Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vrabci v hrsti

Kousky kuřecího masa zabalené do anglické slaniny pečeme na lůžku z cibule a papriky. Příprava je snadná a rychlá a maso můžeme dochutit svým oblíbeným kořením. Výborné masové balíčky podáváme například s bramborovou kaší.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sofie1973 sofie1973

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 45 min

55 min (10 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

2 - 3 (celkem 12 ks)

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 184 kJ /
2 195 kcal
Bílkoviny117,98 g
Tuky188,17 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 290 mg
Sodík 3,61 g
Sůl8,85 g
Sacharidy6,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí řízky rozkrájíme na 4 stejné díly (napůl a znovu napůl), aby z každého vznikly 4 malé řízečky. Krok 2: Každý řízeček zarolujeme do plátku slaniny. Krok 3: Na dno pekáče nakrájíme na nudličky oloupanou cibuli a papriku, na ně naskládáme "balíčky" masa. Zasypeme staročeským kořením, dáme do trouby péct na 45 minut. Krok 4: Jako příloha se hodí bramborová kaše, hranolky, brambory.

Zveřejněno 9. 9. 2011

Poznámka autorky sofie1973

Uvedené množství surovin bohatě stačí na 3 porce, ale je to tak moc dobré, že jsme to zblajzli ve dvou.

http://recepty-od-sofie.webnode.cz/recepty/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrabci v hrsti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1xx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vrabci v hrsti

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/B1xx

Marie

Komentáře (39)

Nevadilo by vam napsat, co to je to staroceske koreni? Zkaza kucharstvi jsou tyto pitome nazvy ruznych smesi, profi kuchari je urcite nepouzivaji. A take jsem v zivote nevidel bile paprikyl Znam zelene, cervene, zlute, dokonce i oranzove, ale bilou papriku jsem v zivpte jeste nevidel.

Paul Sulc: hungarian white pepper / paprika

Zobrazit starší odpověď

Vypadá to lákavě. Jako začátečník určitě vyzkouším :-) Maso v pekáči se peče jen tak nasucho nebo nečím podlít? Děkuji.

Dneska sem zkusila dat misto kureciho mletou jen s cesnekem a majorankou tak uvidime :-)

dneska jsme měli k obědu,bylo tu vynikající:-K:yes:

správná a jednoduchá rychlovka:yes:

Prave to robim a som na to velmi zvedavy. Namiesto staroceskeho korenia sme pouzili gyros. Uz sa tesime na vsledok. Vyzera to zatial vyborne:yes:

beda venerabilis 10. 11. 2015 22:02
helena raunerova: Však jste to jedli, ne? Objed je zcela logický.

Omlouvám se za chyby. Ne objed, ale oběd. Děs, jak jsem mohla.

Vypadá to náramě. Dobrý tip na objed.:-D:-D:yes:

vypadá to lákavě:-):-K:yes:

Vypadá výborně a určitě i tak chutná ;)

pupovi: To mám radost:-), děkuji:-K

chutnalo, výborné! :-)

pupovi: Moc doufám, že bude chutnat:-K, děkuji.

tak jdu na to, snad to bude tak výborné, jak výborně to vypadá :-)

Tématické fráze:
vrabec v hrsti, kuřecí vrabci, krůtí vrabec, kuřecí vrabec, pečení vrabci, vrabci recept, vrabec v hrsti recept, vrabci, krůtí vrabci, staročeský moravský vrabec recept, vrabec v hrsti recept z kuřecího masa, moravsky vrabec z kuřecího masa, recepty na objed, lepší vrabec v hrsti, vrabci v hrsti+recept, jak chytit vrabce, moravsky vrabec v papinaku, objed, vrabci z kuřecího masa, pečení vepřoví vrabci doba pečení

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, slanina anglická, cibule, paprika čerstvá bílá, koření staročeské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu