Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pizza z listového těsta I.

Hodnocení receptu je 5,0 (33×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Máte chuť na slaný koláč podobný pizze a máte doma listové těsto? Máte z poloviny vyhráno. Těsto rozbalte na plech, uvařte chutnou omáčku, kterou těsto potřete. Pak obložte povrch tím, co máte rádi a překryjte druhým plátem těsta.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 384 kJ /
2 243 kcal
Bílkoviny63,25 g
Tuky125,67 g
Vláknina35,74 g
Cholesterol 336 mg
Sodík 1,23 g
Sůl2,61 g
Sacharidy200,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve uvaříme omáčku. Na oleji podusíme najemno krájenou cibuli, rajský protlak, jemně sekaná rajčata, bazalku, jemně krájený česnek (prolisovaný), cukr, sůl, mletý pepř. Vaříme až vznikne hustá omáčka. Krok 2: Včas vyhřejeme troubu. Rozválíme obě těsta (po 200 g) na velikost plechu. První plát položíme na plech s pečícím papírem - propícháme vidličkou, aby se neudělaly vlny - pomažeme vychladlou omáčkou, poklademe salámem a zeleninou a nakonec posypeme směsí sýrů, nakrájených na kostičky, promíchaných se lžící olivového oleje a kořením na pizzu (nebo provensálským). Krok 3: Poté nahoru položíme druhý plát, který můžeme ozdobně nařezat vroubkovaným kolečkem. Krok 4: Pomažeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péci do vyhřáté trouby na 200 °C. Po 10 minutách ztlumíme na 180 °C a pečeme do zlatova.

TIP: Nejoblíbenější recepty na domácí pizzu

Zveřejněno 19. 3. 2009

Poznámka autorky mirca75

Dělala jsem na velký nízký plech k večeři pro nás tři a po skončení jídla jsem zjistila, že až na zbylé tři kousky jsme ji celou snědli. No k snídani holt bylo něco jiného ;-).

Tato základní omáčka se hodí i na těstoviny - jak vařené, tak zapékané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza z listového těsta I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48mk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pizza z listového těsta I.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/48mk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (25)

:-K Děkuji za recept. Dnes jsem dělala a je supeeeer.:-p:yes:

super recept, za 10 min byla pryč.

:yes:tak jsem dnes tvořil pizzu dle tohoto receptu,moc dobré ale jestli mohu doporučit tak tu omáčku udělat z poloviční dávky.:yes:

To mě uteklo,ukládám a dělám si jen tak:-p:yes::-D

:-))

:-))Díky neregistrovaným Ojojoj a Jirkou mohu přidat +20 bodík za receptík,který se mi líbí:yes:Už se těším,až neregistr také něco přidají:-*:-p
mmj pro neregistr-lidi,alespoň si posuňte časové odstupy,pokud vkládáte z jednoho compu;-)

Jirka Kuchařiček 9. 7. 2011 06:41
;-(:-(:-):-/:-p;-):-O:-8:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-8:-8:-8:-8:-8:-S:-D:-))sssuuuuuuuuuppeeeeeeeeeeerrrrrr uz jsem to skusil je to fakt dobry MIRČO:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-8:-K:-K:-Khttp:/:-O:-O:-8:-8:-8:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-*:-*:-D:-D:-)):-)):-?:-((:-((:yes::-//;-(:-(:-)

jj Mirdo fakt boomba:yes::-p:-):-D:-))

Sodovko:-), je pro mě velkým potěšením, že jsem Ti tak symfonicky "ovlivnila" chuťové buňky:-8;-). Jsem moc ráda, že vám omáčka chutná a že se receptík uchytil, u tak milých lidiček:-K. Díky i za pizza kroužky...;-).

Mirco, tuhle omáčku dělám nejenom na pizzu, ale i na šneky z lístkového těsta. :-p Je to úplně jiná symfonická báseň, než jenom těsto potřít kečupem. :-) Již před 2 lety jsem se nechala inspirovat tvým komentářem (02.11.2009 10:52:16) u receptu Pizza kroužky, ke kterému si přidala i své fotečky :yes:
http://www.toprecepty.cz/recept/1649-pizza-krouzky...

Lusindo79:-)díky za pochvalu a jsem ráda,že chutnalo:-p;-).

Dnes jsem pekla, abych měla něco dobrého pro návštěvu, je výborná, jen uzený sýr jsem zaměnila za hermelín.:yes:

Mirečko dobroučká teda byla, měla si pravdu že recept opravdu nezklamal.Plech byl zachvilku vymetený, i náš děda si pochutnával.:-K

Aneto:-)máš jí moc hezkou a vypadá pěkně šťavnatě:-p.Díky za vyzkoušení a pěknou fotečku:-).Koukám,že si budu taky muset koupit ten vykrajovací váleček-vypadá to s ním moc pěkně:-);-).

Miry, tak tahle pizza byla včera k večeři.A byla to lahoda.Tvůj recept nikdy nezklame.Bodíček jsem ti už dala dřív.:-):-K:yes:

Aneto:-)věřím,že vás takhle pizza nezklame;-).U nás,když jí udělám,tak s manželem a klukama ztrestáme celý plech k večeři ještě za tepla:-8 a co zbyde(tedy pokud zbyde:-D),dojíme nenápadně pozdě večer:-8:-p.
MonikoK:-)vítej zpět,dlouho o tobě nebylo ani vidu a ni slechu;-).Oběma vám díky :-).

jeden bodík letí i Opavy,Mirčo:yes:Určitš vyzkouším

No a musím se vrátit na tvé stránky Miry.Ta pizza vypadá moooc hezky a už mám uloženo a někdy vyzkouším.Posílám ti bodík.:-):yes:

Elizo:-)já tu odpověď nemířila cíleně na tebe;-).Byla myšlena tak nějak povšechně.Já si tuhle základku dělám i ke špagetám-i když já mám radši smetanové:-p-a pak si do ní přidám zeleninku,šunku,podusím,pak papám a mám rajčatové cákance až za ušima:-D

To je moc hezká pizza-buchta. Vypadá chutně.;-):yes:

Mirčo, já to myslela naopak...;-) Myslím, že kečup pizzu jen zkazí.

Elizo:-)kečup se samozřejmě použít může,ale já když pizzu tak vždy s touhle omáčkou a je jedno z jakého je těsta.Manžel chce taky kečupku,ale při téhle si na to ani nevzpomene;-).A děkuji vám za boďky:-8

no to je zaujimave

Mňam, vypadá krásně :-p. Hned bych si ji dala, což mi připomíná, že jsem zapomněla na snídani...
Sympatické, že nepoužíváš kečup ;-). Ten bod je ode mě...

Mirčo to vypadá super:yes: takhle s tím těstem nahoře jsem to ještě nedělala, musím vyzkoušet.:-D zasloužíš si bodík:yes::yes:

Tématické fráze:
domácí pizza z listového těsta, pizza z lístkového těsta, pica z listového těsta, recepty z listového těsta, recept pizza, pizza z lískového těsta, listove testo recepty, listove testo, lískové těsto, domácí pizza listové těsto, recepty z liskového těsta, piza z listkoveho testa, pica z liskoveho testa, domácí pizza na plech z listoveho testa, pizza lístkové těsto, picca z listového těsta, piza testo, těsto pizza, pizza s listkoveho testa, pizza těsto

Suroviny:
těsto listové, šunka, salám turistycký, sýr eidam, sýr eidam uzený, sýr mozzarella, rajče cherry, žampióny, paprika čerstvá zelená, paprika čerstvá červená, pórek, cibulka zelená, vejce, cibule, protlak rajčatový, rajče, česnek, olej olivový, cukr, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu