Krémy do dortů
Základem skvělého dortu či jiného dezertu, který si žádá náplň, je kvalitní krém. Jestliže neznáte žádný ověřený recept, jenž by skvěle doplnil váš moučník, pak se nechte inspirovat některým z našich předpisů. Nebojte se experimentovat a vyzkoušet je všechny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 69 790 kJ / 16 680 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 156,44 g |
Tuky | 1 201,22 g |
Vláknina | 33,78 g |
Cholesterol | 4,16 g |
Sodík | 1,42 g |
Sůl | 3,31 g |
Sacharidy | 1 273,22 g |
Postup přípravy
Krok 1: MÁSLOVÝ krém (základní): Z pudinků a mléka uvaříme hustou kaši, dobře provaříme a do vychlazené po částech přidáváme máslo střídavě s cukrem a vanilkovým cukrem. Asi 2 minuty šleháme elektrickým šlehačem. TIP: Když použijeme místo vanilkového pudinku banánový, získáme jemný banánový krém.
Krok 2: ČOKOLÁDOVÝ krém: Do vychladlé kaše uvařené z mléka a pudinků postupně vmícháme rozměklé máslo. Čokoládu rozehřejeme v kastrolku ve vodní lázni a za stálého šlehání ji přiléváme do krému. Osladíme podle chuti moučkovým cukrem a šleháme asi 2 minuty. TIP: Můžeme použít pudink Amylon Retro edice s příchutí Čokoláda-višeň! Do čokoládových dortů je pak náplň úžasná.
Krok 3: OŘECHOVÝ krém: Mléko svaříme, nalijeme na sekané ořechy, zalijeme rumem a necháme zchladnout. V rendlíku nad párou svaříme med, cukr a vejce, mícháme, až hmota zhoustne. Vychladíme, přimícháme ořechy s rumem a hmotu zašleháme po částech do utřeného másla.
Krok 4: KOKOSOVÝ krém: Z mléka, žloutku a pudinku uvaříme hladký hustý krém a za častého míchání jej vychladíme. Vyšleháme v jemný krém za postupného přidávání rozměklého másla. Nakonec přidáme kokos a moučkový cukr dle chuti.
Krok 5: PAŘÍŽSKÝ krém: Smetanu, čokoládu a moučkový cukr za stálého míchání uvaříme a necháme vychladnout. Pak přidáme máslo a dobře vyšleháme (4 minuty na nejvyšší stupeň ručního šlehače).
Krok 6: KÁVOVÝ krém: Po odstavení pudinkové kaše z plotny přidáme po lžících černou kávu a mícháme až do vychladnutí. Máslo s cukrem utřeme do pěny a pak po lžících přidáváme vychladlý pudink.
Krok 7: ANANASOVÝ krém: Do základního krému přidáme asi lžíci nadrobno nakrájeného ananasového kompotu. Hodí se zejména na ananasové řezy, kdy šťávu z kompotu používáme na vaření želatiny.
Krok 8: Všechny uvedené krémy dáme přibližně na 20 minut do chladu, než jimi začneme plnit korpus dortu. Ten musí být zcela vychladlý! Aby korpus příliš nenasákl krém, můžeme spodní vrstvu plátu potřít rybízovým džemem, a až na něj rozetřít krém. Postup opakujeme u každé vrstvy.
Zveřejněno 24. 4. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krémy do dortů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yVJ
Moje poznámka
Krémy do dortů
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9yVJ
Nejnovější recepty
Plněný bramborový knedlík z pánve
Přidáno před 9 hodinami
Plněné cukety s bouchaným bramborem
Přidáno před 10 hodinami
Smažená bedla v kukuřičné strouhance
Přidáno před 10 hodinami
Halloweenské řezy
Přidáno před 10 hodinami
Květákové krokety s nivou
Přidáno před 16 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Jak na nejlepší pečené kuře podle Zdeňka Pohlreicha: Maso nikdy neomývejte a pečte je vždy ze dvou stran, radí šéfkuchař
Tereza z Peče celá země pokřtila svou detektivku s recepty: Nechyběli kamarádi ze soutěže, Míša Landová ani kriminalista
Lékárna.cz: Jak vybrat správné proteinové produkty a na co si dát pozor
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jablečná buchta
Lisa444 před 10 hodinami
Ořechová bábovka
ladunkaaa před 12 hodinami
Obrácený jablkový koláč s krémem
martimud před 13 hodinami
Citrónová babeta
Surmei před 13 hodinami
Veka domácí na chlebíčky
jirina56 před 14 hodinami
Kulajda se zastřeným vejcem jako od maminky
Moanka před 15 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
hana.valisova@seznam.cz před 15 hodinami
Kuřecí kousky na paprikách
Moanka před 17 hodinami
Americké bylinkové brambory
kimlo před 19 hodinami
Vaňkova česnečka
gabikka 20. 10. 2024 20:22
Tématické fráze:
krémy do dortů,
krém do dortů,
krém na dort,
dortový krém,
dortove kremy,
krémy na dorty,
náplně a krémy do dortů,
krém na dort recept,
pudinkový krém na dort,
krémy a dortové náplně recepty,
kremy na dort,
náplně a krémy do dortů recepty,
pudinkový krém do dortů,
dorty od mamy,
náplň do dortu,
krém do dortu recepty,
recepty na krémy do dortů,
maslovy krem na dort,
náplně do dortů,
čokoládový dortový krém
Suroviny:
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
tresť rumová,
mléko,
pudink čokoládový,
máslo,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
mléko,
ořechy mleté,
rum,
med,
cukr krupice,
vejce,
máslo,
mléko,
žloutek,
pudink vanilkový,
kokos strouhaný,
máslo,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
čokoláda na vaření,
cukr moučkový,
máslo,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
tresť rumová,
káva černá,
pudink vanilkový,
mléko,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
tresť rumová,
kompot ananasový
Komentáře (42)