Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 950 kJ / 5 485 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 156,86 g |
| Tuky | 193,12 g |
| Vláknina | 34,00 g |
| Cholesterol | 548 mg |
| Sodík | 719 mg |
| Sůl | 1,67 g |
| Sacharidy | 762,90 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmícháním droždí ve vlažném mléku a cukru připravíme kvásek a necháme ho na teplém místě vzejít.
Krok 2: Z ostatních surovin a kvásku vymícháme a vypracujeme hladké elastické těsto, ze kterého vytvoříme 5 bochánků a necháme je 1/2 hodiny kynout na teplém místě.
Krok 3: Pak každý bochánek krátce hněteme asi 2 minuty a rozválíme na velikost talíře. Placku rozdělíme řezy na 6 stejných trojúhelníkových dílů.
Krok 4: Každý trojúhelník naplníme lžičkou nuttely, stočíme od širšího okraje ke špičce, kterou jsme navlhčili vodou a povrch potřeme žloutkem.
Krok 5: Naskládáme na plech, vyložený pečícím papírem, přikryjeme utěrkou a necháme chvíli vykynout na teplém místě.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi za 20 minut dozlatova.
Pečeme v dobře předehřáté troubě na 220°C asi za 20 minut dozlatova.
Zveřejněno 16. 3. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Croissanty s nuttelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Vv
Moje poznámka
Croissanty s nuttelou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J6Vv
Nejnovější recepty
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 6 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 6 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 11 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 17 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 1 hodinou
Domácí piškoty
Marjet před 3 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 5 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 6 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 6 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 6 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 6 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 7 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 7 hodinami
Tématické fráze:
crosanty,
crosanty láďa hruška,
recept na crosanty,
crosanty recepty,
crosanty plněné,
croasan,
croasan recept,
crossan recept,
recepty ládi hrušky crosanty,
crosan,
crossanty,
těsto na crosanty,
crosanty z listového těsta,
crosanty recept,
recept na croissant plněný nutelou,
crosant recept,
recept na croasan,
recept na crossan,
láďa hruška crosanty,
croissanty s nutelou
Suroviny:
mouka hladká,
máslo rostlinné,
vejce,
sůl,
mléko,
mléko,
droždí,
cukr,
nutella
Komentáře (29)
Mně tohle těsto z Dadalovy kuchařky vyhovovalo a jak vidno - Sebeně, Misce 77 a Romaně Vackové taky.
Páni, s nivou to muselo být skvělé...
Marti, díky - opravdu peču sporadicky - a moje rohlíčky mají velmi různé, někdy zvláštní tvary...