Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí křupavé řízky z trouby

Hodnocení receptu je 5,0 (108×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Křupavý smažený řízek je klasika, kterou si občas dáme rádi všichni. Avšak i tomuto tradičnímu jídlu můžete dát nový švih. Zkuste recept na řízky obalené v pikantní sýrové strouhance a místo smažení je upečte v troubě.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 091 kJ /
978 kcal
Bílkoviny43,61 g
Tuky24,54 g
Vláknina9,14 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 1,95 g
Sůl3,89 g
Sacharidy141,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Řízky naklepeme, osolíme a opepříme. Odložíme a nachystáme na obalování. Krok 2: Vejce rozšleháme s hořčicí, smetanou a oloupaným a utřeným česnekem. Strouhanku smícháme se sýrem a paprikou. Krok 3: Řízky obalíme v mouce, vejcích a strouhance. Na plech s pečicím papírem rozetřeme trochu oleje. Maso vložíme a lehce shora potřeme olejem. Krok 4: Pečeme ve vyhřáté troubě cca 15 minut přikryté alobalem. Krok 5: Poté odkryjeme a dalších 15-20 minut (podle velikosti masa) dopečeme kvůli pěkné barvě. Řídíme se zkušeností se svojí troubou.

TIP: Jak správně smažit řízky, pokud nezvolíme pečení v troubě

Zveřejněno 16. 6. 2016

Poznámka autorky mika59

Když mi zbude ochucená strouhanka, dám ji do dózy s víkem a uložím v lednici. Pak ji spotřebuji třeba do karbanátků nebo do drožďové pomazánky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3XzM

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3XzM

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (35)

:-)<3:yes::yes: Parádní , výborné řízečky :-K

Vďaka za výborný recept! Veľmi chutné jedlo, odporúčam všetkým! Pridávam foto... :yes:

martiline: Děkuji:-K:-K:-K:-K

Řízky jsou vynikající. Oceňuji i rychlou přípravu. Dokonce jsme se doma shodli, že jsou lepší než klasické kuřecí řízky ... přílohou byly hranolky z horkovzdušné fritézy a mňamka veliká ... Určitě u nás nejsou naposledy. Peču je tedy 40 min. zakryté na 200 stupňů a při stejné teplotě pak na 15 minut odkryji. Recept ukládám a velice děkuji za nápad.

Libca1954: Moc děkuji, jsem ráda, že chutná :-K:-K:-K

mika59: Rada bych jeste pridala, ze od prvniho pokusu, jsem uz tento recept zopakovala 4x pro rodinu s detma. Vsem to moc chutnalo, a chteli sdlilet recept. Diky!!!:-)

Řízky pečené v troubě jsou dobrůtka.:-K:-K:-K:-

Libca1954: Moc děkuji:-K:-K:-K

Vyborny recept. Moc nam chutnalo. Urcite budu delat znovu

Nechtěla jsem zrovna roztápět celou troubu, tak jsem řízky smažila bez obměny strouhanky, a i tak byly řízky výborné. Děkuji za recept.

Palika: Já děkuji za milou zprávu i :-K

mika - výborná klasika, kvalitní foto a dobré video ... Díky :-) :yes:

Teryshek: Moc děkuji..:-K:-K

Výborné. Dnes jsme měli k obědu a moc na to chutnalo. Jako přílohu jsem zvolila grilovanou zeleninu :yes:

Marie Švarcová : Dobrý den, tu silikonovou podložku pokapete (potřete) olejem nebo na ni dáte ty řízky jen tak nasucho?

<3 Velká dobrota, doma úspěch. Super :-K

No hledal jsem něco pro děti, tohle vypadalo dobře, ale dětem to nechutnalo. Recept je skvělý, ale děti to nejedi! :-!

Cigan_David: To mě mrzí...nedá se nic dělat..

A místo obyčejného tvrdýho sýra vyzkouším báječný čedar. :yes::-8

Mmm,už jen z té fotky má člověk chutě veliké. <3 Páteční oběd je jasný. :-p Určitě budou chutnat a hned se po nich slehne zem. :-D:-8

Marie Švarcová 24. 3. 2017 23:09
:yes::yes: řízky v troubě dělám na silikonové podložce a na každý položím tenký plátek másla :-) jsou skvělé

Dnes jsem dělal kuřecí řízky v troubě podle tebe.Otáčet jsem je také nemusel, akorát,jak píšeš yze každý musí dělat podle své trouby,jsem je dělal o chvilku déle.A ... paráda

jarda Kadic: Jaroušku moc děkuji za vyzkoušení a hlavně že chutnalo...;-):-K:-)

to se mi líbí,vyzkouším
:yes:

:-)jedinečné ...

řízečky mohu doporučit, jsou štavnaté a moc dobré:-):yes:

Romario: Moc děkuji, opravdu jsi mě potěšila i tou pěknou fotkou. Jsem ráda, že chutnalo. ;-);-):-K:-K

Vypadají báječně,určitě vyzkouším,řízky jsou žádané a nikdy nezklamou ;-):yes::yes:

A pečou se jen z jedné strany? Neobrací se?

Veruse: Já jsem neotáčela, mi takhle peče trouba stejně zespodu i shora.:-K

No, rozhodně bych nepohrdla takovým řízkem!! :-p

Na kolik stupňů v troubě mám péct?

m.lumicek: Já v mé starší troubě peču na 200 st.:-)

takovým způsobem děláme i vepřové řízky !! :-p;-):-) :yes::yes::yes: :yes::yes::yes: :yes::yes::yes:

páči sa mi to,určite vyskúšam:-):yes:

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze:
rizky z trouby, kureci rizky pecene v troube, řízky v troubě, křupavé řízky z trouby, kuřecí řízky, řízky z trouby šťavnaté křupavé a bez smažení, řízek v troubě, kuřecí stehenní řízky v troubě, kuřecí řízek v troubě, kureci rizek peceny v troube, stehenní kuřecí řízky recepty trouby, kuřeci řízek z trouby, rizky do trouby, rizky pecene v troube, řízek z trouby, křupavé řízečky z trouby, plněné kuřecí řízky v troubě, kuřecí smažené řízky v troubě, nejlepší řízky z trouby, řízek do trouby

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, vejce, smetana, hořčice kremžská, česnek, pepř, sůl, mouka hladká, strouhanka, sýr strouhaný, paprika sušená sladká, bylinky, olej

Přidat fotografie receptu