Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nugetové (nutellové) špičky

Hodnocení receptu je 5,0 (161×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez chlazení

30 min (30 min příprava, bez chlazení)

Neuvěřitelně rychlá a jednoduchá dobrota z oblíbené lískoořechové pomazánky. Stačí vyšlehat Nutellu s máslem, nastříkat na dětské piškoty, namočit do čokoládové polevy a máte hotovo. Ze stolu tahle pochoutka zmizí mrknutím oka, zejména na dětské oslavě.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 768 kJ /
2 096 kcal
Bílkoviny17,08 g
Tuky158,38 g
Vláknina3,75 g
Cholesterol 272 mg
Sodík 55 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy140,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nugetu, máslo a vaječný koňak ušleháme do krému. Krok 2: Piškoty vyskládáme na plech, nejlépe do formy, kde nebudou při plnění ujíždět. Krok 3: Krémem naplníme cukrářský sáček a krouživým pohybem vytvoříme špičky na piškoty. Krok 4: Dáme na několik minut do mrazničky (do ztuhnutí). Krok 5: Připravíme čokoládovou polevu. Nalámeme čokoládu a rozpustíme ji ve vodní lázni. Krok 6: Špičky poté namáčíme do polevy a necháme vychladit.

TIP: Nákupy a přípravy na vánoční pečení

Zveřejněno 10. 12. 2008

Poznámka autorky cathleen

Velice rychlá a na přípravu snadná sladkost, která u nás pravidelně mizí jako první.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugetové (nutellové) špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRKy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nugetové (nutellové) špičky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRKy

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (166)

terinka2: už ti pěkně poradili - SilviaD, děkuji :-K Já jen dodám - my jsme špičky před namáčením do polevy dávali na několik minut do mrazáku, byly pak hezky tuhé. A čokopoleva by neměla být moc hustá ani horká.
Ať se povedou a chutnají! Nám tedy vydrží jen krátce, mizí mezi prvními :-D

SilviaD: Děkuji za radu :-K A opravdu ten krém nespadne, když piškot dám vzhůru nohama a namočím ho do čokolády? :-D Koneckonců, ta čokoláda na tom je celkem těžká věc.

terinka2: V kréme je maslo, tak určite robiť až pred vianocami. Hotové koláčiky pred polievaním čokoládou necháte dobre vychladiť a rozpustenú čokoládovú polevu necháte schladiť, tak aby bola tekutá ale nie horúca. Ja si hotové obliate pečivo ukladám na papier na pečenie. Ide to potom dobre odlupnúť a keď čokoláda aj stečie nezostáva neporiadok :-)

Ahoj holky, asi jsem fakt pitomá, ale já se bojím, tak se radši optám :-D :-D První věc, jak dlouho cukroví vydrží? Můžu ho začít dělat už teď nebo radši až týden před Vánoci? A druhá věc, když budu namáčet piškot s krémem do horké čokolády, neroztaví/nezdrcne/nespadne se ten krém? Omlouvám se za hloupý dotaz, ale nikdy jsem takové cukroví nezkoušela.:-K

Zdravím všechny kuchařky, kdy je nejlepší toto cukroví udělat? Myslíte, že můžu už teď a šoupnout na balkon?
Děkuji

Tak musím udělat druhou dávku a důkladně ji ukrýt, protože ta první zmizela rychlostí blesku.:-D:-Q

MarcelaPa: ani mi nemluv - cukroví míváme v chladu studené chodby a kdo se vrací zvenčí, samozřejmě přes chodbu, mívá plnou pusu těchto špiček :-D nikdy jich není dost, aby vydržely do Silvestra!

Já jsem to taky zkusila ale drobet jinak :) místo vaječňáku jsem dala čokoládový likér a nenamáčela jsem to v čokoládě nechala jsem to jen tak :D ale s tim likérem to bylo vynikající vřele doporučuji :)

Kara: promin, ale nedá mi to nezeptat se - myslíš, že by bylo se špičkama tolik lidí spokojených, kdyby se krém roztékal?:-D
Neteče, ale jestli máš doma veliké teplo, klidně ho dej na chvíli do lednice - opravdu jen na chvíli, aby zas neztuhnul moc a dal se dobře vytláčet.
Před namáčením do polevy můžeš dát špičky na tácu chvíli do mrazáku, líp se pak s nimi manipuluje:-p

Zdravím chci se zeptat, není ten krém po ušlehání řídký, ze by pri strikání na piskoty zacačal téct? Díky moc za odpověď.:-)

Zdravím všechny, receptík výborný, neměla jsem problém ani s levnější variantou nutely :-) Jen jsem se chtěla zeptat, nezkoušela jste některá dávat více vaječňáku nebo rumu? Zdá se nám to málo výrazné a bojím se, aby to potom drželo, když přidám :-8 Děkuju :yes:

Nikol: také se mi jednou stalo - silnější vrstvou krému jsem pak spojila dva piškoty k sobě a napíchnuté na tenkou špízovou jehlu celé namočila v čokoládě. Taky bylo dobré;-)

Včera jsem zkusila. Přesně podle receptu. Byla má chyba, že jsem to nechala lehce odležet a tudíž mi to zhoustlo. Na piškoty mi to pak nešlo vůbec nanést a už vůbec ne tak krásně jako na obrázku. :( To mě zamrzelo.. :( Ale chuťově jsou skvělé. :)

K tomuto receptu bych chtěla jen poznamenat, že je to strašně dobré s banánem. Místo piškotu silnější kolečko banánu, krém jen z nutelly másla a namočit v čokoládě. Musí se to ovšem hned zbodnout, což u nás nebyl problém. Děti milují :-):-K

Jsou dokonale. Jednoduche ikdyz nejsem z tech co doma pecou cukrovi. Bylo to za chvilicku a presto vynikajici. :yes:

A jak to dlouho vydrží :-!:-//;-)

Cathleen, veď si to prehoď...
Ono sa to mohlo nejako prehádzať aj samé od seba, neúmyselne, počas úprav na servere, nie? Ja som si nedávno otvorila nejaký svoj recept. Text v surovinách aj postup bol úplne neznámy, nebol to môj text, nepatril k môjmu receptu, absolut nezodpovedal názvu ani fotke...potom som to upravovala. Ale niečo také sa tu už stalo...

Merylas: Já souhlasím, cizí fotky se nesmí vkládat a pak se v klidu vymění. :-O

cathleen::-D No, tak to se tomu, co se to tady snaží zlepšit "povedlo". Hlavní foto má být foto hotového výrobku nebo pokrmu a vyměnili Ti ji za polotovar:-))

MajaV: hlavní fotky nějak neřeším - tahle se asi tomu, kdo se to tu snaží zlepšit, líbila víc než ta původní, moje;-)

Tady se asi popletla hlavní fotka;-)

Anna Vesperová 6. 11. 2015 06:26
Ahoj.Peču už moc roků cukroví,ale tento neznám.Určitě letos vyzkouším Děkuji za nápad.:yes:

Já jsem dělala dělala dětem vaječňák z kondenzovaného mléka, žloutků a rumové esence. :-p

Určitě vyzkouším, jen mam dotaz - zkoušely jste některá dělat bez vaječňáku? Nechci ho tam dávat kvůli dětem... I když tak malé množství by snad nemuselo vadit :)

Terez: díky za radu :-K

toho tuku dejte, ale jen trošku.pak čokoládu a po rozpuštění přidávejte tuk dokud se vám nezdá konzistence dostatečně řídká. já mám smaltovaný hrnek světle šedý uvnitř a tam zkouším politím na bok.nesmí být "průhledná"

Vyzkoušeno, jsou vynikající, jednoduché, rychlé a velmi mňamoozní... určitě zařadíme do vánočního cukroví (pouze místo piškotu zkusíme ta linecká kolečka) posílám bodík a děkuji za super recept :-K:yes:

betadinka: děkuji :-8

Špičky jsem dělala již po několikáté( nejen na vánoce, ale i na různé oslavy) a jako vždy byly úúúžasné ( a taky nejrychleji pryč..). Poprvé jsem dala místo piškotu upečené linecké kolečko a neměly chybu:-) Posílám bodík :yes:

Dělala jsem včera a . . . úžasné, posílám 91. bodík.:yes:

Jednoduchý recept na čokoládovou polevu - univerzální použití na cokoliv co chcete "namočit" nebo polít čokoládou:
Na páře (!) rozpustíme trochu ztuženého tuku s čokoládou na vaření (nebo jakoukoliv co doma najdeme), výborné jsou i ledové kaštany hořké. Rozpustíme, promícháme a namáčíme, poléváme. :)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
nutelové cukroví, cukroví z nutely, spicky, vánoční cukroví z nutely, cukroví špičky, nutelovy krem na cukrovi, cukroví s nutelou, krém z nugety, špičky cukroví, krem na cukrovi z nutely, krém z nutely na cukroví, nutelový krem do cukroví, nutelové řezy, spicky recept, cukrovi s nugetou, cukroví z nugety, nugetové cukroví, nutelový pletenec, nugetový krém, recept na špičky

Suroviny:
nugeta, máslo, koňak vaječný, piškoty dětské, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu