Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 860 kJ / 2 357 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 65,60 g |
Tuky | 63,12 g |
Vláknina | 15,96 g |
Cholesterol | 12 mg |
Sodík | 6,54 g |
Sůl | 16,00 g |
Sacharidy | 373,58 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vezmeme 100 g vody, 130 g hladké mouky, všechno droždí a přidáme rovnou lžičku sladěnky – vše umícháme do hladkého těstíčka, které necháme v zakryté míse hodinu kynout.
Krok 2: Pak přidáme zbytek surovin, uhněteme těsto a to necháme asi 1-1,5 hodiny kynout. Během kynutí můžeme jednou nebo dvakrát propracovat.
Krok 3: Vykynuté těsto vyškrábneme na stůl, propracujeme a rozdělíme na díly – 6 velkých nebo 8-10 menších. Z každého uděláme bulku, kterou necháme asi 5-8 minut odpočinout (s těstem se pak lépe pracuje).
Krok 4: Těsto se tvaruje příjemně – můžete ho nechat nakynout jako obyčejné bulky, udělat z něj uzly, raženky nebo jako já – bulky s listem.
Krok 5: Na pomoučněné desce rozválíme asi třetinu délky bulky na tenký jazyk dlouhý tak, aby pokryl celý zbytek bulky, když ho přes ni přehnete.
Krok 6: Okraje budoucího listu lehce štětcem namočíme vodou, list přehneme přes bulku a převrácenou vzhůru nohama ji necháme kynout, na listě.
Krok 7: Vykynuté bulky opatrně převrátíme listem nahoru, postříkáme vodou, můžeme pomoučit a žiletkou nařezat žilky listu.
Krok 8: Upečeme ve vyhřáté troubě (200 °C asi 20-25 minut).
Zveřejněno 8. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podmáslové bulky s listem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwn1
Moje poznámka
Podmáslové bulky s listem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/wwn1
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 11 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Český kapr
Přidáno před 11 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 11 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 18 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Koprová omáčka podle pana Šroubka: Recept z roku 1926 s poctivým vývarem, žloutky a zakysanou smetanou
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cukeťák na plechu
MirkaMi před 5 minutami
Svíčková na smetaně
MirkaMi před 7 minutami
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 11 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 12 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 12 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 13 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 14 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 14 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 18 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 19 hodinami
Tématické fráze:
podmáslové bulky,
bulky z podmasli
Suroviny:
podmáslí,
voda,
olej,
mouka hladká,
sůl,
droždí čerstvé
Komentáře (22)