Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrstková polévka II.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Vareniste.cz Vareniste.cz

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 75 min bez doby namáčení

90 min (15 min příprava + 75 min tepelná úprava, bez doby namáčení)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie176 kJ /
42 kcal
Bílkoviny0,93 g
Tuky0,11 g
Vláknina3,41 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Luštěniny namočte den předem do studené vody. Než nabobtnají, vodu alespoň jedenkrát vyměňte. Luštěniny druhý den propláchněte pod tekoucí vodou. Krok 2: Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozpalte olej a cibuli orestujte dozlatova. Krok 3: Přidejte luštěniny a zalijte 1 litrem horké vody. Přidejte bobkový list, přiklopte pokličkou a vařte hodinu. Krok 4: Než se luštěniny uvaří doměkka, vypaří se téměř všechna voda. Přilijte vývar, přidejte sůl a promíchejte. Stáhněte z plotny. Krok 5: Polovinu luštěnin odeberte. K polévce přidejte na jemno nasekaný česnek. Polévku promixujte dohladka. Krok 6: Vraťte zpět luštěniny. Přidejte mezi prsty rozemnutou majoránku a podávejte.

TIP: Recepty na vydatné luštěninové polévky

Zveřejněno 11. 2. 2016

Poznámka autorky Vareniste.cz

Další mé recepty najdete na: http://www.vareniste.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrstková polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bmgo

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hrstková polévka II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bmgo

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

:-)<3:yes::-K

Odeta Wollmanova: Děkuju! :-) Snad, luštěniny jsou super! Zatím vede jen cizrnový hummus a možná červená čočka :-D

Taky kupuju směs na hrstkovou polévku od Lagrisu, ale když někdy zapomenu, namočím hrach a fazulu a zbytek dávám po hrsti ze skříně co je - kroupy, čočku, pohanku, jáhly a podobné. Moukou nezahušťuju, stejně jako Vy, stačí část polévky rozmixovat. Akorát tam nesmím dát kuskus, to by muž brblal, že tam jsou ty žluté bobky. Navíc dávám jen trochu saturejky při vaření.
Recept je prima.:yes: Třeba podpoříme luštěniny u mladší generace.

Hrstková polévka je oblíbená, taky dělávám s přidáním krupek:-p+:yes:

Margita Jančeková 12. 2. 2016 18:00
Vždy som varila každú polievku z jednotlivých luštenín zvlášť. Odkedy ma priateľka upozornila na to, že v obchode dostať aj zmes týchto luštenín, aj s krúpkami, ani inú nevarím. Áno, ak sa ešte dochutí cibuľkou, cesnakom a ostatnými ingredianciami.. je skvelá. A pravdaže, niekedy si do nej dám uvariť aj domácu klobásu a potom ju zvlečiem z črievka a pokrájam do polievky..Mňaaaam!!Odporúčam..:-K:-))

:-p:yes::yes:

zizala: tu je dostať viacero hŕstkových zmesí, v niektorých sú aj krúpy...

Já přidávám ještě stejné množství krup. Mám ji moc ráda :-p:yes: Líbí se mi, že též nezahušťuješ jíškou :yes::yes:

magdalenka:podobne aj ja, lenže v tej "mojej" zmesi je aj cícer. Už sa teším na sobotu + nedeľu, viem, čo budem variť, hŕstkovú polievku od Vařeniště.cz + rybacie špízy od žížaly. Verím, že oboje bude :-p:-p:-p. Takže pre obe autorky :yes::yes::yes::-K:-K:-K

Kupujem hotovú zmes na hŕstkovú polievku, jej súčasťou je aj červená šošovica. Tá to krásne zahustí, nemixujem. Inak varím identicky, cesnakom a majoránkou nešetrím, chutí všetkým. Za mňa - bod.:yes:

Tématické fráze:
hrstková luštěninová polévka, hrstková polévka s klobásou, hrstková polévka, hrstková polévka recept, hrstkovana polévka s klobásou, recept s hrstky lustenina, amazon, hrstková polévka s cizrny, hrstková polévka z vývaru, hrstkova polievka varenie v hrnci, hrstkova nej polévka recept, polévka hrstková s cizirnou, recepty polévky hrstkové, hrstková polévka videorecept, hrstková lusteninova polevka s cizrnou, hrstková polévka na kyselo, hrstkové luštěniny na kyselo

Suroviny:
fazole, hrách, čočka, olej, cibule, voda, vývar zeleninový, bobkový list, česnek, sůl, pepř mletý, majoránka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu