Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Toskánské vepřové s česnekovou kaší

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

MarcelaPa

Náročný

Doba přípravy 315 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 300 min

315 min (15 min příprava + 300 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 280 kJ /
2 457 kcal
Bílkoviny191,63 g
Tuky133,12 g
Vláknina47,30 g
Cholesterol 629 mg
Sodík 535 mg
Sůl0,95 g
Sacharidy109,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejte na 190°C. Každou palici česneku dejte na jeden kus alobalu, zastříkněte olejem (asi 2 lžíce na každou), osolte a opepřete, zabalte a dejte na 50 minut péct. Pak vyjměte a teplotu v troubě snižte na 140°C. Krok 2: Kmín promíchejte s drcenou papričkou, nasekaným oreganem a rozmarýnem. Kýtu ze všech stran osolte a opepřete a nechte ji na rozpálené pánvi lehce potřené olejem ze všech stran zhnědnout a zatáhnout. Pak do masa vetřete 2 lžíce oleje a obalte ho ve směsi koření a bylinek. Dejte do pekáče a 4 hodiny pečte doměkka. Krok 3: Ke konci pečení udělejte kaši. Brambory uvařte doměkka, slijte, rozmačkejte a spolu s máslem a smetanou našlehejte dohladka. Podle chutí osolte a nakonec do
kaše vmíchejte vymačkaný pečený česnek. Podávejte k nakrájenému masu.

Zveřejněno 9. 8. 2015

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánské vepřové s česnekovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7GR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Toskánské vepřové s česnekovou kaší

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R7GR

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Mayhem: děkuji moc, jsem ráda, že chutnalo.:-)

Je na naprosto skvělé a úžasné. Dlouho jsme si takhle nepochutnali. Mňam.:-K:yes::yes:

Děkuji všem za hezké komentáře.:-)

Maso vypadá lákavě, skvělá kombinace koření, to nemůže být nedobré, ukládám.Kaše určitě taky moc dobrá, jen chci podotknout, že v naší rodině se odjakživa dělala bramborová kaše z podmáslí, nebo kefíru, taky moc dobré. Vyzkoušejte.

Vypadá to na " famózní " receptík ( hlavně ta kaše ) díky:-p

A mně se to taky líbí, výborná kombinace :yes:;-)

Ta kaše se zakysankou a pečeným česnekem:-p - určitě zkusím:yes:

mika59: děkuji.:-K

Taky se mi to líbí :yes::yes:

maris: díky,:-K sice to trochu trvá, ale výsledek stojí za to:-!

Marcelko, moc se mi recept líbí, určitě je to dobrota:-p:-):yes:+

Tématické fráze:
vepřová pečeně s bramborovou kaší, toskánská pečeně, veprove s kasi, vepřová pečeně po toskánsku, pečené plecko s cesnekovou kaši, toskánské vepřové maso, toskanske z vepřového masa, vepřové na česneku, recept na vepřová plec s kaší, toskanske maso recept, kýta po toskánsku, tokanska pečeně, toskánská vepřová pečeně, toskánské brambory, toskánská pečeně recept, toskánská hovězí pečeně, vepřová kýta po toskánsku, vepřová pečeně s bramborovou kaší recept, toskánské vepřová pečeně, toskánské vepřová plec

Suroviny:
kýta vepřová, olej olivový, sůl, pepř, kmín celý, rozmarýn, koření oregáno, chilli paprika sušená, česnek, olej olivový, sůl, brambory, máslo, smetana zakysaná

Přidat fotografie receptu