Pikantní bůček na hořčici
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění k pivu. Vyzkoušejme recept, ve kterém křehké maso skvěle doplní výrazná hořčice.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 201 kJ / 3 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,67 g |
Tuky | 318,09 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme malým množstvím láku z beraních rohů.
Krok 3: Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.
Krok 4: Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji.
Krok 5: Do pekáčku dáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a přibližně pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády.
Krok 6: Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hodinu do změknutí. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.
Krok 7: Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, proto se k němu hodí rýže a brambory. Stačí i chléb.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Moje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Nejnovější recepty
Krůtí plátky se zeleninou
Přidáno před 18 minutami
Andělská čokoláda
Přidáno před 3 hodinami
Štrúdl s cuketovou náplní
Přidáno před 16 hodinami
Řezy s pudinkem a švestkami
Přidáno před 16 hodinami
Jahodový kakaový tunel
Přidáno před 16 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Žampionová smaženice se sýrem
ivan8 před 38 minutami
Pomazánka Hermelínka
Marlen před 46 minutami
Vepřové maso na jablkách
kloudakovi před 53 minutami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
bonaher před 1 hodinou
Banánové muffiny s čokoládou
Borinka před 4 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem zapečené s hořčičnou smetanou
KetyHu před 14 hodinami
Nadýchaný perník
eva.slivova před 14 hodinami
Kakaový drobenkový fofr koláč s tvarohem
lackulka před 14 hodinami
Vázané koláčky nekynuté
Hanulka@ před 16 hodinami
Mrkvovo - kefírové muffiny (hrnkové)
Iwana666 před 16 hodinami
Tématické fráze:
peceny bucek na horcici,
jak upravit bůček,
pikantní pečený bůček,
bůček v hořčičné omáčce,
pečený bůček s hořčicí,
vepřový bůček na hořčici,
pikantní buček.,
pikantní buček.,
pečený bůček v horcici,
pikantní marináda na bůček,
pikantní buček na hořtici,
recept nejlepší bůček,
bůček,
pečený buček na na hořčici,
bucek s beranimi rohy,
pikantní bůček,
bůček na medu a hořčici,
marinada na bůček,
top recepty bucek,
recept na bůček
Suroviny:
bůček,
cibule,
beraní rohy,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
hořčice dijonská,
hořčice kremžská,
olej,
koření na pečené maso,
paprika sušená sladká,
cukr,
kmín mletý,
česnek
Komentáře (46)