Suroviny pro 8
8
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 713 kJ / 2 560 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 57,38 g |
| Tuky | 55,86 g |
| Vláknina | 15,18 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 105 mg |
| Sůl | 0,21 g |
| Sacharidy | 449,44 g |
Postup přípravy
Krok 1: Z vody, trochy cukru, mouky a všeho droždí (vše z připraveného, odváženého množství) umícháme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme (pokud je třeba, trochu podsypeme hladkou moukou) a rozdělíme na 8 částí. Krok 3: Z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout. Krok 4: Pak bulky rozválíme na prameny s konci tenčími než střed, prstem přidržíme uprostřed, oba konce ohneme do podkovy a zamotáme do sebe. Krok 5: Necháme vykynout na plechu s pečicím papírem, potřeme bílkem, můžeme ozdobit plátky mandlí a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C/asi 20-25 min). Hotové pocukrujeme.
Pak přidáme ostatní suroviny a vymísíme těsto, které necháme v teple nakynout (cca 60 minut). Krok 2: Vykynuté těsto propracujeme (pokud je třeba, trochu podsypeme hladkou moukou) a rozdělíme na 8 částí. Krok 3: Z každého uděláme bulku a necháme 10 minut odpočinout. Krok 4: Pak bulky rozválíme na prameny s konci tenčími než střed, prstem přidržíme uprostřed, oba konce ohneme do podkovy a zamotáme do sebe. Krok 5: Necháme vykynout na plechu s pečicím papírem, potřeme bílkem, můžeme ozdobit plátky mandlí a ve vyhřáté troubě upečeme (180°C/asi 20-25 min). Hotové pocukrujeme.
Zveřejněno 20. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šrouby z kávového perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Q2J
Moje poznámka
Šrouby z kávového perníku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2Q2J
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 15 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 18 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 20 minutami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 11 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 14 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 15 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Tématické fráze:
tncz nova,
pekárnománie recepty,
nejlepší recept na kávový perník,
kávová perník,
pekárnomanie tn cz,
kávový perník top recepty
Suroviny:
káva instantní,
šťáva citronová,
žloutek,
koření do perníku,
tuk hera,
cukr,
cukr vanilkový,
mouka hladká,
sůl,
droždí,
kůra citronová kandovaná,
bílek,
mandle
Komentáře (5)