Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Hodnocení receptu je 5,0 (79×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

isindy isindy

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Ideální jídlo do zimního počasí? Halušky - člověk se po nich cítí příjemně sytý a zalezl by rovnou pod peřinu. Nejpracnější je nastrouhat brambory na těsto. Jinak je ale příprava rychlá a jednoduchá. Verzi s kysaným zelím se říká strapačky.

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Oloupané syrové brambory nastrouháme najemno, smícháme s vejci a moukou a osolíme. Vypracujeme vláčné těsto, mouku přidáváme postupně podle potřeby. Těsto by mělo mít takovou konzistenci, aby šlo protlačit přes haluškovač. Krok 2: Halušky protláčíme do vroucí osolené vody přes haluškovač (nebo nožem z těsta na prkýnku trháme drobné kousky) a vaříme je dokud nevyplavou. Pak je ihned scedíme (nebo sítem vybereme z vody). Krok 3: Cibule oloupeme a nakrájíme na větší kostky či měsíčky. Maso omyjeme a nakrájíme na kostičky asi 2x2 cm. Krok 4: Do pánve nebo hlubšího pekáčku dáme trochu oleje, přidáme uzené maso a cibuli a pozvolna osmažíme dozlatova. Občas promícháme. Krok 5: Na orestovanou cibulku a uzené maso přidáme zelí, můžeme podlít asi 200 ml vody, přidáme cukr podle chuti, sůl, kmín a nepřikryté necháme dusit, dokud se voda neodpaří. Občas promícháme. Krok 6: Halušky promícháme s hotovou směsí, podle chuti dosolíme a dopepříme. Kdo si chce pohrát, může posypat ještě další dozlatova osmaženou cibulkou.

TIP: Halušky - rychlé a levné recepty

Zveřejněno 5. 9. 2010

Poznámka autorky isindy

Vím, že řada kuchařek dává přednost domácí výrobě halušek, je tu řada výborných receptů na jejich přípravu. Za sebe mohu říct, že s klidným svědomím využívám kupované směsi – polotovary (Halušky v prášku) – a ani žádnou značku neupřednostňuji, chutnají nám všechny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G853

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Halušky s uzeným masem a kysaným zelím

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/G853

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (79)

oring: Potvrdzujem a doporučujem. :yes: Ak nemáte čas, čo je často,, Vinické mrazené halušky sú skutočne dobré. Práškové nie. Nedajú sa s tými mrazenými porovnávať. ;-)

Receptík je jedlý :yes: a brzy přistane na talíři. Jen tu pozoruji cvrkot kolem toho zda halušky z pytlíku nebo z brambor. Už halušky používám a je pro mne jasná volba mražené halušky VINICA. V penny jsou aktuálně (2020) v akcích za 40kč/kg, což mi přijde přijatelná cena.

Halušky jsou moje oblíbené jídlo, ale poprvé jsem je dělala až podle tohoto receptu. Od té doby je to jedno z nejoblíbenějších jídel v naší rodině včetně pětiletého syna. :yes:

Co se týče halušků v prášku, tak proti nim nic nemám. Je to každého věc. I tento recept si udělá kdo chce, kdo ne, ať si najde jiný. Je to každého volba a není třeba urážet. Já dělám z brambor, ale i z pytlíku. Jenom mne zarazila fotka v úvodu, kde jsou halušky se zelím a k tomu nakrájená syrová rajčata. To mne rozesmálo. Zelí- rajče? No, nevím, nevím. Receptíku dávám za 1!:yes:

Ja dělám halušky pro dvě osoby,

Půl sáčku halušek v prášku, kolem 25 dkg zředím s vodou aby těsto nebylo tuhé.
Dávám vařit přes haluškár, když těsto vyplave tak ho scedím, nepřeplachují ve vodě, na teplé halušky dám tak 30 dkg syrového kysaného zelí a omastím.
Na omastek použijí 15 až 20 dkg slaniny na drobno nakrájene, ne moc prorostlá.
Vše zamíchám a podávám.
Pokud použijí anglickou slaninu tak na omastek použjí tak 3 až 4 lžice sádla v kterém ohřejí 15 dkg na drobno nakrájené prorostle slaniny.
Musí to být co lžíce to škvarka.
Stejně dělám i bryndzové halušky, jen místo zelí použijí 15 dkg bryndze.
Tady kolorie nepočítám.

Dala bych si hned jednu porcičku,zelí kysané mám naše v zelňáku,uzené by se taky našlo,jen ty halušky jsem nikdy ještě nedělala,asi se též podívám po polotovaru a udělám;-):yes:

Este dodatok k haluskam ja kyslu kapustu nepodlievam vodou , necham ju praziť do ruzova na bravc.masti slaninke a cibulke na konci trochu cukor a ml.korenie zamiesam halusky

Ja som kedysi robil halusky len zo zemiakov vela roboty s tym az tak nie je.Teraz kupujem zemiakove halusky v prasku v zelenom baleni -tesco za 55c. su naozaj dobre ,myslim ,ze aj v restike to tak robia.

Náhodou já jsem ráda, že tady recept na halušky z prášku je. Netušila jsem, že existují a tak jsem podle tohoto receptu, zkusila svou prvovýrobu. Halušky dopadly dobře, tak příště uvidím, zda použiju ještě tyhle z prášku, nebo se pustím přímo do výroby z brambor.

Výborné:)) a halušky v prášku mi nevadí jsem ráda že si to mohu zjednodušit nechce se mi patlat s haluškami hodiny a hodiny:))) :-);-):yes:

Já je ani nedělám a kupuji ty zmražené jak přikládala zde paní odkaz... dají se sehnat v globusu nebo Kauflandu a věřte že chutnají skvěle :)

Nela: Ale na halušky nepotrebujete zemiaky variť, strúhajú sa surové.;-) Inak s vami súhlasím, nevidím dôvod, prečo by sa nepoužili aj v prášku...Neviem, či v Čechách dostať v Makre mrazené halučky z Vinice, ak áno, doporučujem, sú vynikajúce. ;-)
Link na Vinické halušky prikladám, aby ste videli balenie : http://potravinydomov.itesco.sk/sk-SK/ProductDetai...
A mám pocit, že som ich videla v Kauflande.

Martin:ja vam to napisu jednodusse jelikoz mam od 6 hod jednu praci do 2 odpoledne a ve tri jdu na druhou do 10 vecer tak me by se stihly uvarit jen ty brambory tak jsem rada za polotovar je pravda ze v nedeli kdyz mam volno tak jsem rada za domaci obed ale to taky sotva stiham delam 6 dni v tydnu a tu nedeli si rada odpocinu ;-)

Když jsem viděla cenu 400g pytlíku halušek který stál 19-, přešla mě chuť. Koupila jsem raději brambory 1,5kg za 20-, a raději udělám halušky z opravdových brambor. Přiznávám se, že jsem chtěla taky si ulehčit práci ale za takovou cenu nebudu dotovat chemii.

majablack 20. 5. 2015 08:42
není nad originál. trvá to pár hodin,ale aspoň tam nemám éčka a vím co v tom mám. Nevím jak vám, ale mě chutnají víc, když si je uvařím. Zelíčko z Bystročic a kápnout na masnu s výborným uzeným ocáskem...:-8 supr:yes:

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
halušky se zelim, halušky s uzeným, bramborové halušky se zelím a uzeným, slovenské halušky se zelím, bramborové halušky se zelím, domácí halušky se zelím, halušky, domaci halušky, výroba halušek, bramborové halušky s uzeným a se zelím, halušky s kysaným zelím, recept na halusky se zelim, recepty halušky s uzeným, domácí bramborové halušky, bramborové halušky s uzenym, halusky se zelim recept, domácí halušky recept, testo na halusky, halušky v prášku, halušky z prášku

Suroviny:
brambory, mouka polohrubá, vejce, sůl, zelí kysané, maso uzené, cibule, cukr krystal, olej, kmín celý, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu