Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Játrová omáčka

Vnitřnosti jsou velice dobrým a levným zdrojem bílkovin i vitamínů. Zkuste z nich připravit chutnou játrovou omáčku, která je zároveň rychlá na přípravu. Ať už vyberete jakoukoliv přílohu, získáte skvělý oběd za pár kaček.

Hodnocení receptu je 4,8 (18×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

pelda

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 542 kJ /
1 325 kcal
Bílkoviny93,30 g
Tuky75,94 g
Vláknina7,80 g
Cholesterol 2,53 g
Sodík 365 mg
Sůl0,90 g
Sacharidy64,80 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Játra očistíme, nakrájíme nadrobno nebo naškrábeme. Krok 2: Na sádle zpěníme cibulku, přidáme játra, větší špetku drceného kmínu a mletého pepře a za stálého míchání vše orestujeme. Krok 3: Zalijeme drůbežím vývarem nebo vodou a velmi krátce povaříme. Krok 4: Omáčku zahustíme záklechtkou připravenou z vody a hladké mouky. Necháme za častého míchání pozvolna důkladně provařit zhruba 20 minut. Krok 5: Podle potřeby upravíme konzistenci omáčky přidáním vývaru nebo vody. Podle chuti osolíme, případně ještě dokořeníme. Krok 6: Podáváme buď s vařenými brambory nebo knedlíkem. Hodí se ale i dušená rýže.

TIP: Jak připravit běžnou přílohovou rýži

Zveřejněno 22. 7. 2008

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kR1

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Játrová omáčka

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2kR1

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (34)

Parádní :-) uvařil jsem k tomu rýži v bujónu masovém a krásně to k sobě ladilo :-)

Výborné :-)

Uděláno super mám rád více řidčí . Z bramborovou kaší ještě lepší .Děkuji za recept.<3<3<3

manžel asi 3x řekl, že je to strašně dobrý. takže děkuji :)

:-K

hana Kreisingerová::yes:::-p, dobrá mňamka

Nejlepší jsou s knedlikem:-))

Uz jsem dlouho nedelala... ja pridavam k pepri a kminu i trosku ml.noveho koreni ;-) Dekuji za inspiraci na dnesni veceri :-)

hana Kreisingerová 16. 9. 2014 14:22
Ja jatra osmahnu na cibuli přidam kmín trochu chilli polotučnou hořčici sul pepř zaleju vodou a bílym vínem udělam mouku s vodou zahustí a přidam malinko česneku zaleju smetanou a někdy přidavam hovězí bujon:-K

hana Kreisingerová 16. 9. 2014 14:12
Ja jatra osmahnu na cibuli přidam kmín trochu chilli polotučnou hořčici sul pepř zaleju vodou a bílym vínem udělam mouku s vodou zahustí a přidam malinko česneku zaleju smetanou a někdy přidavam hovězí bujon:-K

At je to jak chce, ja bych zbastil i syrovy, kmin nekmin :-p

dělám taky tak,pepř a kmín:-))www.toprecepty.cz

Hele, proto ten tu recept, aby byl jedinečný svou chutí, jednoduše, tento recept nemá koření a přesto je výborný :) dnes dělám kuřecí játra taktéž a tady jsem zakotvila :) díky za recept, po přihl. šoupnu bodík :) :-K

Dohadujete se tu jestli i kmín, nebo jestli stačí pepř a jaké ještě koření. Zkuste přidat tročku dobrého provensálského, uvidíte, co to udělá s chutí. :-) A než budete hodnotit, zkuste uvařit. Taky jsem tomu nevěřila a je výtečná.

Já teda dávám ještě smetanu. Je to pak prostě víc omáčka =)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
játrová omáčka, játrová omáčka recept, recept na játrovou omáčku, omáčka játrová, recept játrová omáčka, jatrova omacka z krutich jater, játrová omáčka z drůbežích jater, kuřecí játrová omačka, recepty játrová omáčka, játrová omáčka od babičky, krůtí játra omáčka, játra omáčka, játrová omáčka pro děti, omáčka s játry, jatrova omacka z kurecich jater, drubeží játrová omáčka, omáčka z jater, játra na omáčku, játrová, játrováomáčka

Suroviny:
játra drůbeží, sádlo, cibule, mouka hladká, vývar drůbeží, sůl, kmín drcený, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu