Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trdelníky (pečené na trdle v troubě)

Hodnocení receptu je 5,0 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min Bez doby kynutí těsta

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, Bez doby kynutí těsta)

Sladká pochoutka všech vánočních trhů, vonící až za třetí roh…hodně lidí si je zkouší upéct doma, na zavařovačkách, plechovkách od piva, láhvích od vína – i když to bez otevřeného ohně, nad kterým se péct správně mají, nikdy nebude úplně ono, jsou i domácí trdelníky výborné.

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 800 kJ /
1 147 kcal
Bílkoviny27,61 g
Tuky34,46 g
Vláknina6,64 g
Cholesterol 291 mg
Sodík 430 mg
Sůl1,06 g
Sacharidy178,38 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Z trochy vody, mouky, cukru a všecho droždí uděláme kvásek, který necháme asi 20 minut kynout. Pak přidáme všechny ostatní suroviny, vymísíme měkké těsto a necháme ho nakynout. Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 230 °C. Krok 3: Ze 200 g mouky je těsto na trdelník přes celou šířku trouby. Těsto je třeba vyválet do tenkého válečku – pomůžeme si při tom nakrojením těsta a pak už jen doválíme dotenka. Krok 4: Váleček necháme asi 10 minut odpočinout, navineme na máslem pomaštěné trdlo – kraje je třeba zastrčit pod těsto, aby se nerozmotávaly. Lehce oběma rukama navinuté těsto přitlačíme, potřeme rozšlehaným bílkem, obalíme v ořeších a cukru (nebo skořici a cukru) a hned dáme péct do trouby, vyhřáté na 230 °C. Krok 5: Během několika minut jsou trdelníky upečené. Ještě horké je třeba je sundat z formy, po chvilce z nich vyfouknout vřelý vzduch a pak už jen nechat vychladnout, pocukrovat, nakrájet na dílky a podávat.

TIP: Jak na mini trdelníky?

Zveřejněno 30. 3. 2016

Poznámka autorky cathleen

Množství surovin si pak násobím podle potřeby, většinou dělám dvojnásobek.

Další recepty na Pekárnománii -> http://www.pekarnomanie.cz

Trdla mi vyrobil manžel (děkuji!). Manžel mé kamarádky zašel ještě dál a kromě trdel jí vyrobil i držák (stojan) na jejich motání a pozdější uložení před pečením. Můžete se na něj podívat tady -> http://www.pekarnomanie.cz/stojan-na-trdla-trdelni...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ropw

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ropw

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (26)

PetraSt: to mám radost! Domácí je domácí! <3

Skvělý recept, děkuji. Trdelniky snad ještě lepší než ty z vánočních trhů:-)

Lze použít i sušené droždí? :-O s čerstvým droždím nemám zkušenosti, i když peču často :-8

Lenka: díky za vyzkoušení a zprávu:yes::-K

Zobrazit 2 starší odpovědi

skarlettka 12. 8. 2016 19:41
já je peču na válečcích na těsto. Ouška opřu o okraj plechu a mám to jako trdla. Ale musím si vždy nějaké půjčit, mám jen dva.

skarlettka: ano :yes: i tak se dá:-)

:-K cathleen recept je opravdu vynikající, bezvadně se s ním pracuje. Dnes jsem vyzkoušela - trdla nemaje, pekla jsem na plechovkách od piva, obalených alobalem a potřených máslem. Ještě musím vychytat teplotu na mojí troubě. Zkusila jsem přidat fotku - pouze z mobilu, ale nevím jestli jsem ji omylem nepřidala 2x, pokud ano tak prosím o odstranění...
Pekla jsem jenom z jedné dávky, ale příště minimálně ze dvou!

Betyna: děkuji za vyzkoušení i fotky, Marti :-K

Skvěle předloženo:-O, dokonalé jako vždy od Cathleen:yes::yes:

tiše závidím tohle ja nikdy nezvládnu :-O

Nádhera, velice lákavé :-p:yes:

Krásný trdelník:-):yes::yes:

Neskutecne veledilo :-O, vypadaji uzasne :yes:

Ivčo, parádní dílko, od tebe i od manžela. Chválím oba ;-) Jakmile jsou na trzích trdelníky, musíme s klukama jít, ti je milujou. Takže radši zajdu na náměstí, znáš mě ... já a hbité těsto :-D

skvělé :yes::yes::yes:

Super :yes::yes:

ty jsou parádní:yes:

Načíst další komentáře (6)

Tématické fráze:
pečeme trdelníky, recept na trdelníky, trdelníky recept, trdelník ze sušeného droždí, trdelník recept, těsto na trdlo, trdelniky, valecek na trdelnik, trdelník bez droždí, valecky na trdelník, trdelník z hladké mouky, trdelník na plechovce, testo na trdelniky, stojan na trdelniky, trdelnik peceny na plechovce piva, recept trdelník, trdelník sušené droždí, trdlo na plech, váleček na na trdelník, pečeme trdelník

Suroviny:
mouka hladká, mouka polohrubá, mléko, voda, žloutek, cukr, máslo, sůl, droždí čerstvé, bílek, ořechy, cukr,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu