Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlík houskový jednoduchý a rychlý

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Luccy Luccy

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Kynutý houskový knedlík je jako maturita pro mladé kuchařinky a často nejen pro ně. Přestože se jedná o jednoduchý recept, mnoho hospodyněk má z jejich přípravy strach. S naším receptem už se bát nemusíte, protože pokud dodržíte postup, zaručeně se vám povedou.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 977 kJ /
2 146 kcal
Bílkoviny67,28 g
Tuky14,71 g
Vláknina19,30 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 793 mg
Sůl2,20 g
Sacharidy426,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Rohlíky nakrájíme na kostky. Krok 2: Přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí, cca 150 ml mléka s rozšlehaným vejcem. Vše smícháme a vypracujeme vláčné těsto. Krok 3: Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka. Množství mléka záleží na tom, kolik tekutiny vstřebá mouka, ale hlavně pečivo. Krok 4: Z těsta uděláme jeden větší nebo dva menší knedlíky, které vložíme do osolené vařící vody a 15 až 20 minut vaříme. Krok 5: Po vyjmutí z vody je ihned propícháme špejlí a nakrájíme nití nebo kráječem na knedlíky.

TIP: Rady a tipy, jak krájet knedlíky

Zveřejněno 4. 9. 2010

Poznámka autorky Luccy

Někdy mívám těsto tužší, někdy řidší, ale vždy se povedou. Jo, vařit ve větším hrnci, velmi nabyde :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJgp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJgp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (59)

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Mñamózní a hlavně rychle uvareny knedlík 😃👍

uplne super, zachranilo mi to zadek na posledni chvili a knedliky byly moc dobre

Knedlíky super jen jsem dala hrnek polohrubé a hrubé a trošku více mléka a jeden císařský rohlík. :-)

Dnes jsem nestíhala udělat klasický kynutý, tak jsem zkusila tento a nebyl špatný, ve vodě dost nabyl a byl měkký. :)

Výborné knedlíky, dělám dvojitou dávku, zadělávám v robotu a z kozího mléka jsou super 😁🐐

Muj první knedlik v životě a naprostá pecka měla jsem radost jak malá holka dekuji :-8

Rychlé a jednoduché

Knedlík je úžasně rychlý. Všem mým chlapům chutná, určitě ho zařadím do svého repertoáru.:-):-K

250 ml mléka

dnes jsem ho zkusila s polohrubé mouky, opravdu výborný a jednoduchý:yes: lze připravit i na sladko?

Knedlík jsem dělala naprosto poprvé v životě a super, dělala jsem pouze z polohrubé mouky a byl měkký a chutově výborný :-8:yes::-)

Ahoj, zkusil jsem, mouku jsem dal půl na půl - polohrubou a hrubou a je SUPER :yes::-D

Lenka: Asi 3/4 hrnečku (asi 250-ti mililitrového), naliju cca půl hrnku a v případě potřeby dodám víc. Každé pečivo je jinak velké a jinak saje, takže to musíš vychytat...

Děkuji za príííma recept. Nestihla jsem knédl koupit, ale po zkušenosti s přípravou tohoto, jsem ráda. Už kupovat nebudu.

Děěěěkujiiiii..:-K

hanik1:kolik dáváš toho mléka? v receptu to není uvedeno a je to celkem důležitý.

Už nevařím jiný :yes: akorát dávám půl na půl polohrubou s hrubou;-)

Daisy:Knedlik jednoduchy a ze uz sem jich vyzkousela fakt dost.Diky mooooc :-K:-)):yes:

Těsto musí zůsat dost měkké, přestože se pak knedlík trochu hůře tvaruje, na to pozor. Méně drobivé a ještě chutnější jsou knedle z kypřícícho prášku pouze se žloutky tedy bez bílku a klidně pak stačí i voda a ještě lepší je sodovka :-O A proti tomu srážení se, se jen musí dávat pozor při zpracování, nelít mléko-vodu přímo na prášek, ale ten předem dobře zamíchat do mouky, pak nechávám před vařením cca 15-20 min odpočinout. Uvařit, neodkrývat zbytečně předem poklici, po uvaření pracovat rychle, vyndat 1 ks na prkénko druhý zakrýt v hrnci a ihned ten první "rychle" rozkrájet, jinak se můžou opravdu srazit. Nejlépe každý knedlík nejdříve ihned alespon přepůlit a až potom vyndavat další...

Já jsem ten knedlík pěkně zmršil. Není uvedeno množství mléka a mě se zdálo, že to je pořád málo. A pak to spíše připomínalo těsto na lívance. Takže to s nehezkými výrazy skončilo v odpadkovém koši a musel jsem hezky frčet do obchodu :-//

Uvařila jsem jej podle receptu z polohrubé mouky a byl dost tuhý. Podruhé jsem dala hrubou mouku a byl super. Vařila jsem 20 minut.:-)

Vsechny suroviny ihned zamicham... radeji bez komentare. Dost neuplny recept, zacatecnik podle toho knedlik neuvari.

krto-mil: je tam půl prášku do pečiva;-) já dělám podobné,ale vařím na páře 25 minut.Hodně nabydou:-8

Copak zadny prasek do peciva? Zadne kvasnice? Jak to tedy nakyne?

Knedlík super, krásně jednoduchý recept. Jen mi podélně praskl, a to celkem brutálně :-D Neví někdo, co s tím, aby se to příště neopakovalo? :-D

Děkuji za recept:-p parádní a moc dobrý díky posílám dal:-)

Prosím, rychlý dotaz - kolik asi toho mléka? Dělám knedlíky poprvé :-)

Můj první knedlík a je super :-) Kam se hrabou všechny kynutý :-D Děkuju za recept :-)

super knedlik fakt mazec -) diky:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

Knedlík úplně supr... nikdy jsem houskové knedlíky nevařila,ale dle tohoto receptu je to parádička...:yes:

Děkuji za recept, dnes jsem tento knedlík uvařila a je velmi jednoduchý, rychlý a moc dobrý. Zůstanu u něj a jiný už hledat nebudu. :yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
rychlý knedlík, houskový knedlík, rychlý houskový knedlík bez kvasnic, rychle knedliky, jednoduchý knedlík, rychlý knedlík pro začátečníky, rychlý domácí knedlík, rychlý knedlík recept, houskový knedlík bez kvasnic, houskový knedlík od babičky, rychly kynuty knedlik, rychlé houskové knedlíky bez kvasnic, jednoduchý domácí houskový knedlík, houskový knedlík který se povede, houskový knedlík recept, domácí knedlíky rychlé, rychle domaci knedliky, knedlík houskový, jednoduchý kynutý knedlík, domáci knedlík jednoduchy

Suroviny:
mouka polohrubá, rohlík, prášek do pečiva, vejce, sůl, mléko

Přidat fotografie receptu