Pikantní bůček na hořčici
Vepřový bůček nepatří mezi druhy masa, které bychom měli konzumovat často, ale jednou za čas nám neuškodí. S křupavým chlebem a kyselými okurkami se hodí jako pohoštění k pivu. Vyzkoušejme recept, ve kterém křehké maso skvěle doplní výrazná hořčice.
Suroviny pro 8 porcí
8porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 201 kJ / 3 633 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 152,67 g |
Tuky | 318,09 g |
Vláknina | 16,68 g |
Cholesterol | 460 mg |
Sodík | 1,69 g |
Sůl | 3,70 g |
Sacharidy | 35,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na plátky silné asi 4 cm. Osolíme a opepříme.
Krok 2: Marinádu smícháme a všechny přísady spojíme. Zředíme malým množstvím láku z beraních rohů.
Krok 3: Maso v marinádě obalíme a necháme co nejdéle uležet, nejméně 2 hodiny.
Krok 4: Po odležení lehce obalíme v mouce a opečeme zprudka na oleji.
Krok 5: Do pekáčku dáme oloupanou, nahrubo nakrájenou cibuli a přibližně pět beraních rohů. Na to položíme maso. Do výpeku přidáme trochu vody nebo láku a zbytek marinády.
Krok 6: Maso podlijeme a přikryté pečeme asi 1 hodinu do změknutí. Během pečení podléváme horkou vodou a výpekem.
Krok 7: Maso je dobré teplé i studené. Vytvoří se hustá šťáva, proto se k němu hodí rýže a brambory. Stačí i chléb.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Moje poznámka
Pikantní bůček na hořčici
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vrlX
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 5 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 9 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 11 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 12 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
Birdmann před 2 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 3 hodinami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 3 hodinami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 7 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 9 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 9 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 9 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 10 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 11 hodinami
Tématické fráze:
peceny bucek na horcici,
jak upravit bůček,
pikantní pečený bůček,
bůček v hořčičné omáčce,
pečený bůček s hořčicí,
vepřový bůček na hořčici,
pikantní buček.,
pikantní buček.,
pečený bůček v horcici,
pikantní marináda na bůček,
pikantní buček na hořtici,
recept nejlepší bůček,
bůček,
pečený buček na na hořčici,
bucek s beranimi rohy,
pikantní bůček,
bůček na medu a hořčici,
marinada na bůček,
top recepty bucek,
recept na bůček
Suroviny:
bůček,
cibule,
beraní rohy,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
olej,
hořčice dijonská,
hořčice kremžská,
olej,
koření na pečené maso,
paprika sušená sladká,
cukr,
kmín mletý,
česnek
Komentáře (46)