Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Koláč se zeleninovými růžičkami

Hodnocení receptu je 4,3 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Petras namaste Petras namaste

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 441 kJ /
2 495 kcal
Bílkoviny49,65 g
Tuky118,76 g
Vláknina42,55 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 3,03 g
Sůl4,50 g
Sacharidy293,40 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve si připravíme těsto. Smícháme všechny ingredience a uhněteme hladké těsto, které necháme cca 15 minut odpočinout. Mezitím předehřejeme troubu na 200°C a pustíme se do náplně. Krok 2: Všechny ingredience na náplň rozmixujeme mixérem a dochutíme solí.
Nyní zpět k těstu. Ač mi přišlo těsto dost tučné, přilepilo se mi ke dnu skleněné formy na pečení, takže doporučuji formu předem vymazat tukem a vysypat moukou. Těsto si vyválíme asi na 0,5 cm, vyložíme jim formu a na dně formy propícháme těsto vidličkou, aby se při pečení zbytečně nenafukovalo. A takto připravené těsto dáme na 15 minut péct do trouby. Poté jej necháme alespoň lehce vychladnout. Krok 3: Když se nám peče těsto, připravíme si zeleninu, je to sice pracnější, ale výsledek vypadá moc dobře. Mrkve očistíme, z cuket odstraníme konce a začneme ze zeleniny tvořit dlouhé plátky buď škrabkou, nebo struhadlem, na kterém lze vytvořit plátky. Když máme všechnu zeleninu naškrábanou, musíme ji spařit (hlavně mrkev), aby se plátky lépe stáčely. Postačí zeleninu přelít vodou uvařenou v rychlovarné konvici. Krok 4: Na vychladlé těsto rozprostřeme náplň z tofu a začneme tvarovat zeleninové růžičky. Záleží jen na vás, kolik pátků smotáte na jednu růžičku, já jsem je dělala ze 2-3 plátků. Růžičky začneme umisťovat od prostředka do náplně v koláči. Když máme celý koláč pokrytý růžičkami dáme jej ještě na cca 40 minut péct do trouby vyhřáté na 200°C.

Zveřejněno 27. 7. 2016

Poznámka autorky Petras namaste

Pro inspiraci a další články se podívejte se na můj blog.

fitblogies.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wvj

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/2wvj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, tuk, voda, sůl, tofu, smetana rostlinná, tofu uzené, česnek, hořčice pikantní, sůl, mrkev

Přidat fotografie receptu