Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makový a jablečný závin z kynutého těsta

Hodnocení receptu je 4,8 (25×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 35 min

50 min (15 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 kusy

2kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie23 408 kJ /
5 595 kcal
Bílkoviny155,19 g
Tuky224,81 g
Vláknina69,00 g
Cholesterol 778 mg
Sodík 3,62 g
Sůl8,94 g
Sacharidy703,18 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zaděláme na těsto a necháme vykynout. Krok 2: Mléko přivedeme k varu a vsypeme do něj mák. Směs zamícháme na makovou kaši a na mírném plameni za stálého míchání vaříme aspoň 10 minut. Uvařený mák odstavíme z plotny a zamícháme do něj marmeládu, povidla, skořici, cukr a citronovou šťávu. Necháme vychladnout. Krok 3: Z těsta vyválíme dva pláty asi 30x30 cm, potřeme náplní a srolujeme. Troubu rozehřejeme na 180 °C. Záviny ze všech stran potřeme směsí vajíčka a mléka, vložíme do předehřáté trouby a pečeme 35-45 minut do hněda. Krok 4: Po upečení necháme zcela vychladnout.

TIP: Makové moučníky

Zveřejněno 26. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnK8

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZnK8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Krkovičko
zkus kombinovanou náplň( jabka i mák)+ pořádně skořici, cukr. To je labůžo<3:-)Přítel ze skupiny na FB.

Recept vypadá velmi dobře, ale moje dcera by ho považovala za nepoužitelný, protože je pro kuchaře/pekaře, kteří ví jak se zadělává těsto a jak se dělá jablečná náplň. Já považuji tento recept za neúplný, který je potřeba doplnit.

Pokud jsi ty záviny pekl sám, smekám :yes: Vypadají dokonale

zizala: Díky, nechlubím se cizím peřím..

Konečne aj niečo iné ako mäso si pridal. :-D:-p:yes: Aj keď ja by som vypísala aj jablkovú náplň, nie každý musí vedieť, keď začína. :-p

krkovicka.x: ˇAno? Tak to som nepostrehla. :-D Idem skontrolovať. :-D:-D:-D;-)

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
závin z kynuteho těsta, jablečný závin z kynutého těsta, kynuté těsto na závin, kynutý závin, makovy zavin s jablky, kynutý jablečný závin, makovy štrudl, kynuty makovy zavin, záviny z kynutého těsta, testo na kynuty zavin, jablečný závin, makový závin, kynutý štrůdl, recept na kynutý makový závin, jablečny zavin s kynuteho testa, kynuty strudl s makem, zavin s kynuteho těsta, kynuty makovy zavin s jablky, makový závin kynutý, jablkový závin z kynutého těsta

Suroviny:
mléko, mouka hladká, droždí čerstvé, cukr moučkový, cukr vanilkový, sádlo, žloutek, sůl, vejce, mléko, mák mletý, mléko, marmeláda rybízová, povidla švestková, povidla švestková, skořice, cukr, šťáva citronová,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu