Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jablečný závin - podvodní

Hodnocení receptu je 4,9 (21×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Irrena Irrena

Snadný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 35 min bez doby odležení těsta

80 min (45 min příprava + 35 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Závin se strouhanými jablky, rozinkami a skořicí můžeme péct kdykoliv během roku. Stačí mít po ruce vhodná jablíčka a trochu času. I když těsto kyne dvě hodiny, připravit ho, pak naplnit a smotat je poměrně rychlé. Odměnou jsou nám čtyři nohavice úžasného závinu.

Suroviny pro 1 dávka

4 nohavice napříč plechu

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie18 766 kJ /
4 485 kcal
Bílkoviny82,64 g
Tuky188,67 g
Vláknina76,80 g
Cholesterol 731 mg
Sodík 1,36 g
Sůl2,80 g
Sacharidy575,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Na vál dáme mouku, v ní zamícháme sůl, uděláme důlek, do kterého vyklepneme 2 vejce a nastrouháme nahrubo Ivu. Krok 2: Přidáme trochu mléka a smícháním všech surovin vytvoříme těsto, které vložíme do mísy se studenou vodou tak, aby bylo celé ponořené. Takto ho necháme nejméně 2 hodiny. Krok 3: Poté těsto vyjmeme z vody a osušíme ho. Vál posypeme moukou (ne moc), těsto rozdělíme na 4 díly a každý vyválíme na plát. Krok 4: Doprostřed plátu těsta dáme osmaženou strouhanku, na ni nastrouhaná jablka a dále dle vlastního uvážení ořechy nebo rozinky namočené v rumu, vanilkový cukr a skořici. Krok 5: Závin zabalíme a potřeme žloutkem, všechny 4 uložíme vedle sebe na plech. Vložíme ho péct do rozpálené trouby na 180 °C asi 35 minut. Záviny pečeme do růžova.

TIP: 16 receptů na jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 1. 10. 2010

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin - podvodní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wrx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Jablečný závin - podvodní

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3wrx

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Nejlepší recept. Jiný už ani nedělám.

Dnes som upiekla z polovičnej dávky dva záviny, jeden slaný, druhý sladký. S cestom sa dobre pracovalo, aj chuťovo je dobré, ale nelístkuje tak, ako lístkové cesto. Dávala som tam ovšem miesto stuženého tuku (tomu sa vyhýbam) maslo a cesto bolo vo vode celú noc, tak neviem, či to malo nejaký vplyv na lístkovanie.

Vyzkoušela jsem, je dobrý. S těstem se dobře pracuje a opravdu není rozblemcané. Jen budu příště dávat více náplně a nebudu potírat vejcem (normálně nepotírám) ta krusta mi tam nechutnala. Jinak +1bod. Hezký recept.

cathleen:Cathleen těsto není vůbec rozblemcané když ho z vody vyndáš. Recept dělám přesně tak jak jsem ho dostala z Luhačovic, proč se do té vody dává ani nevím, ale asi nějaký efekt to mít bude;-)

Iri, proč se toto těsto máčí ve vodě? Zpočátku mi připadalo jako naše "vodnické", ale v tom je droždí....bála bych se, že těsto bude z vody rozblemcané (třeba to casinovo je odleželé pouze v chladu).
Vyzkoušet ho sama nemůžu, snažím se ztuženým tukům vyhýbat. Ale i tak mě to zajímá.

Jana:
IVA je 100%ní tuk a možná by bylo vhodné to DOPLNIT DO INGREDIECÍ; Hera ani Rama takové nejsou...
Z podobného těsta také peču..., zkuste místo mléka použít víno:yes:
http://www.labuznik.cz/recept/strudl-zavin-z-vina-...

chci se zeptat u nas takovy tuk bily nenajdu,jsem v zahranici mohu pouzit treba rama nebo hera? dekuji za odpoved.

jarka skrobakova:Moc děkuji za vyzkoušení a foto určitě nech;-)

jarka skrobakova:Moc děkuji za vyzkoušení a foto určitě nech;-)

Irenko, upekla jsem dle Tvého rcp tento skvělý podvodní závin s jablíčkama a dostala jsem velikou pochvalu. Je moc dobrý, krásně se lístkuje. Určitě jsem nepekla naposled. Posílám bodík a foto jestli dovolíš. :yes::yes::-K:-p:-p:-p

Irenko,tento recept mi unikl:-8Máš z něj moc hezký závin:-K:-p:yes:

Já toto těsto s úspěchem používám i na slané tyčinky. Těsto rozválím, potřu žloutkem a posypu sezamem, drceným kmínem, steakovým kořením, postrouhaným tvrdým sýrem.... Fantasii se meze nekladou :-)).

Ahojky musim pochvalit teky se mi povedl a to jsem delala s bezlepkove pouky chce to sice trochu vic mouky cca o 50 g ale vse se zdarilo ani do druheho dne nevydrzel:-))

Danda102 7. 5. 2013 11:51
;-( jaho mnel poc rad skoda ze jsem ho musel sníst:-)):yes:

No jo nemám doma žádný tuk, do krámu se mě nechce, hodně chumelí, no uvidím, mám to kousek.

Načíst další komentáře (14)

Tématické fráze:
jablečný závin, jablečný závin recept, podvodní těsto, tahane testo, podvodní štrůdl, tahany štrudl, zavin pod vodou, jablečný závin z ivy, recept na jablečný závin, recept jablečny zavin, závin z ivy, jableční závin, tahany zavin, testo na jablečny zavin, jablečný závin ze zakysané smetany, vánoční jablečný závin, jak se dělá listové těsto, těsto vyskoč z vody, jak se dělá štrůdl, strudl z ivy

Suroviny:
mouka hladká, tuk iva, vejce, mléko, sůl, jablko, strouhanka, cukr vanilkový, skořice mletá, rozinky, skořice mletá, žloutek

Přidat fotografie receptu