme pudink z 300 ml. šťávy, želé a pudinku, po zhoustnutí potřeme povrch moučníku touto směsí. Krok 5: Mandarinky necháme okapat a narovnáme na povrch moučníku. Krok 6: Svaříme si 2. pudink se šťávou z mandarinek a ozdobíme moučník.

Zveřejněno 14. 3. 2009

Poznámka autorky spagetka

já použila jahodový pudink, ale příště dám asi 1 vanilkový a 1 jahodový

Šťávu jsem použila Lesní směs a citronovou

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5MY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pomerančové kostky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5MY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Gabi - ta rozmixovaná pomerančová směs se dá do těsta, ty růžové hromádky mezi mandarinkami je vlastně ozdůbka z toho 2.pudinku (v mém případě z jahodového)

Recept vypadá zajímavě :yes: ale mám 2 dotazy. Pomerančová směs se dává do těsta? Co jsou ty růžové kousky mezi mandarinkami? Je to další ovoce nebo vykukuje jahodový pudink?

ještě jsem se ani nestačila povívat, od koho recept je, ale jak jsem četla v surovinách špaldová mouka, tak jsem si tipla áá špagetka a nespletla jsem se :-), netradiční, zajímavý moučník :yes:

Tak si to ještě všechno v klidu čtu a dívám se, žes použila šťávu lesní směs a citronovou? Já bych použila šťávu z kompotu, třeba z těch mandarinek a dolila vodou, popřípadě ocukrovala, přidala citron.

:-)Vypadá pěkně, barevně, dám si ho do oblíbených, ale už jich tak mám tolik, že nestíhám vyzkoušet,špagetko máš bodík:yes:

Spagi, moc hezké, koukám, jak se všichni snaží. Nebyla jsem tady odpoledne a ani to nestíhám prohlížet. :yes:;-)

Janko - určitě - nejspíš polohrubou ;-)

A když nemám špaldovou mouku, mohu použít i jinou mouku:-?:-O

davam na vyskusanie...velmi zaujimavy mucnik

Tématické fráze:
pomerančový pudink, zele z pudinku, pomerančový kompot, pomerančový kompotu, pomerančový moučník, pomerančová bublanina, moučník růžové kostky, pomerančové moučníky, žele s pudinku, moučník ze špaldové mouky, moučník z pomeranče, .pomerancovy pudink, pomeranče recepty, kokosovo pomerancova buchta, buchta z pomerančového kompotu, pomerančová buchta s růžovou vodou, pomerančové řezy top recepty, pomerancovy moucnik recepty, pomeranc s pudingem, kostki

Suroviny:
pomeranče, mouka špaldová hrubá, krupička, cukr ovocný, vejce, marmeláda meruňková, olej, šťáva citronová, mandarinky, pudink, želé červené dortové, šťáva ovocná

Přidat fotografie receptu