Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 617 kJ / 386 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,77 g |
| Tuky | 14,98 g |
| Vláknina | 2,18 g |
| Cholesterol | 286 mg |
| Sodík | 561 mg |
| Sůl | 1,62 g |
| Sacharidy | 39,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Přiveďte vodu se špetkou soli k varu.
Krok 2: K uvařené polentě,trochu zchladlé, přidejte ostatní ingredience a vše dobře promíchejte.
Krok 3: Lžící nebo navlhčenýma rukama udělejte noky a dejte je vařit do vroucí vody-cca 3 minuty (když noky vyplavou napovrch jsou už hotové).
Zveřejněno 26. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Polentovo-sýrové noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNEz
Moje poznámka
Polentovo-sýrové noky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jNEz
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 6 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 16 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kokosová očka
Sima1996 před 1 hodinou
Likérové špičky
Sahula před 3 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 3 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 3 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 3 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 4 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 5 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 5 hodinami
Domácí vánočka
Slaninova.L. před 5 hodinami
Tématické fráze:
syrove noky,
polenta,
noky z pece,
noky recept,
noky z pece recept,
noky z pece top recepty,
sýrovo krupicové noky,
instantní polenta - recepty noky,
ztuhlá polenta
Suroviny:
polenta instantní,
sýr tvrdý,
vejce,
mouka hladká,
ořech muškátový,
petrželka,
sůl
Komentáře (6)
Taky jsem si říkala, že by to mohla být i dobrá pečená nebo fritovaná příloha k nějakým pokrmům, chce to zaexperimentovat