Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené brambory s kuřecím masem, špenátem a mozzarellou

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivvettaa Ivvettaa

Snadný

Suroviny pro 2

2

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 322 kJ /
1 033 kcal
Bílkoviny90,71 g
Tuky37,32 g
Vláknina15,08 g
Cholesterol 697 mg
Sodík 933 mg
Sůl2,30 g
Sacharidy77,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na slabá kolečka, dáme na dno pekáčku a promícháme s kořením na americké brambory a olivovým olejem. Na brambory poklademe kuřecí maso nakrájené na kostky, okořeněné kořením na drůbež a kari a 1 vejce pokrájené na kostičky. Krok 2: Na olivovém oleji zpěníme malou cibulku, s 1 stroužkem česneku, nakrájeným na plátky a do pánve přidáme předem v horké vodě spařený listový špenát ze zahrádky. Tuto směs přendáme do pekáčku na kuřecí maso. Krok 3: V hrnečku smícháme mléko se smetanou a celý pekáček zalijeme. Nakonec posypeme pekáček nastrouhaným eidamem nahrubo a poklademe plátky Mozzarelly. Dáme do trouby a pečeme asi 45 minut při 200°C.

Zveřejněno 15. 12. 2015

Poznámka autorky Ivvettaa

Přeji Všem dobrou chuť!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AgLl

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AgLl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

:-K:-K:-K

Barbora:Děkuji! Jsem ráda, že můj vymyšlený recept měl úspěch :-K;-)

Výborné! Uvařila jsem dnes Váš recept k obědu (jen s malými obměnami v použitém koření a sýru - prostě co doma bylo) a opravdu jsme si pochutnali. To vařené vejce tomu dává extra chuť, řekla bych, že je to lepší než když se brambory zalijí rozkvedlaným vejcem s mlékem. Jednoznačně doporučuji vyzkoušet.

Bety:dám tam obě vejce, omlouvám se a díky za upozornění, opraveno :-);-)

super to znie :-) a kam dáte to druhé vajce?
B.

Tématické fráze:
zapecene brambory se spenatem a kuřecim masem, zapecene brambory s kurecim masem a spenatem, zapečené brambory s mozzarelou, zapečené brambory s kuřecím masem, zapečené kuřecí maso se špenátem, brambory se spenatem a kurecim masem, zapečené brambory s kuřecím a špenátem, zapecrne brambory se spenatem a kur.masem, maso zapečené se špenátem a brambory, americké brambory s s kuřecím masem, zapečené kuřecí maso s mozzarelou, kuřecí maso s mozzarelou, zapečené brambory se špenátem, mozzarella recepty, zapečené kuřecí maso, kureci maso se spenatem a brambor, zapékané brambory se špenátem a kurecim masem, zapečené brambory s kuřecím masem a mozzarelou, zapecene brambory s kurecim masem a se spenatem, americke brambory s kurecim masem

Suroviny:
brambory, prsa kuřecí, cibule, špenát listový, vejce, mléko, smetana, sýr mozzarella, sýr eidam, olej olivový, sůl, pepř, koření na kuřecí maso, koření na americké brambory, koření kari, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu