Vynikající kysané zelí (vánoční)
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou večeři či svačinu. Můžete ho uvařit i větší množství, bez problému vydrží celé svátky!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 673 kJ / 1 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,75 g |
Tuky | 59,00 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,00 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 96,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným prorostlým bůčkem nebo obojím) a kořením.
Krok 2: Pokud je zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. Vodu ze zelí můžeme slít bokem a případně s ní nakonec zelí dochutit, pokud bude málo kyselé.
Krok 3: Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme a obereme maso, které vrátíme k zelí. Zahustíme zásmažkou z oleje a mouky a osolíme dle potřeby.
Krok 4: Podáváme s chlebem, ale můžeme i s knedlíkem.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Moje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Nejnovější recepty
Kuřecí kapsa se zeleninovým salátem (pro diabetiky)
Přidáno před 8 hodinami
Kapustový závitek s houbami a vejcem
Přidáno před 9 hodinami
Brokolicový nákyp s mrkví a sýrem
Přidáno před 9 hodinami
Obalený květák z remosky
Přidáno před 10 hodinami
Sušenky z mandlové mouky
Přidáno před 15 hodinami
Bryndzové pirohy
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jarní salát s vajíčky a zálivkou
JaromiraVlasakova před 5 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Milahu před 5 hodinami
Zelí s medem
pajaheltuska před 6 hodinami
Krkovice pečená na hlávkovém zelí
Sahula před 6 hodinami
Netradiční dušené kysané zelí s přírodní krkovicí
Sahula před 6 hodinami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
Suz4n před 7 hodinami
Španělské ptáčky se smetanovou omáčkou
Andyzvesnice před 7 hodinami
Netradiční cibulačka se žampiony
Andyzvesnice před 7 hodinami
Pikantní čočka
Karel849 před 7 hodinami
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
JanaVoza před 9 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit kysané zelí,
jak vařit kysané zeli,
kysele zeli jak varit,
jak uvařit kyselé zelí,
jak vařit kyselé zelí,
jak dlouho vařit zelí,
vaříme kysané zelí,
jak uvarit kysane zeli,
jak uvařit zelí,
jak varit zeli,
vaříme kyselé zelí,
příprava kysaného zelí,
vařime zeli,
recept na kysané zelí,
vaření kysaného zelí,
vařené kyselé zelí,
kysané zelí vaření,
kysané zelí recept,
co varit na vanocni svatky,
jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny:
zelí kysané,
žebra uzená,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (20)