Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 120 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 100 min

120 min (20 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Upéci kachnu je časově náročnější, přesto se jedná o nenáročnou přípravu. Vyzkoušejte náš recept na pečená kachní stehna a připravte slavnostní oběd. Chybět samozřejmě nesmí červené zelí a bramborový knedlík.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Kachní stehna posolíme, pokmínujeme, posypeme majoránkou, vložíme do pekáče, podlijeme vodou, přikryjeme a pečeme. Krok 2: Asi po půl hodince odkryjeme a ještě pečeme, až je kachna měkká a má zlatou kůrčičku. Během pečení bez poklice často přeléváme výpekem. Krok 3: Na oleji zpěníme cibuli, vložíme na ni sterilované červené zelí, mírně podlijeme a vaříme asi 20 minut, až je voda téměř vyvařená. Pak jen malinko zaprášíme hladkou moukou a ještě chvilinku povaříme. Krok 4: Dochutíme octem, cukrem, každý podle své chuti.

TIP: Jak připravit dokonalou pečenou kachnu

Zveřejněno 22. 3. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8q2r

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/8q2r

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (42)

Děkuji za recept :-K Kačena byla super<3

Mám dotaz, a na kolik stupňů se ty stehna pečou? Děkuji

brgul: Zhruba na 180 stupňů. Ke konci, když už jsou měkká, přidávám;-)

Podle tohoto receptu jsem se vyloženě učila péct kachnu :-) A peču ji tak stále. Díky :-K

Valis: Já díky :-)

Petr: Tak to mám radost. Víno není rozhodně na škodu;-)

Udělal jsem si to zelí a musím podotknout, že je luxusní. Jen jsem si dovolil do něj přidat trochu bílého vína na spestreni chuti. Velmi doporučuji. Famózní.

Jojo, výborné to bylo :-p:-p:yes::-K

Irule:;-) taky bych si dala, ale nechci kupovat celou kachnu. Co si budem povídat, moc toho na ní není a jsme jen dva ;-)

U nás bude v neděli :-p:-K:-D

savlinka:;-)

lubinka::-)

savlinka: U nás taky:-p

U nás byla dnes také:yes:

Johanka128: Tak to mne těší!! Taky bych si ji dala:-p

Jani, dneska jsem dělala kachnu podle Tebe a byla vynikající...manžel si i přidal:-)))

lomačka:;-) díky:-)

Jééé Jani, to vypadá KRÁSNĚ :DDD:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
kačena s červenym zelim, kachna se zelim, kachna recepty, zelí ke kachně, pecena kachna se zelim, pecena kacena s cerveným zelim, kachna, červené zelí, červené zelí recept, recept kachna se zelim, kachna na cervenem zeli, kysané zelí ke kachně, červené zelí sterilované, bramborové knedlíky recept, recepty kachna, zelí ke kachne recept, kachna se zelím recept, pečená kachna na červeném zelí, dušené červené zelí ke kachně, sterilované červené zelí

Suroviny:
stehno kachní, sůl, kmín celý, majoránka, olej, cibule, zelí sterilované červené, mouka hladká, ocet, cukr, knedlík bramborový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu