Postup přípravy
Krok 1: Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla, trošičku podlijeme, ne moc, zelí si vodu pustí, a dáme do trouby péci asi na 220 °C. Pečeme do zlatova. Kuřecí porce vyndáme a do zelí vmícháme uvařené těstoviny.
Zveřejněno 20. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuře "strejdy z Hlinska"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5JO
Moje poznámka
Kuře "strejdy z Hlinska"
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Y5JO
Nejnovější recepty
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 18 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční štola z tvarohového těsta
beruna1 před 1 hodinou
Moravanské kuřecí nudličky
wimra před 1 hodinou
Sýrové karbanátky
Slaninova.L. před 1 hodinou
Jahodový likér
Jirka55221 před 2 hodinami
Domácí chleba
Samjda před 3 hodinami
Vánoční věnec
Stefi.f před 7 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 14 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 16 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 16 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 16 hodinami
Tématické fráze:
kuře na kmíně,
maminčino kuře na zelí,
mašlovi hlinsko,
kuře na zelí a těstovinách,
kuře na zelí,
kuře strejdy z hlinska kysané zelí,
servery o vaření,
kuře na zelí s těstovinami,
kuře na zelíčku,
něco s kuřete,
kuřecí řízky strejdy z hlinska,
kuře kmín recept,
recepty z masa,
recepty z kuřete,
recepty kure těstoviny,
kuře na zelí s těstoviny,
kure na kmínu,
recept těstoviny zelí kuře,
kuře podle strejdy,
kuřecí na zelí a těstoviny
Suroviny:
kuře,
zelí bílé hlávkové,
máslo,
kmín celý,
sůl,
těstoviny
Komentáře (18)
Já jsem si ten název pamatovala taky kvůli tomu, že jsem v Hlinsku docela často. Kdybys byla napsala něco jako kuře na zelí - tak ani nepípnu