Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánový zákusek

Hodnocení receptu je 5,0 (42×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

jahoda jahoda

Středně náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 677 kJ /
5 181 kcal
Bílkoviny81,24 g
Tuky313,43 g
Vláknina11,22 g
Cholesterol 1,70 g
Sodík 759 mg
Sůl1,94 g
Sacharidy503,50 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Piškot: Ušleháme celé vejce s cukrem do pěny a přimícháme zlehka přes síto mouku s práškem do pečiva. (Kdo chce, tak nejdříve tuhý sníh, do něho cukr+žloutky a nakonec opět mouku s práškem do pečiva). Pečeme na plechu 20x30cm! buď na pečícím papíře, nebo vytřít olejem a vysypat moukou na cca 180st. 10-15 min. Krok 2: Krém: Z mléka a pudinkového prášku uvařit pudink. Nechat vychladit na pokojovou teplotu. Potom máslo trochu rozšlehat s cukrem a přidávat po částech vychladlý pudink a šlehat, až krém zbělá. Nakonec přidat rozmixované banány, a hned je zašlehat do krému, než moc zhnědnou.(Trochu krému bez banánů můžeme odložit na pozdější zdobení. Krok 3: Vychladlý piškot přendáme z pečícího papíru, protože se na něm špatně krájí a pokapeme citrónovou šťávou naředěnou vodou (asi 6 lžiček) a natřeme krém. N Krok 4: echáme v ledničce chvíli ztuhnout. Krok 5: Čoko-poleva: Mezitím si rozehřejeme (nejlépe malý hrnek dáme do většího hrnce, ve kterém jsme zahřáli vodu) čokoládu a smícháme s Ivou a 2 lžícemi oleje. Cukr do čoko-polevy není potřeba. S touto polevou se moc dobře pracuje, můžete ji nechat vychladit a potom pomalu nalít na krém. Asi to dělá ten olej, ale netuhne tak rychle a pěkně se roztírá na slabou vrstvu. Krok 6: Při krájení řezů namočte vždy nůž do vody, poleva se tak neláme.

Zveřejněno 5. 6. 2010

Poznámka autorky jahoda

Kdo může banány:-), tak doporučuji: krém s rozmixovanými banány je krásně voňavý a chuťově moc dobrý.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2791

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Banánový zákusek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2791

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (46)

Dělala jsem z 1,5dávky piškotu-mám velký plech:-)A do náplně jsem dala o banán víc a 2 pudinky na 3/4l mléka a jen 1/2másla. Banány byly hodně zralé, normálně bych je už skoro vyhodila:-), ale takhle se chytli:-D posílám bodík:-K a myslím že až zbydou zas banány je to jisté:-)

Koláčik je super. Ja ho už pečiem niekoľko rokov a celej mojej roine chutná:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Kristýna 19. 11. 2013 11:44
Zákusek je naprostá bomba :-) krém se mi sice zdrcnul, ale spravila to troška teplého másla ;-) můžu jedině doporučit, rodinka se olizovala až za ušima :-)

Těsto mám trošku tužší a krém není úplně pevný, nevíte čím by to mohlo být? Jinak výborný zákusek :)

tak upečeno , natřeno jen počkat až to ztuhne:-*myslím, že to moje drahá polovička ocení - je to mlsoun :) posílám bodík :)) :yes::yes::yes::yes:

Daniello O., jsem moc ráda, že se povedly - což je ostatně vidět na Tvých fotečkách.;-):-p a že chutnají, to těší nejvíce.
Díky:-K:-)

Danko:-8:-8nápodobně;-):yes::yes:díky tvému fotu:-8jsem si recept uložila:-Kprotože jsem ho dřív nezahlídla;-):-K:yes:

Rebeko, dekuji :-8. Udelala jsi mi radost :-K.

Dannielo,máš je nááádhernééé:-O:-8:-K:yes::yes::yes:přilákala mě tvá moc vyvedená fotka;-):yes:

Jahudko, pekla jsem tyto bajecne rezy presne podle receptu a byly naprosto uzasne :yes::yes::yes:. Do kremu jsem dala 2 obrovske banany, protoze bananovou chut milujeme a ta umela z pudinku mi take nesedi. Krem ztuhl nadherne a velmi rychle. Na polevu jsem take musela pouzit maslo, protoze Iva zde neni, ale vubec to nevadilo. S polevou se krasne pracuje a v lednici ztuhla take behem chvilicky. Omlouvam se za fotky, ktere prikladam, protoze rezy nejsou tak krasne nazdobene. Krem ktery jsem si odlozila na zdobeni manzel totiz povazoval za zbytek a snedl, tak jaksi zdobit nebylo cim :-D. Rezy jsem aspon jemne postrouhala bilou cokoladou. Vsem mohu vrele doporucit a Jahudce dekuji za vyborny recept a posilam tricaty kulaty bodik :-K

Marciku (mám sestru Marcelu, ale říkám jí též Marcik:-D), vidím, že jsi měla také problém s tuhnutím krému, přepsala jsem tedy raději banány na 1. Určitě to dělá množství banánů. A má i vliv použití másla. Já na krémy kupuji jen s co nejvyšším podílem tuku (max.80%), tyto na mazání moc nejsou, ale do krémů pěkně ztuhnou.
No ale hlavně, že chutnaly:-K a díky za fotečku. Každá mě potěší, nemusí být jak ze žurnálu - od toho tady nejsme, že jo;-):-K

Jahůdko, včera jsem udělala tvůj zákusek, pro jistotu jsem ho obalila alobalem;-), neztuhl úplně, ale držel celkem dobře;-). měla jsem asi moc velký banány. ale přesto je báječný, hlavně ten krém:-p:-8:yes::yes:fotka není jako ta tvá;-(

Jahodo:-)):yes:

miszko, nevím, jestli ty banány dělají tu neplechu. Kukla jsem i na net a pár receptů jsem našla s tímto krémem. Budu muset někdy zkusit znovu a zkoumat problém:-));-):-K

Jahůdko:-)) ty za to nemůžeš. Na tvých fotkách i na fotkách Dancattt je důkaz, že to jde:-) To je jen mýma rukama:-( Ještě se mám co učit;-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
zákusek, zákusek s banánem, banánové zákusky, zákusky s banánem, zákusky z banánů, recepty zákusky, zákusek pro děti, zákusky s banány, zákusky pro děti, bananovy zakusok, banánový krém na zákusek, zákusky recepty, zákusek recept, zakusek z bananem, banánový moučník, výborné zákusky, nepečený banánový zákusek, zákusek s s banánem, výborný zákusek, banánové recepty

Suroviny:
piškoty, vejce, cukr krupice, mouka hladká, prášek do pečiva, krém banánový, mléko, cukr moučkový, máslo, pudink vanilkový, banán, čokoláda, tuk ztužený, olej, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu