Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Švábi

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petra Benesova Petra Benesova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie12 513 kJ /
2 991 kcal
Bílkoviny52,40 g
Tuky162,83 g
Vláknina17,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 270 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy320,23 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V misce smícháme práškový cukr, mleté ořechy a nastrouhanou čokoládu. Ušleháme ze 4 bílků tuhý sníh a do něho po částech vmícháme připravenou suchou směs. Krok 2: Na plech vyložený pečícím papírem klademe lžičkou malé kopečky a na každý položíme polovinu spařené oloupané mandle. Krok 3: Pečeme v mírné troubě, spíš sušíme (já peču na 120°C). Vychladlé jsou dobře sundat

Zveřejněno 15. 12. 2014

Poznámka autorky Petra Benesova

zdroj: Kuchařka pro vnučky. Paní Eliška Maixnerová (autorka) o nich píše, že její maminka je pekla na různé sokolské akce do bufetu, že různé členky závodily se svým cukrovím, kterého se nejvíce prodá a tito švábi jí nikdy neudělali ostudu. Musím říct, že u nás jsou také první pryč a navíc jsou tak jednoduché:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švábi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K28l

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Švábi

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K28l

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Jarmila Pejšková:dokud malinko nezhnědnou zespoda, změní barvu i na povrchu, jde to poznat. Každý podle své trouby

Zdenka Kocianova 28. 10. 2015 07:05
letos vyzkoušim;-)

Jarmila Pejšková 27. 10. 2015 21:36
jak dlouho se pečou, nebo suší ?

Cukroví je rychlé a výborné :-p Dělala jsem z poloviční dávky, přidávám foto a bodík ;-):yes:

výborné,už mám taky upečeny:-p

Neznám a líbí se mi:yes:

Oříškové, dobré cukroví.:-p:yes: Nikdy nezklame, je to známý recept. Jen ten název je divný:-S

Před chvílí jsem je upekla z poloviční dávky, protože letos, přestože jsem se zapřísáhala, že nepeču, tak aspoň trošku z něčeho:-) Mám z té poloviční dávky z jednoho plechu 42 kousků a je to moc dobré. Dovolila jsem si přidat foto a dávám i zasloužený bodík :yes:+

Ořechové cukroví máme moc rádi,:-p:yes: já už bych radši ty chrousty než šváby:-))

Cukroví znám pod názvem "chrousti" a je opravdu moc dobré :-p:-K+1:yes:

Tématické fráze:
cukroví švábi, švábi cukroví, vánoční cukroví švábi, svabi, svaby, šváby recept, svabi recept, recept na šváby, cukroví šváby, ořechoví švábi, recept svab, recept švábi, svab, švabí recepty, cukrovi ze ctyr bilku, jak na šváby, šváb recept, recept šváby, co na švaby, jak se pečou chrousti

Suroviny:
cukr moučkový, ořechy mleté, čokoláda na vaření, bílek, mandle loupané

Přidat fotografie receptu