Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 26 381 kJ / 6 305 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 127,48 g |
| Tuky | 350,84 g |
| Vláknina | 27,20 g |
| Cholesterol | 1,92 g |
| Sodík | 1,11 g |
| Sůl | 2,23 g |
| Sacharidy | 645,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krém těžká paříž (připravíme den předem):
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)
Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí). Krok 2: Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.
Čokoládové čočky vložíme do kastrůlku, nalijeme na ně šlehačky a dáme vařit. Jakmile začne šlehačka vřít, tak vaříme asi 1 minutu. Pak necháme vystydnout a dáme na 24 hodin do lednice, pak hned vyšleháme na plný výkon, (nabude tak 2-3x a musí být tuhá, ale nepřešlehat!)
Korpus:
Ušleháme bílky s polovinou cukru v tuhý sníh, který potom smícháme s ušlehanými žloutky s druhou polovinou cukru a olejem. Přimícháme prosátou mouku, kakao a vylijeme na plech s vyšším okrajem vyložený pečícím papírem. Dáme péci do předehřáté trouby na 180°C cca 30 - 35 minut (zkusit špejlí). Krok 2: Mezitím si připravíme druhý krém (mascarpone): mascarpone smícháme s cukrem podle chuti a přilijeme šlehačku, vše dohromady ušleháme na hladký tuhý krém. Krok 3: Vychladlý korpus rozřízneme, spodní díl natřeme krémem mascarpone, na něj naneseme krém těžká paříž a vypeckované višně v rumu. Přiklopíme druhou polovinou korpusu, zatížíme a necháme v lednici aspoň hodinu odpočinout. Poté potřeme povrch ganache nebo polijeme čokoládovou polevou a necháme zatuhnout. Nakrájíme na jednotlivé řezy a před podáváním dozdobíme šlehačkou a višní v rumu.
Zveřejněno 24. 5. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Den a noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnL5
Moje poznámka
Den a noc
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZnL5
Nejnovější recepty
Nepečené Lotus kuličky
Přidáno před 3 hodinami
Burizonové kuličky
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Přidáno před 5 hodinami
Mrkvovo-sýrové placky (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 5 hodinami
Cuketa na kari a česneku s nakládanou červenou paprikou
Přidáno před 22 hodinami
Belgické lanýže
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Perníčky,které jsou hned měkké
Noumik před 45 minutami
Rajská omáčka s masovými kuličkami
Majka80 před 50 minutami
Perníčky hned měkké pro děti vylepšené
Virtuous0112 před 1 hodinou
Dršťková polévka z hub
magdalenka před 2 hodinami
Vepřová kýta v královské peřince
LenuleJ. před 3 hodinami
Masové koule s medvědím česnekem a paprikou v pomalém hrnci
Pavlina06 před 4 hodinami
Kokosky - sněhové s kokosem
Teryshek před 4 hodinami
Pečený rolovaný bůček s dušenou kapustou
mustafka před 4 hodinami
Rychlé ořechové řezy s kávovou šlehačkou
Andruse před 10 hodinami
Vepřová krkovice s bramborem v PH
Pavlina06 před 10 hodinami
Tématické fráze:
dort den a noc,
zákusek den a noc,
dort noc a den,
recept den a noc,
zákusek noc a den,
dort den a noc recept,
den a noc recept,
recepty na dnu,
dezert den a noc,
noc a den recept,
den a noc dort,
nádivka z mascarpone,
krem tezka pariz,
recepty den a noc,
den a noc zákusek,
zákusek den a a noc,
den a noc na dort,
noc a den dort,
recept na den a noc,
recept na zákusek den a noc
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
mouka hladká,
olej olivový,
kakao,
šlehačka 40%,
šlehačka 33%,
čokoláda,
mascarpone,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
vanilkové aroma,
višně v rumu,
šlehačka
Komentáře (3)