Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mletý hovězí "biftek" s pepřovou omáčkou

Výborné šťavnaté placky z hovězího masa, ochucené hořčicí a sójovou omáčkou, stačí chvíli osmažit, výpek dochutit pepřem a zjemnit smetanou a můžete podávat. Toto skvělé jídlo si určitě oblíbíte.

Hodnocení receptu je 4,9 (27×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 41 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 6 min bez doby odležení masa

41 min (35 min příprava + 6 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 739 kJ /
894 kcal
Bílkoviny96,86 g
Tuky37,46 g
Vláknina7,70 g
Cholesterol 633 mg
Sodík 1,45 g
Sůl3,56 g
Sacharidy39,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Krok 2: Z masa, cibule, vejce a všech surovin vymícháme masovou směs, kterou necháme nejméně 2 hodiny odležet. Krok 3: Ze směsi tvoříme placičky silné asi 2 cm. Pomoci si můžeme kulatým tvořítkem, aby byly všechny stejné. Na pánev dáme trochu oleje a biftečky smažíme z každé strany asi 3 minuty tak, aby byly propečené. Krok 4: Po usmažení je vyjmeme z pánve. Do výpeku vhodíme pepř a přilijeme smetanu. Chvíli vaříme do zhoustnutí, případně dochutíme. Krok 5: Podáváme s hranolkami, opečenými bramborami nebo se zeleninou.

TIP: Jak připravit domácí hranolky

Zveřejněno 30. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy4R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yy4R

Marie

Komentáře (25)

Vypadá to fakt skvěle, uložím si a někdy uvařím 😊

álím, zkusím, pochutnám si !!!

:-)<3:yes::yes: Moc se mi recept líbí , foto je nádherné, také dělám mleté hovězí bifteky , trošku jinak ale jsou vždy skvělé:-K

Krenaroman: To jsem moc ráda i za oživení receptu. Mám radost, že nezklamal :-K:-K:-K

Šmárja pano,to byla dobrota. Děkuju za vynikající recept.👍👍

:-O:-O:yes::yes:

I ja si myslim ze byftek je hovezi, sul a pepr ;-)

ilonka6: Hlavne se ale pise biftek a ne byftek chjooo

Zobrazit starší odpověď

Tak jsem to opravila, doufám, že to už vadit nebude:-)

mika59: už si stůj za svým názvem, je tvůj a ty to tak cítíš :yes::yes::yes::yes::yes::yes:

:-K:yes:

Já jsem to ale nenazvala Pravý hovězí mletý biftek. Tady je několik receptů jménem biftek, ať sýrový, rybí, králičí a slovo biftek nikomu nevadí.:-)

hosta: Vám tam taky vadí to vajíčko a cibule? Důležité je tam to maso. A stejně jako zdomácněla svíčková na smetaně i s falešnou svíčkovou nebo jiným hovězím masem, tak do sekaných biftečků se obvykle nedává dražší maso jako je nízký roštěnec. Ale původní recept z toho vychází.

Ale ano

Škoda, že jste změnila název, myslím že ty biftečky byly trefnější. Škoda, že se tady kolikrát opravdu zbytečně řeší názvy :( V ingrediencích máte hovězí maso, takže to určitě můžete směle nazvat biftečky. Oproti tomu jsou tu jiné recepty s názvem "sekané biftečky" a podobně, ale v ingrediencích je třeba půl na půl hovězí a vepřové.
Fakt mi nad tímhle zůstává rozum stát :-p

Na fotce to vypadá moc pěkně.

Mňam :yes::yes:

Já myslím, že název zda autor myslí mletý karbanátek, biftek, řízek - je čistě na něm. Podstatné je to mleté maso ochucené, jak máme rádi. :yes::yes:

Kdyz je tam vejce a cibule, uz to podle meho neni biftek. Mlety (sekany) biftek je maso, sul + koreni ci cerstve bylinky. Toto je uz neco na zpusob karbanatku, ale mozna se mylim.....

Petra: to snad ne:-O

Zobrazit 3 starší odpovědi

Super :yes:

Tématické fráze:
mleté hovězí recepty, mletý biftek, mleté biftečky, hovezi mlete recepty, mleté hovězí, mleté bifteky, hovezi s peprovou omackou, mlety hovezi bivtek, hovězí biftek, hovězí biftek z mletého masa, mleté hovězí biftečky, pepřová omáčka recept, hovězí bifteky z mletého masa, biftek z mleteho hovězího masa, hovězí biftečky, hovězí mleté, rozdíl mezi steakem a biftekem, biftek z mletého masa, mletý hovězí, hovězí mleté recept

Suroviny:
maso hovězí mleté, vejce, cibule, solamyl, mouka hladká, hořčice pikantní, omáčka sojová, sůl, pepř mletý, chilli, olej, pepř čtyř barev, pepř zelený, smetana na vaření

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu