Kančí guláš po staročesku
V době lovecké sezony se ze všech úlovků nejčastěji vaří kančí guláš. Tento recept je chuťově vyladěný k dokonalosti a provede vás podrobně úskalím přípravy tohoto zvěřinového pokrmu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 23 934 kJ / 5 720 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 225,95 g |
Tuky | 435,34 g |
Vláknina | 47,25 g |
Cholesterol | 958 mg |
Sodík | 7,89 g |
Sůl | 19,30 g |
Sacharidy | 96,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pepř, jalovec, nové koření a bobkové listy dáme do hrnce, přilijeme 1l vody a vaříme 30 minut. Pak přidáme sůl a necháme odvar vychladnout.
Krok 2: Zatím si nakrájíme maso na kostky cca 4x4 cm. Maso dáme do vychladlého odvaru a dáme do lednice min přes noc - lépe 24 hod.
Krok 3: Po této době maso vyndáme z odvaru, očistíme od koření a osušíme.
Krok 4: Nadrobno pokrájíme cibuli, smícháme s kmínem a troškou soli a dáme orestovat na máslo do tmavě zlatavé barvy.
Krok 5: Pak přidáme slaninu nakrájenou na malé kostičky a ještě asi 5 minut restujeme. Přidáme maso a ze všech stran ho necháme zatáhnout.
Krok 6: Přilijeme rum, červené víno a asi 10 minut podusíme. Pak přilijeme vývar, zastříkneme citronem a dusíme dokud není maso měkké.
Krok 7: Podle chuti dosolíme a dopepříme. Maso vyndáme z omáčky a necháme omáčku zredukovat.
Krok 8: Pak jí buď tyčovým mixerem rozmixujeme, nebo uděláme světlou jíšku a zahustíme. Záleží na naší chuti a jak jsme omáčku zredukovali.
Krok 9: Pak vložíme zpátky maso a prohřejeme. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.
Zveřejněno 12. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Moje poznámka
Kančí guláš po staročesku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m9Rp
Nejnovější recepty
Hovězí oháňka na mrkvi, pomeranči a Birellu v pomalém hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Vajíčkový cottage salát
Přidáno před 6 hodinami
Palačinky v troubě
Přidáno před 7 hodinami
Vejce v pikantní rajčatové směsi
Přidáno před 9 hodinami
Koblížky z listového těsta plněné karamelovou šlehačkou
Přidáno před 9 hodinami
Velikonoční nádivka trochu dietnější
Přidáno před 9 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Ivulinek před 28 minutami
Poctivá květáková polévka
boxerka69 před 31 minutami
Kuřecí maso s rýží
kacalovaleona před 4 hodinami
Vláčný velikonoční mazanec
Květoš před 5 hodinami
Krémová kedlubnová polévka se sýrem
brtna před 5 hodinami
Jarní zeleninová polévka s vejci
PetraN98 před 6 hodinami
Křupavé zapečené brambory
Hanulka@ před 6 hodinami
Bramborový salát s fazolemi
TondaJ před 8 hodinami
Pomazánka z tuňáka
radekfiala před 8 hodinami
Tématické fráze:
jak naložit kančí maso,
jak naložit kančí maso na guláš,
kančí guláš,
naložení kančího masa,
recept na guláš z divokého kance,
kančí guláš z plece,
výborný kančí guláš,
top recepty kanči guláš,
kančí guláš apetit,
nalozeni kanciho masa na gulas,
gulas po starocesku,
kančí guláš z plecka,
recept na kančí guláš,
kančí guláš top,
jak naližit kančí maso,
top recepty na kančí guláš,
kančí guláš top recepty,
naložení masa na kanci guláš,
jak naložit maso na gulaš,
guláš kančí plecko
Suroviny:
pepř černý,
jalovec,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
plec kančí,
cibule,
kmín celý,
máslo,
slanina anglická,
rum,
víno červené suché,
vývar hovězí,
šťáva citronová,
mouka,
jíška
Komentáře (8)