Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Srnčí ragú z plece

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Colombo65 Colombo65

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 120 min

120 min (120 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 553 kJ /
2 522 kcal
Bílkoviny200,34 g
Tuky178,81 g
Vláknina11,94 g
Cholesterol 590 mg
Sodík 4,00 g
Sůl9,90 g
Sacharidy25,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Srnčí maso nakrájíme na přibližně stejně velké kostky, a slaninu na menší kostky. Maso smícháme s kořením a vložíme nejlépe do druhého dne do lednice uležet. Krok 2: Do hrnce dáme rozehřát polévkovou lžíci vepřového sádla a vložíme na jemno nakrájené cibule, slaninu a opečeme vše do zlatova. Jakmile je vše dokonale „zlaté“ přidáme rajský protlak a necháme ho pořádně zarestovat, směs stále mícháme. Krok 3: Uleželé okořeněné maso vložíme do hrnce na opečenou cibuli se slaninou a protlakem, a zprudka necháme maso zatáhnout. Krok 4: Jakmile se maso zatáhne, tak přidáme sůl, pepř, utřený česnek a necháme lehce dusit podlitím připraveným vývarem do ¾ masa do změknutí. V průběhu dušení můžeme vývar lehce dolévat. Krok 5: Jakmile je maso měkké, tak přidáme v troše studené vody rozmíchanou lžíci hladké mouky na zahuštění. Vše dobře společně promícháme a necháme na mírném ohni lehce provařit asi 10 - 15 minut. Krok 6: Na závěr dochutí oříškem másla pro lesk a zjemnění omáčky. Podáváme s opečeným bramborovým knedlíkem, nebo čerstvým chlebem. Můžeme dle chuti posypat na jemno nakrájenou cibulí.

Zveřejněno 26. 10. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí ragú z plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4PG0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Srnčí ragú z plece

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4PG0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

Simona Skolakova:Já vím,lhát se nemá,ale.....!:-D

Veronika.Hrozna::-D:-D:-D:yes:šikulka:yes::-D

Veronika.Hrozna::-D:yes::yes:

Colombo65: No jo,tak jo,papat se bude zítra.Už lišák kolem obcházel,ale řekla jsem,že to není hotové.

Veronika.Hrozna:
;-);-);-):yes:

Dovařeno! Ochutnáno a musí to podle mne odležet.Bohužel srnčí je potfora.;-)
Zítra bude obídek "sen" ! :-K:-*Pošlu fotečku,neboj!:-K

Už se to vaří,jen česnek jsem dala až po podlití,snad se nic nestane.
Už orestováný protlak měl nádhernou barvičku,dala jsem maso a podlila.Divočinu jsem dala od Vitany.:-D
Jelikož jsem měla maso už bez kosti ,tak jsem udělala vývar ze srnčí přední nožičky s kostí a trošky čerstvé zeleniny. Mohu jen říct,že než se z toho udělal vývar tak to táhlo 3 hodinky.;-)

jo,jo, kdo umí, ten umí:yes::-D

Colombo65:Colombo díky ,nějaké zpatlám a opeču. :-D Snad to projednou moje polovička "neofrfle"knedle on nerad potfora.

Veronika.Hrozna:Klasické bramborové knedlíky smíchané s nasekanou petrželovou natí a po uvaření zlehka opečeno na pánvičce ;-)

Já to v pátek uvařím ,ale nemám recept na ty pečené bramborové knedle co jsou tam vyfoceny ! Nemáš je někde tady? :-?

I mě se tato dobrota velice zamlouvá:yes::-p:-K

To se mě moc a mooc líbí.

Tématické fráze:
srnčí ragú, srnčí plecko recepty, srnčí plecko recept, srnčí plecko, srnčí ragú recepty, plecko recepty, recept srnec plec, srnčí plec na víně recept, srnčí plec na víně, srnčí maso recepty, srnčí ragú recept, srnčí kosti, recepty na srnčí maso, srnčí recepty, ragú recept, recept na srnčí plecko, srnční plec-recept, srnční plec-recept, srnec plec, pečená srnčí plec

Suroviny:
plecko srnčí, špek uzený, vývar, cibule, protlak rajčatový, koření divočina, česnek, sůl, pepř, sádlo vepřové, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu