Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí stehna s debrecínskou chutí

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 210 kJ /
767 kcal
Bílkoviny19,96 g
Tuky62,87 g
Vláknina9,85 g
Cholesterol 85 mg
Sodík 1,64 g
Sůl4,00 g
Sacharidy27,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Omytá stehna osolíme a okořeníme. Poprášíme moukou a zprudka opečeme na oleji z obou stran. Vytáhneme a do výpeku přidáme nakrájenou slaninu a cibuli. Krok 2: Opečeme a přihodíme česnek na plátky a papriku Po chvíli zarestujeme protlak a zalijeme cca 200 - 250 ml vody. Vlijeme do pekáčku a vložíme opečená stehna. Na každé dáme tenký plátek másla, přikryjeme poklicí nebo alobalem a dáme do trouby. Krok 3: Pečeme cca 30 minut. Párky nakrájíme na kolečky a přidáme k masu. Odkryjeme a společně pečeme cca 15 minut do křupava. Nezahušťuji, ale kdo chce, může zahustit trochou mouky rozmíchané ve vodě a šťávu povaří. Krok 4: Podáváme s rýži, brambory nebo těstovinami.

Zveřejněno 28. 6. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKy5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jKy5

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (8)

Dělám již delší dobu podobným způsobem, jen ještě přidávám k paprice brambory, mrkev a třeba i květák. Vše se krásně společně upeče a navíc je vše jak se říká z jednoho hrnce.

Uvařila jsem dnes k obědu - moc nám to chutnalo. Fakt dobré a hezky barevné kuře. Díky za recept.

aknel1: Děkuji moc Vám všem ;-):-K

AnnaSkotova 29. 6. 2016 12:22
Kuřátko vypadá moc chutně<3. Jen se zeptám, zda po 2,5 hodinách (150 minut) dopékání nebude na drc. Spíš si myslím, že se vloudila jedna nula navíc. Potvůrka jedna nulová. Kuřátko má krásnu barvu.:yes:

AnnaSkotova: Jéé moc děkuji za upozornění,:-p sama to čtu několikrát a ještě to přehlédnu.:-K Díky opravím.;-):-K

No paráda <3:yes:

:-K:yes:

<3:yes:

Tématické fráze:
kuřecí stehna recepty, kureci stehna recept, kuřecí stehna, recept na kuřecí stehna, chutné recepty, recepty kuřeci kýta, recepty z kuřecích stehen, kuřecí stehna v rajskem protlaku

Suroviny:
stehno kuřecí, cibule, česnek, párky, slanina anglická, paprika čerstvá červená, paprika čerstvá bílá, protlak rajčatový, koření na kuře, paprika sušená sladká, olej, máslo, mouka hladká, sůl, pepř

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu