Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bleskový kefírový koláč s ovocem

Máme pro vás tip na ovocný koláč z kefíru, po kterém se během chvilky jen zapráší. Využijte sezónní ovoce nebo zásoby z mrazáku a pusťte se do pečení. Recept je vhodný i pro začátečníky.

Hodnocení receptu je 5,0 (54×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aanicka

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 35x25 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 607 kJ /
2 774 kcal
Bílkoviny60,11 g
Tuky83,87 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 556 mg
Sodík 542 mg
Sůl1,93 g
Sacharidy440,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu vyhřejeme na 180 °C. Připravíme plech s vyšším okrajem, vymažeme ho a vysypeme moukou. Krok 2: Kefír smícháme s cukrem, přidáme rozpuštěnou zchladlé máslo (nebo Heru) a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Přidáme vejce a vyšleháme řídké těsto. Krok 3: Těsto nalijeme do připraveného plechu a poklademe libovolným ovocem, nakrájeným na kousky. Krok 4: Pečeme asi 30 minut. Propečení vyzkoušíme zapíchnutou špejlí. Po vytažení z moučníku musí zůstat špejle suchá. Krok 5: Koláč můžeme podávat dozdobený zakysanou smetanou.

TIP: Jak zpracovat letní ovoce

Zveřejněno 15. 7. 2009

Poznámka autorky aanicka

Koláč je výborný, vláčný a rychlý. Nám nejvíc chutná s borůvkami (mohou být i mražené).

TIP: zkuste použít ochucený kefír, např. na meruňkový koláč - meruňkový kefír! Ale dejte pak míň cukru, kefír je sladký.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO0n

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KO0n

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Výborný. Pod ovoce jsem dala ještě tvaroh.

Na jednu polovinu jsem dala rebarboru a druhou modré blumy. Posypala jsem drobenkou. Skvělé. Zařadila jsem do své kuchařky.

Tak jsem koláč také upekla. Dala jsem tam švestky a lupínky mandlí a posypala jsem to žmolenkou. Je výborný :-):yes:

Výborná, křehká. Taky jsem pekla buchtu z kefíru, ale tato je lepší, takže vyměním ..... Děkuji :yes:

Zlaté kefíráky. Dělala jsem s borůvkami a kdybych holčinám do práce donesla minulý týden celý plech, tak bylo málo. Co budu povídat. Zítra dělám znova. Doporučuji kefír od Pilos z Lidlu. připadá mi hutnější než v papírových krabičkách. Ke kanadským borůvkám doporučuji do těsta vmíchat rumový či citronový cukr neb to se Vitaně opravdu povedlo. Dík za luxus recept. :-K

Dnes jsem ho pekla a je vynikajicí.:-K

Fabiánova Jana 21. 2. 2016 21:26
;-( jsou to skvělé recepty-děkuji ráda vyzkouším:-!

Anna: autorka píše, že těsto lije do .....vysypaného pekáče s vyšším okrajem....myslím, že bude vhodný spíš klasický pekáč (na buchty, kachnu atd. Na některých fotkách u receptu (lidí, co ho zkoušeli) je těsto vylité i na plech, kde ho bude ale dost nižší vrstva - někomu to stačí:-)

vyzerá veľmi dobre..na ako veký plech to asi je? chcela by som vyskúšať...

Právě vyndavám z trouby a vypadá skvěle, chválím a přidávám bodík:-))

výborná, dělala jsem z ochuceného kefíru a tak jsem ubrala cukr, Mňamka:-p:-p:-p:-p:-p

Michal Jeřábek 5. 2. 2012 10:43
www.toprecepty.czJe to velmi chutné:yes:

ivulinka opravdu krásné fotečky, už jsem ho dlouho nedělala a ty jsi mi na něj úplně udělala chuť :-p:-))

Výborný a rychlý koláč, spěchám s bodíkem a s obrázky:yes:

Výborný recept;-) Tento koláč doma dělávám, nejraději ho máme s meruňkama, dávám kompotované. Na vrch ještě drobenku se skořicovým cukrem a mletým perníkem.. Je to opravdu dobrota:-p

Tenhle koláč znám, dělám ho hodně často.Ovoce dávám jaké se mě dostane zrovna pod ruku. Čerstvé, mražené nebo i kompotované. Má ale jednu vadu, vždycky zmizí a každý říká že ještě pořádně neochutnal. Donutilo mě to že rovnou dělám z dvojité dávky.

Evamala: Na radu maminky nejdřív necham ovoce povolit na tacku s papírovou uterkou. Když je v mrazaku déle, obvykle pustí dost vody a pak se mi ovoce dost ponořilo do těsta a to navíc vodou ridlo a špatně se propekalo.

Zobrazit starší odpověď

další z výborných a rychlých buchet, žádná dusivka dusivá :-p...dnes upečeno s černým rybízem a vzápětí i snězeno...přidávám bod i fotku ;-):yes:+

:yes::yes:

Tak to je moc pěkné,já dělám také z kefíru,příště vyzkouším váš recept.posílám bodík.:yes:

Hledam nejaky recept na rychlou buchtu a tento recept me zaujal :yes:napisi jak nam chutnala :-K

Naprosto vynikajici, davam jednicku. Nemela jsem ovoce, tak jsem pulku obarvila kakaem a upekla to ve formickach na muffiny. Vynikajici. Zitra beru do prace na ranni poradu ke kaficku... Myslim, ze se po nich jen zaprasi. Dekuji a preji hezky den. Linda

:-):yes:

:-p:yes::yes:

Tématické fráze:
kefírový koláč, koláč z kefíru, ovocný koláč z kefíru, kefírová buchta s ovocem, kefírová buchta s rybízem, kefírový ovocný koláč, ovocný koláč s kefírem, kefírová bublanina, hrnkový kefírový koláč, kefírový koláč s meruňkami, merunkový koláč s kefírem, koláč s kefírem, koláč s ovocem, bleskovy kolac, meruňkový kefírový koláč, recept bleskovy ovocny kolac, kefírový koláč s rybízem, kefírová buchta s jablky, koláč s kefíru, rychlý kefírový koláč

Suroviny:
mouka hladká, cukr krystal, máslo, kefír, vejce, kypřící prášek, ovoce, tuk, mouka hrubá, smetana zakysaná

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu