Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 44 245 kJ / 10 575 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,00 g |
Tuky | 999,00 g |
Vláknina | 270,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 360 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 135,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nasbírané houby je nejlepší udit na drátěných sítech, s otvory 0,5 cm.
Krok 2: Houby povařte ve slané vodě, sceďte, nechte okapat (do oschnutí) a můžete udit.
Krok 3: Houby stačí udit 4 hodiny (podobně jako ryby), během uzení na sítech občas promíchejte, houby jsou pak celé krásně zlaté. Správně vyuzená houba má zlatý nádech a je pružná, nesmí chrastit jako sušené houby. Vyplatí se udit větší množství (z 1 koše 4-5 kg po uvaření ve slané vodě máte zadělávací mísu).
Krok 4: Po vyuzení se houby ještě více srazí a máte (když chcete houby uchovat v oleji) 4 zavařovací sklenice o obsahu 0,3 l. Lze tak vyuzené houby s úspěchem uchovat třeba i 1 rok.
Zveřejněno 10. 2. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Uzení hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLRv
Moje poznámka
Uzení hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kLRv
Nejnovější recepty
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 5 hodinami
Obložené vejce
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s petrželkou a okurkou
Přidáno před 13 hodinami
Vajíčková pomazánka s hráškem
Přidáno před 13 hodinami
Nádivka podle naší babičky
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mrkvové řezy s mascarpone
Lusyl před 10 minutami
Piškotový beránek
Pajkujka před 50 minutami
Velikonoční nádivka s uzeným masem a kopřivami
JulkazPaseky před 1 hodinou
Velikonoční plnka/nádivka
Lucie1001 před 1 hodinou
Kuře na zelí
Walderama08 před 1 hodinou
Nadýchaný piškotový korpus
princeesofpink před 1 hodinou
Pampeliškový med
MiraAbel0S2 před 1 hodinou
Holandské řízky
Lucek před 2 hodinami
Velikonoční nádivka
zackovam před 2 hodinami
Bramborové knedlíky
Smakoun před 2 hodinami
Tématické fráze:
uzeni hub,
jak udit houby,
uzené houby,
jak sterilizovat houby,
uzeni lisek,
udit houby,
jak uchovat lišky,
recepty na uzení,
vyuzené houby,
jak vyudit sýr s houbami,
uzení recepty,
uzeni brambor,
název brambory s chutí uzení,
koše na uzení ryb,
recepty z hub,
jak dlouho udit houby,
co je sterilizovat houby,
jak udit houby recept,
uzené houby,
uzení z hub
Suroviny:
houby,
olej slunečnicový,
sůl
Komentáře (4)