Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Hodnocení receptu je 5,0 (47×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sunny.sofi sunny.sofi

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min bez závěrečného vychlazení

10 min (10 min příprava, bez závěrečného vychlazení)

Milujete utopence, ale nechce se vám čekat několik dní než se uleží? Zkuste si připravit podstatně rychlejší variantu podle našeho receptu. Dopoledne nachystáte a večer můžete mlsat. Použít můžete párky, špekáčky nebo jinou uzeninu.

Suroviny pro 1

sklenice 0,5 litru

1

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 830 kJ /
437 kcal
Bílkoviny3,38 g
Tuky31,87 g
Vláknina5,60 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,28 g
Sůl4,00 g
Sacharidy32,65 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špekáčky oloupeme a s cibulí je nakrájíme na půlkolečka. Krok 2: Všechny suroviny na nálev dáme do kastrůlku a svaříme. Krok 3: Do sklenice dáme třetinu nakrájených špekáčků a cibule, zalijeme částí horkého nálevu, přidáme další třetinu špekáčků a cibule, opět zalijeme částí nálevu. Naskládáme zbytek špekáčků s cibulí a dolijeme zbylý nálev. Krok 4: Pevně zavíčkujeme, sklenici obrátíme vzhůru nohama a zpět (nálev se tak dostane ke všem kouskům) a po prochladnutí uložíme do lednice. Když se v lednici vychladí, můžeme konzumovat. Podáváme s chlebem.

Zveřejněno 31. 12. 2012

Poznámka autorky sunny.sofi

Příloha: dobrý chlebík a pivko

V lednici údajně vydrží měsíc, nemám vyzkoušeno, vždy jsme snědli dřív :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX3z

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Utopenci - ráno naložit, večer baštit

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oX3z

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (64)

Meli jsme vcera k veceri - je to velice dobre a rychle se to dela i ji :-) - diky, chutnalo to mne i manzelovi. :yes:

Výbornééé díky.:yes:

Dnes jsme s přítelkyni zkoušeli tak uvidíme dáme vědět jak to dopadlo;-)

Já bych řekl,že utopence si většina lidí umí vyrobit - každý trochu jinak,někdo ostřejší,kořenější,z různými doplňky (jasná je cibule,okurka,feferonka aj.) * Ale tenhle "recept" nejsou utopenci,ale salát zn. co dům dal ! Ten kdo to propaguje musį mít kachní žaludek. Pryč s párkama !

Na mě dost hořčice, dala jsem víc kečupu a jsou

Pepík nebo Iron 15. 2. 2016 23:08
Růžena:Síííí:-K:-Km o receptík na ten rumcajs salát.nikde ho nemůžu koupit zkusil bych domácí verzi.Díky a pohodovej den Iron Pepé

Jaroslav Jankovský 13. 2. 2016 17:26
Rád bych nějakých lahůdkových receptů,prosím zdělte návody,děkuji Jankovský

roman: Váš recept ? :-) V podstate totožný recept mám z knihy Petra Novotného : Ham a mňam. Suroviny na nálev sú skoro totožné, akurát k tej údenine a cibuli ide ešte paprika a paradajky + uhorka.;-)
https://www.toprecepty.cz/recept/21641-cinsky-rapl...

Koukám jak se za roky můj recept rozšířil po netu :-D lidičky chuť zvírazníte přidáním Provensálského koření ještě větší bašta :-)

Růžena 4. 2. 2016 19:49
harry: Já to dělám jako salát (určitě ne utopenci a ještě z párků). Jako se dělá Zbojnický salát (Rumcaj...)- majonéza (pro lehkost nastavuji trochu bílým jogurtem), cibule, sladokys.okurka, naložená kapie, sůl, pepř,příp. feferonka,tak toto je jako alternativa (ale ze špekáčků). Skutečně vynikající dobrůtka, proto možno již večer konzumovat a cibule pěkně zvláční (platí pro oba saláty).

Presne ako tu vyššie niekto píše - prvý krát počujem že do utopencov sa dáva horčica a kečup, prepáčte ale to je čo za gebuzina

Mám recepty na 135 druhů utopenců,ale s kečupem,majonézou a olejem ani jeden.To nejsou utopenci.;-(

harry: :no::no::no::no::no::no:

Ještě přidat kyselou okurku nakrájenou na nudličky, přidat trochu majonézy a je z toho Ševcovský mls :-p:-p:-p:-p:-)):yes:

Ba ne teo, jsou to utopenci, wikipedia má vždycky pravdu :-D

Tak toto nemá s utopencami nič spoločné, utopenci - špekáčky, cibuľa, paprika pálivá, mleté korenie, ocot, voda a to je všetko....

Jana:přesně tak,všechna uzenina z Lídlu má nejvíce masa

Jana:
No a mimo markety,z českých výrobců uzenin,vyhrály špekáčky od firmy z Vysočiny z obce Fryšava (nedaleko Žďáru nad Sázavou).Stojí sice skoro dvakrát více než některé ty „lepší“ z marketů,ale zase si „pošmáknete“...:-p :yes: :yes: :yes:

Když tu je řeč o špekáčcích z hypermarketů,tak nejlepší jsou z Globusu,alespoň u nás v Opavě.Jinak od soukromníka,podotýkám,že poctivého jsou nejlepší.Já mám recept na utopence ještě z Rudého práva a ten když udělám tak se po něm jenom zapráší.Potřebujeme:1 velkou sklenici,1kg.,špekáčků,cibuli,kyselé okurky.hořčici a čili koření a ocet.Špekáčky rozřízneme po bocích(tři řezy),do jednoho dáme cibuli na půl kolečka,do druhého okurek(trošku silnější plátek)a do třetího hořčici a zasypu čili.Na dno sklenice dáme cibuli a okurky,poklademe špekáčky.Můžeme vrstvit.Zalijeme octem,asi do dvou třetin sklenice a dolijeme vodou.Převážeme celofánem a dáme do hrnce asi na dvacet min.vařit při 80 stupních.Necháme vychladit a po třech dnech by se měly jíst.U nás se to nevydrží a baští už druhý den.Uležené jsou ještě lepší.

Roman:Je vidět že jste tu podle vás "patlaninu" neměl,jinak by jste psal jinak.:yes:

Roman:

Nedá mě to nezareagovat, špekáčky z Lidlu vyhrály D-test, ze všech nákupních řetězců mají nejvyšší podíl masa. :yes:

velmi podobný recept mám na marinované buřty.musí ale být kvalitní a za studena se přidává majonéza

no já si také neumím představit utopence s kečupem,horčicí a:-(( nevím s čím ještě brrr:-((

Roman Štefl > napište mi složení těch vašich špekáčků a pak můžeme o něčem mluvit. docela pochybuji, že mají 80% masa.

Roman Štefl 18. 5. 2015 07:08
Blanko Z? Především mě uzdivuje že to co nakupujete v lidlu nazýváte špekáčky :-)
Špekáčky kupuju tady u nás u řezníka. Má vlastní výrobu... Pokud byste je jednou ochutnala, pochopila byste proč bych si nekoupil tzv. špekáčky z kteréhokoliv jiného supermarketu. Když budete trochu koukat kolem sebe určitě nějakého řezníka u vás taky najdete...

PS: celá moje reakce znamená, že bych bych tenhle recept z důvodů obavy o své zdraví raději nikdy nejedl a nikomu to nedoporučuju - taková směs vám nezničí jenom chuťové buňky (které, pokud vám to chutná už stejně zničené máate), ale i všechny vnitřnosti

Dana Rysová > asi záleží na tom,jestli chcete mít omáčku pálivou nebo ne :o))

U nás mají vždycky úspěch:-p

Dana Rysová 12. 5. 2015 22:19
Jen prosím dotázek, jakou chilli omáčku, sladkou nebo pálivou, je víc druhgů?? Chtěla bych vyzkoušet. Díkywww.toprecepty.cz/recept/30812-utopenci---rano-nal...

RM.M > myslím,že jsi to hezky uzavřel(a) :yes::-))

K tem utopencum neutopencum.Pokud to nekdo udelal a nechatna mu,prosim poslete ja to zbastim.A je mi to jedno jak se to jmenuje:yes:

mlynářová anna 11. 5. 2015 19:22
skvělé, jdu dělat opět, a znova, moooooc děkuji:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
naložení utopenců, recepty utopenci z párků, utopenci s kecupem a horcici, utopenci z párků, recept na naložení utopence, naložení utopenci, jak naložit špekáčky, utopenci hned k jídlu, jak vyrobit utopence, jak naložit buřty, utopenci v majonéze, recept na utopence, utopenci recept, utopenci z kabanosu, salat z utopencu, utopenci v marináde, utopenci s párků, utopenci, utopenci s kecupem, utopenci v kecupu

Suroviny:
špekáček, cibule, ocet, olej, hořčice plnotučná, omáčka worcesterová, kečup sladký, omáčka chilli, voda

Přidat fotografie receptu