Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ředkvičková smaženice - jako z hub

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 15 min

30 min (15 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Rada autorky tohoto receptu je jednoduchá: Když máte hotovo, tak zjistíte, že to voní, chutná i vypadá jako houby a pochybujete nad tím, jestli jste to fakt dělali z ředkviček. Je to prima, když houby ještě nerostou v lese!

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 463 kJ /
589 kcal
Bílkoviny28,85 g
Tuky43,35 g
Vláknina10,25 g
Cholesterol 841 mg
Sodík 332 mg
Sůl0,71 g
Sacharidy16,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Ředkvičky umyjeme, nakrájíme na plátky, osolíme, zakápneme olejem a necháme chvíli odležet v misce. Krok 2: Cibulku drobně nakrájíme a dáme jí zpěnit na másle, přidáme ředkvičky, kmín, pepř, houbové koření a dusíme. Krok 3: Pak přidáme rozšlehaná vejce a sekanou petrželku, nebo pažitku. Jíme s bramborem nebo chlebem.

TIP: Jak si poradit s přebytky ředkviček

Zveřejněno 16. 3. 2009

Poznámka autorky Bibinka

Recept je od Hanky Švejnohové.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková smaženice - jako z hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kzW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ředkvičková smaženice - jako z hub

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kzW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Opravdu mě překvapilo jak skutečně tato smaženice vypadá a chutná jako ta houbová. Moc dobrý a důmyslný recept. <3

Dělám stejně, jen bez houbového koření :-p:yes:

lenka0: Lenko, budeš asi první, tak to vyzkoušej;-)až takový rozdíl v tom nebude a dej vědět;-)

Zkoušel někdo z bílé ředkve?

Bibinko, včera jsem dělala synovi (3 roky) k večeři. Moc si pochutnal:-p, ale prej kytičky ne - takže bez pažitky.:-))

Drobenko,ty jsi to blafování s houbama dovedla na samej vrchol:yes:i když já je také krájím, ale na proužky ne, já kolečka a pak ještě na čtvrtinky.;-)

Ředkvičky krájím na širší nudličky. Když pak do nich zamíchám vajíčka, tak ředkvičky nejenom chutnají, ale i vypadají jak houby.:-p

Posílám velký +. Včera jsem si moc pochutnala, bylo to výborné, určitě brzo zopakuji. Přidala jsem ještě kus pórku :-p

Ano, ano, ve vajíčkách jsou plátky a vcelku jsou syrové, tady jako ozdoba;-):-)

tak jsem váhala oprávněně, když jsem si myslela, že jí určitě dáváš;-)já ty ředkvičky krájím na tenké plátky a ještě každý napůl. Ona je má asi Maris nakrájené v těch vajíčkách a ty navrch má jako ozdůbku ne?:-)

Bibinko - Dávám cibulku, je n jsem chtěla doplnit tu změnu u ředkviček. Bez cibule by ani pravá smaženice nebyla smaženicí :-D:-p

Špagetko, Ty nedáváš cibulku? Já vím, někdo jí nedává ani do pravé smaženice, nám tam teda chutná, proto se ptám:-?;-)

Maris, to Tě ani nesmí napadnout, že bych se mohla zlobit:-?:-!, fotka nádherná, jen tam zajet lžičkou, jak to svádí:-D a jsem moc a moc ráda, že jsi to vyzkoušela.;-)Díky, mám radost:yes:

Já to dělám malinko jinak- ty ředkvičky nakrájím na kostičky a krátce orestuju na pánvi, přidám vejce, kmín pepř a sůl :-p

Bibi, díky za připomenutí, dnes byla super snídaně, jen jsem nedala to houbové koření / nemám /, ale já to znala bez něho a jen s tím kminem je to taky moc dobré;-) Doufám, že se nebudeš zlobit, že jsem přidala fotku.:-)

Drobenko, já Ti moc děkuju a pravdu máš, je to opravdu mňam.;-)

Smaženice z ředviček je výborná. Chutná doopravdy jak smaženice z hub.:yes: Poprvé jsem ji jedla cca 20 lety u tchýni na chatě. Dávám bodíka.

Tématické fráze:
smaženice z hub, smaženice z ředkviček, smaženice z hub recept, ředkvičky jako houby, vajíčka s ředkvičkami, smažená vajíčka s ředkvičkami, smaženice, jídla z hub, vajíčka na ředkvičkách, vajíčka s ředkvičkou, smaženice ze ředkviček, ředkvičky a vajíčka, recepty z hub smaženice, smazenice s redkvickami, vajíčka s ředkvičkama, ředkvičky s vajíčkem, pravá smaženice, smaženice z řekviček, řekvičková smaženice, jak uchovat ředkvičky

Suroviny:
ředkvičky, olej, koření houbová variace, máslo, vejce, cibule, kmín celý, pepř mletý, sůl, petrželka zelená

Přidat fotografie receptu