Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Nepečené dorty s ovocem nás lákají především v horkých letních dnech. Osvěžující dortík z piškotů a smetanového krému s tvarohem, plný šťavnatých a sladkých jahod, připravíme snadno. Na závěr ho polijeme ovocnou želatinou a necháme ztuhnout v lednici.

Hodnocení receptu je 4,9 (99×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Merylas Merylas

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min bez doby chlazení

60 min (60 min příprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 12 porcí

12porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 713 kJ /
2 083 kcal
Bílkoviny83,46 g
Tuky106,45 g
Vláknina9,32 g
Cholesterol 341 mg
Sodík 364 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy193,01 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Začneme přípravou jahodového ovocného želé, protože dlouho trvá, než vychladne a začne želírovat. Želé připravíme podle návodu na sáčku. Přivedeme do varu půl litru vody, odstavíme a přidáme 1 sáček ovocného želé s cukrem dle potřeby. Nesmí se ale vařit, metličkou rozšleháme a necháme zchladnout. Krok 2: Koláčovou formu vyložíme papírem na pečení. V míse vyšleháme smetanu ke šlehání do šlehačkové konzistence. Krok 3: Do druhé mísy vložíme tvaroh, cukr, vanilkový cukr, pár kapek aroma - opravdu trošku a raději pak přidáme, a mléko podle hustoty tvarohu. Krok 4: Pak vše začneme šlehat a přisypáváme pudinkový prášek Créme Ólé, dále šleháme, až vznikne hustší hmota a do té jemně vmícháme připravenou šlehačku. Krok 5: Na dno dortové formy rozložíme piškoty, na ně rozetřeme část tvarohové hmoty, poskládáme na půlky rozkrojené jahody, na ně zase tvarohovou hmotu, piškoty a zbytek tvarohové směsi. Nahoru rozložíme znovu jahody a formu uložíme do chladničky. Krok 6: Nakonec dortík "zasklíme" mírně tuhnoucí ovocnou želatinou. Necháme v chladničce pořádně ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Před odstraněním kruhu dortík objedeme podél formy kolmo nožem. Krok 7: Nakrájíme na řezy a na talíři dozdobíme podle své fantazie.

TIP: Moučník s sebou do krabičky? Poradíme vám, jak na to

Zveřejněno 15. 6. 2011

Poznámka autorky Merylas

Želé na povrch dortíku použijeme, až když pomalu začíná houstnout, jinak někde může najít skulinku a protéct dolů. Pokud zůstane trochu připravené ovocné želatiny, dáme ji ztuhnout do pohárku a přidáme trochu jahod. Nebo můžeme v želé namočit jahody určené na dozdobení na talíři a necháme je v lednici ztuhnout.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Yml

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Nepečený tvarohovo-pudinkový dortík s jahodami a želé

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6Yml

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (70)

Petulina95: Děkuji moc za zprávu i za přidané fotografie. :-K Jsem moc ráda, že recept nezklamal.:-K

Vynikající dortík <3 dělám ho pravidelně.. Mockrát děkuji a dovolila jsem si přidat fotečky :-):yes:

Dort se mi moc líbí:yes::yes::yes::yes: Jen mám obavu že želatina se na tvarohovém krému rozteče, už se mi to stalo na jiném dortu, kyselost tvarohu želatinu rozpouští:-(

Irrena:
S vaší zkušeností to souvisí okrajově:
Želatiny (nebo Agaru) se ve výrobnách uvaří "kotel". Takovou želatinou se bez další úpravy "glazuje" (např. ovocné košíčky) :yes:
To, co zbude v kotli a ztuhne se může v budoucnu teplem "rozpustit" a znovu používat :yes:
Nebo se z kotle odebere jen určité množství, např. na zalití ovocných dortů: Tato tekutá želatina se ochutí např. cukrem, ovocnou šťávou, sirupem a velmi často kyselinou citronovou.
Traduje se, že OKYSELENÝ ztuhlý zbytek se už znovu nerozpouští, protože prý už by to znovu neželatinovalo.
No, nevím zda to tak funguje (nefunguje), protože některá dogmata se neověřují... :-)
(zbytky jsme přidávali do "Svěženek":-D https://www.toprecepty.cz/recept/45873-svezenky-na...

:-K<3:yes:

Lenka Baresova 29. 3. 2016 08:59
Silvia:Ja zase nechapu,ze někdo klikne na recept a resi tady,jestli je tam dort,nebo dortik,ja si myslim,ze většina z nas sem klikne pro dobry recept,ale jsou zrejme i taci co si sem prijdou vylit zlost a zchladit si zahu na jinych.Kde se to v lidech bere???Nicim neprispet a jen kazit radost jinym,to je snad lepsi nekam zalezt a počkat si az me ta rejpava prejde a nekazit naladu ostatním.Recept bud chcete,nebo nechcete,ale na nejaky stourani se v textu,tady skutecne není nikdo zvedavy.Preji vam hezky den a at vas to brzy prejde a jste se vsemi v klidu a miru:-))

Jitka Kmentová :Rama Cremefine je určena na šlehání, nahradit se dá 33% smetanou na šlehání;-)

Jitka Kmentová 31. 1. 2016 21:48
Recept zkusím, jen nevím, jestli by místo Ramy mohl být jiný tuk, třeba máslo, Hera, nebo tak?

Merylas: úplně všechny druhy jako v Polsku nabízí Tesco;-)

Vladimíra Luběnková: Jak už bylo bylo odpovězeno(Jaruško díky), je to želatina v různých ovocných příchutích. U nás kupuju v Lídlu pod názvem Želatina s pomerančovou příchutí nebo s jahodovou a taky s citronovou. Nemají tolik druhů jako v Polsku, viděla jsem jen ty tři.:-)

Silvia: Mně to zase nevadí, ať se každý vyjadřuje jak uzná za vhodné a je zvyklý. Spíš než občasné zdrobněliny nemám ráda vulgární neboli tzv. jadrné vyjadřování, ale každého věc;-) A pokud se Ti z receptu robí zle, tak na něj neklikej a přejdi jinam.:-D:-*

zizala: dobre, možno som to napísala príliš tvrdo :-) ja prosto zdrobneniny nemusím, inak recept je sympatický ;-)

Vladimíra Luběnková: Želatina s výraznou ovocnou chutí, prodává například Lidl.

Silvia: Jste vůči receptu nespravedlivá :no: Jediná zdrobnělina v něm je dortík a zřejmě se tím myslí menší nebo lehký dort.
Za komentující nemůže ani autorka ani ten recept ;-)
Ostatně, je zvláštní, že se váš zájem soustředil zrovna sem, když tady je jiných a mnohem výraznějších adeptů k vaší nevoli nepřeberně :-//

Nie nenudím, len ma šokuje, že dospelé ženy rozprávajú na úrovni dvojročných detí, čím nechcem urážať dvojročné deti, to je všetko.... nebyť tých stupídnych zdrobnenín, aj by som pochválila recept, takto sa mi z neho robí zle...

Vladimíra Luběnková 8. 12. 2015 21:51
Prosím,co je polská Galaretka?

Silvia: Ahoj Silvi, nudíš se moc? Na dotaz, který se bude týkat receptu, Ti moc ráda odpovím.

Tématické fráze:
nepečený jahodový dort, nepečený jahodový dort s tvarohem, jahodový dort s tvarohem, nepečený tvarohový jahodový dort, jahodovy tvarohovy nepečeny dort, nepečený tvarohový dort s pudinkem, želé z pudinku, nepečený dort s pudinkem a tvarohem, tvarohový dort nepečený s pudinkem, tvarohovo pudinkový dort, nepečený dort s pudinkem, nepečený jahodový dort s pudinkem, nepečené dorty s tvarohem pudinkem, nepečené dorty s tvarohem pudinkem, nepečený dort s tvarohem a pudinkem, nepečený jahodový dort s mascarpone, jahodovy dort z tvarohem, jahodový dort s pudinkem se želatinou, tvarohový dort se želatinou, nepečené dorty s pudinkem

Suroviny:
tvaroh polotučný, cukr vanilkový, cukr moučkový, pudink vanilkový bez vaření, citronové aroma, mléko, smetana ke šlehání, piškoty dětské, jahody čerstvé, jahody, želé jahodové, cukr, topping, šlehačka, máta

Přidat fotografie receptu