Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kančí na pomerančích a skořici

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 240 min Doba přípravy: 240 min

240 min (240 min příprava)

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie7 299 kJ /
1 744 kcal
Bílkoviny162,20 g
Tuky95,65 g
Vláknina19,93 g
Cholesterol 320 mg
Sodík 786 mg
Sůl1,95 g
Sacharidy54,22 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z pomerančů ostrým nožíkem seřízneme slupku i se spodní bílou částí. Odkrojíme pár tenkých plátků na ozdobu a zbytek pomerančů nakrájíme na větší dílky. Krok 2: Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek na tenké plátky a ve větším kastrolu na rozehřátém oleji orestujeme do zrůžovění. Krok 3: Maso nakrájíme na větší kostky, přidáme k orestované cibuli a necháme prudce zatáhnout. Zasypeme skořicí, pepřem, promícháme a vše přendáme do keramické nádoby pomalého hrnce. Krok 4: Kastrol vypláchneme pomerančovou šťávou a opět přelijeme do pomalého hrnce. Posypeme rozdrobenou bujónovou kostkou, kousky pomerančů a přiklopíme poklicí. Krok 5: Hrnec nastavíme na II. stupeň a necháme pracovat 4 hodiny. Poté podle potřeby dosolíme a podáváme. Na talíři ozdobíme pomerančovým plátkem. Krok 6: Na přílohu se hodí různě osmažené brambory.

Zveřejněno 17. 2. 2016

Poznámka autorky Anna Kocikova

Pokud nemáme pomalý hrnec, dusíme v obyčejném kastrolu za občasného podlití doměkka.

Také můžeme použít papiňák ve kterém bude maso měkké cca do 50 minut.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na pomerančích a skořici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkrp

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kančí na pomerančích a skořici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nkrp

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

MajaVasatova: Za komentář a důvěru v recept velice děkuji:-8:-KKdyž se to se skořicí nepřežene,tak je také chuťově dobrá vepřová krkovice(plátky) i kuřecí maso(vykostěné stehno):-)

Manžel je myslivec, a i když to není moc velký lovec a raději zvířátka chová, tak občas vyfasujeme kousek divočiny, které mi leží v mrazáku a já nevím co s ním a zvěřinu moc nemusím a ani neumím. Moc děkuji za inspiraci a i když jsem z receptu se školicí měla trochu obavu, bylo to velmi milé chuťové překvapení a určitě se k němu ráda zase vrátím.

hanes24:Děkuji:-)):-KJiříku,kančí občas mají v Albertu,ale klidně můžeš použít hovězí i vepřové maso:-)

hanes24:Na Karlovarsku se rozmnožily a když je v rodině lesák tak je i kančí:-D:-)):-K

Dobrota veliká, horší, kde sehnat kančí? Tak pouze můžeme zazpívat: pošlete Ančí pro kančí, ať třeba dotančí....:yes::yes::-)):-)):-))

Masula:Mášo moc jsi mě potěšila:-*Děkuji za důvěru v recept a za vyzkoušení.Také děkuji za přidané foto které máš moc hezké:-K
Vím,jak se špatně fotí,když je venku pochmourné počasí;-)

Dnes jsem uvařila a přidala fotku ;-) ,ale nemám ji moc povedenou :-/,foťák mi vzal moc barvy :-(,ale všem doma chutnalo:yes::-K

Nádherná fotka, bohužel rypouška nemaje.

mika59:Miladko,kančí jsme dostali,jinak hovězí kližka by také nemusela být špatná:-)

Masula:Snad bude chutnat;-):-)

Simona Skolakova:Simuš:-)):-K

Za komentáře i hodnocení všem děkuji:-K

:-p:yes::yes:

Drahuško krásný recept, ale kde vzít to kančí? Zkusím z jiného masa.:-K

Anna Kocikova:tak to ti moc přeji,já už bych frajera nedala za nic;-):-D
Máš pravdu,říkala jsem si ty papiňáková královna;-):-D,ale je fakt,že budeš spokojená,nandám do něj suroviny a nechám ať se předvede a hlavně nemusím se bát,že se jídlo připálí,nemusím hlídat a to mi též vyhovuje!!!!;-):yes::yes:A super vaří přes noc,akorát mi někdy tou vůní vývaru až vzbudí,ale odpouštím mu;-):-D:-D

Kančí mám v mrazáku :-) tak určitě se bude tento recept hodit:yes:;-):-K

Díky všem:-):-K


Simona Skolakova:Simuško,už je to tak,také mám frajera:-)(to se divíš u takového papiňákového maniaka jako jsem já viď:-D)
Dostala jsem ho před 14 dny od Topreceptů:-KVšechny věci,které byly na výběr doma mám,poukázky bych nevyužila a tak jsem si vybrala pomaláč.Bývám často po doktorech a tak aspoň nebudu muset den předem nic vařit:-8

Pěkný receptík na kance:-p:yes:Aničko ty máš také frajera??;-):yes:+

Načíst další komentáře (2)

Tématické fráze:
kanec na pomerančích, mleté keramiky, divočák na pomerancich, kanci na pomerančích podle, kančí recepty, kanci kotleta na pomerancich, divoké prase na pomerančích, keramické mleté skořice, kančí kližka, kanec recept, albert kančí, kančí maso maso na pomerancich, kančí ragů na pomeranči, kančí guláš na na pomerančích, kuře se skořicí a pomeranč, játrová paštika se skřicí

Suroviny:
plec kančí, olej, cibule, česnek, pomeranče, skořice mletá, bujón zeleninový, pepř mletý, šťáva pomerančová, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu