Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí kynuté vdolky

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Navrmi Navrmi

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 537 kJ /
3 474 kcal
Bílkoviny81,44 g
Tuky94,52 g
Vláknina17,67 g
Cholesterol 656 mg
Sodík 296 mg
Sůl0,72 g
Sacharidy565,67 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z mléka odlijeme 0,1 litru a do tohoto množství vmícháme lžíci cukru a rozdrobené droždí. Necháme vzejít kvásek. Krok 2: Mouku prosijeme na vál, do středu uděláme důlek, do něj vložíme vejce. K nim po částech přilijeme kvásek a vždy ihned smícháme se žloutky. Přidáme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, rozpuštěnou Heru a zbylé osolené mléko. Vypracujeme hladké tuhé těsto, které necháme v míse pod čistou utěrkou vykynout. Krok 3: Vál poprášíme moukou a na ni klademe stejně velké kousky těsta (vykrajuji sklenicí). Každý kousek pak mezi dlaněmi zakulatíme, položíme na plech vyložený pečícím papírem a mírně zploštíme. Krok 4: Na každý kousek dáme do středu lžičku tvarohové náplně a dobře zabalíme. Poté každý kousek zase zploštíme tak, aby vprostřed byl důlek, do kterého dáme lžíci marmelády nebo povidel. Okraje potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme posypkou a pečeme na 200 stupňů (horkovzduch) do zčervenání okrajů.

Zveřejněno 23. 3. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kynuté vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Npj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí kynuté vdolky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1Npj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Recept je spoľahlivý...koláčky výborné, pridala som foto.

frantiska 9. 4. 2017 18:19
toto jsou moravske nebo valašske ja je peču na zlinsku cukru je akorat jsou vyborne hlavně k zabijačce jen dym po nich

tohle znam moc dobre, to jsou moravske kolacky.:-)

Navrmi, Casino: OK...díky za odpovědi:-)

Tom Beyk: Méně cukru dat určitě můžete, ale dle mého, to není zase tak sladké, řekla bych tak akorát, zkuste a uvidíte sám :-)

Tom Beyk:
Já dávám 75g cukru (a 125g másla) a není to přeslazené (ba ani přemaštěné):-)
No, nejsem si jist, zda s 0,3 l vlažného mléka bude tuhé těsto, jak stojí psáno v rcp...
No, nejsem si jist, zda z 0,3 l vlažného mléka bude tuhé těsto, jak stojí psáno v rcp...

...recept se mi moc líbí, o Velikonocích jdu do toho! :yes:
Dotaz: není těsto moc sladké? Můžu dát méně než 65g? (nemám rád přeslazené pečivo)

Dvojctihodné máme nejraději :-p

Díky za foto :yes:
Jsem ráda, že chutnaly :-)

těsto je super i chuťově i na spracování jsem moc spokojená přidávám fotečku a moc děkuju:yes::yes::yes::yes: z této jedné dávky 17 koláčků :)

Skvělý recept už ho mám v oblíbených.:yes::-K;-)

Tématické fráze:
kynuté vdolky, recept na kynuté těsto vdolky, recept na kynuté vdolky, moravske vdolky, vdolky na plech, kynuty vdolek, kynuté tvarohové vdolky, kynuté vdolky recept, vdolky recept, kynuté vdolky s tvarohem, vdolky, plněné vdolky, vdolky z kynutého těsta, kynuté vdolky na plech, moravské vdolky recept, vdolky na plechu, velké kynuté vdolky, recepty na kynuté vdolky, vdolek na plech, recept kynuté vdolky

Suroviny:
mouka polohrubá, mouka hladká, žloutek, cukr krupice, cukr vanilkový, tuk hera, mléko, droždí, sůl, tvaroh, cukr moučkový, kůra citronová, žloutek, mouka polohrubá, cukr krystal, tuk hera, marmeláda, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu