Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čočková polévka babičky z hor

Léty ozkoušené recepty našich babiček jsou rodinnými poklady. Recept na výtečnou čočkovou polévku, která krásně zasytí a v sychravém počasí příjemně zahřeje, se hodí vždy mít po ruce.

Hodnocení receptu je 4,6 (6×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jedulka

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min bez doby namočení čočky

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava, bez doby namočení čočky)

Suroviny pro 5 porcí

4-5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 962 kJ /
1 186 kcal
Bílkoviny87,77 g
Tuky27,98 g
Vláknina45,45 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 303 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy123,05 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Čočku přebereme, propláchneme a namočíme alespoň na 2 hodiny. Poté čočku scedíme, dáme do hrnce a znovu zalijeme vodou. Krok 2: Cibuli oloupeme a pokrájíme. Petržel a mrkev očistíme a nakrájíme. Do hrnce k čočce přidáme cibuli, petržel, mrkev. Osolíme dle chuti, přidáme nové koření a petrželovou nať. Vaříme do změknutí. Krok 3: Když je čočka měkká, připravíme zásmažku. V pánvi rozpustíme kousek másla, přidáme mouku a na mírném ohni opražíme. Krok 4: Do polévky přidáme zásmažku a provaříme alespoň 15 minut. Krok 5: Ke konci vaření do misky rozklepneme jedno vajíčko, to v polévce rozmícháme. Další dvě rozklepneme a dáme do polévky nerozmíchané. Necháme dovařit.

TIP: Jak zahustit polévku bez použití mouky?

Zveřejněno 17. 3. 2016

Poznámka autorky jedulka

Je to starý recept naší devadesátileté bábi, které jí tohle vařila její maminka!! Je to prostá polévka, ale u nás tak oblíbená, že ji vyžaduje i má pětiletá dcera! Chuť je vynikající!!!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olXj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/olXj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (8)

Savlinka super polievocka s tym vajickom,od teraz budem len takuto varit.Dneska som ju mala na obed,a este lepsia ako vcera.

Tak dnes jsem nevydržela a musela tuto výbornou polévku uvařit;-)Je opravdu výborná:yes::yes:Přidávám foto;-)já jsem cibulku osmažila na sádle,ale dala jsem i vařit syrovou:yes:

jsem ráda že vám chutná :-D:-D:-D:-D :yes::yes:

No bude určitě dobrá:yes::yes::yes::yes:

Tak dnes som varila tuto polievocku,a fakt uzasna s tym vajickom.Budem varievat velmi casto.:yes::yes::yes::yes:

VOCHECHULE 20. 3. 2016 19:09
Mňam, tuhle polévku opravdu můžu!!!!!:-K:-K:-p:yes:

Sosovicovu polievku s vajickami som este nejedla,tak je najvyssi cas to vyskusat.POsielam bodiky.;-);-);-):yes::yes::yes::yes::yes:

:yes::yes:

Tématické fráze:
čočková polévka od babičky, čočková polévka kuchařka pro dceru, kuchařka pro dceru čočková polévka, čočková polévka podle babičky, čočková polévka s vejcem, čočková polévka s vejci, co budem dnes vařit, čočková polévka videorecept, čočková polévka od babičky z hor, vynikající čočková polévka od babičky, zasmažená čočková polévka, kuchařka pro dceru -čočková polévka recept, vynikající cockova polévka, kucharka pro mou dceru cockova polévka, čočková polévka kuchařka pro moji dceru, čočková polévka od babičky top recepty, recept výborná čočková polévka od babičky, kuchařka pro dceru čočková, cockova polevka od babickyrecept, kuchařka pro dceru, čočková polévka

Suroviny:
čočka, mrkev, petržel, cibule, nať petrželová, sůl, koření nové koření, vejce, mouka hladká, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu