Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 469 kJ / 112 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,24 g |
Tuky | 1,06 g |
Vláknina | 1,96 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 13 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 24,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek nakrájíme na 1 cm kolečka. Na oleji opečeme osolený lilek z každé strany asi 2 minuty. Můžeme lehce podlít vodou, ale jen na dno. Po té lilek vytáhneme, přidáme máslo, česnek, oregáno a necháme rozvonět. Přisypeme cukr a necháme rozpustit. Zastříkneme octem a necháme zavařit. Vrátíme zpět lilek a z obou stran prohřejeme. Vytáhneme a posypeme semínky.
Krok 2: Podáváme s pečivem nebo mozarellou a rajčátky.
Zveřejněno 4. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Máslový lilek v sezamu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/07y7
Moje poznámka
Máslový lilek v sezamu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/07y7
Nejnovější recepty
Boží milosti
Přidáno před 7 hodinami
Hrášková pomazánka s Lučinou
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční nádivka s kopřivami
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční minizákusky
Přidáno před 17 hodinami
Obložené vejce
Přidáno 19. 4. 2025 22:19
Vajíčková pomazánka s pažitkou
Přidáno 19. 4. 2025 22:07
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gnocchi s brokolicí, nivou a zakysanou smetanou
Vacice93 před 2 hodinami
Velikonoční beránek
Praizlerka před 4 hodinami
Babiččina třená bábovka
Atata27 před 4 hodinami
Mini Pavlova
bousovka před 4 hodinami
Velikonoční jidáše
zujara14 před 5 hodinami
Sloní žrádlo
Kamiku před 6 hodinami
Mazanec pro Irenku
MirkaTioka před 6 hodinami
Kuřecí stehna z horkovzdušné fritézy
alena.sam před 7 hodinami
Babiččina drožďová pomazánka
zizimar před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak zavařit lilek,
lilek v sezamu,
zavarit lilek,
jak zavarit peceny lilek
Suroviny:
lilek,
máslo,
olej,
česnek,
balsamico,
cukr,
semínka sezamová,
sůl,
koření oregáno
Komentáře (3)