Kakaové řezy
Tyto kakaové řezy jsou nejen krásně vláčné a jemné, ale zároveň bohaté na chuti. Nejlépe chutnají druhý den, když se těsto proleží a spodní vrstva báječně změkne. Dokonale je nakrájíte nožem máčeným v horké vodě.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 46 178 kJ / 11 037 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 194,65 g |
Tuky | 638,29 g |
Vláknina | 50,70 g |
Cholesterol | 5,08 g |
Sodík | 1,72 g |
Sůl | 4,29 g |
Sacharidy | 1 103,13 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu vyhřejeme na 170 °C.
Dva stejně velké plechy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na polovinu a rozlejeme na 2 plechy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch na dotyk nelepí, tj. cca 15 minut. Pozor, každá trouba peče jinak. Krok 4: Nad párou uvaříme mléko, žloutky a mouku na hustou kaši. Přidáme čokoládu a necháme vychladit. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme vychladlou kaši a ušleháme dohladka. Krok 5: Po upečení potřeme jeden plát polovinou náplně, na ní položíme druhý plát, potřeme druhou polovinou náplně, pak navrstvíme pěnu a nakonec polijeme polevou. Krok 6: Na pěnu bílky ušleháme s moučkovým cukrem nad párou. Krok 7: Na polevu máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu a umícháme dohladka.
Dva stejně velké plechy vymažeme tukem a vysypeme moukou. Krok 2: Bílky vyšleháme do hustého sněhu.
Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme kakao, mouku s práškem do pečiva. Zlehka vmícháme sníh z bílků. Krok 3: Těsto rozdělíme na polovinu a rozlejeme na 2 plechy. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme, až se povrch na dotyk nelepí, tj. cca 15 minut. Pozor, každá trouba peče jinak. Krok 4: Nad párou uvaříme mléko, žloutky a mouku na hustou kaši. Přidáme čokoládu a necháme vychladit. Ušleháme cukr s máslem a postupně přidáváme vychladlou kaši a ušleháme dohladka. Krok 5: Po upečení potřeme jeden plát polovinou náplně, na ní položíme druhý plát, potřeme druhou polovinou náplně, pak navrstvíme pěnu a nakonec polijeme polevou. Krok 6: Na pěnu bílky ušleháme s moučkovým cukrem nad párou. Krok 7: Na polevu máslo rozpustíme a přidáme nalámanou čokoládu a umícháme dohladka.
Zveřejněno 6. 7. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oEY
Moje poznámka
Kakaové řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oEY
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 4 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 6 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 15 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 15 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 23 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 52 minutami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 2 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 2 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 3 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 4 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 4 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 4 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 6 hodinami
Tématické fráze:
kakaové řezy,
kakaové řezy recept,
kakaový řez,
kakaový moučník,
recept na kakaové řezy,
řezy kakaové,
luxusní řezy,
kakaové moučníky,
luxusní moučníky,
kakaový zákusek,
kakaovy piškot,
luxusní zákusky,
větrník recept,
větrníky recept,
kakaové zákusky,
kakaová buchta s polevou,
větrník na plech,
recept větrník,
recept na kakaový řez,
zákusky a řezy
Suroviny:
vejce,
mouka hrubá,
kakao,
prášek do pečiva,
cukr moučkový,
mléko,
mouka hladká,
žloutek,
čokoláda na vaření,
máslo,
cukr moučkový,
bílek,
cukr moučkový,
čokoláda na vaření,
máslo,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (14)