Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Falafel v pitta chlebu

Hodnocení receptu je 4,6 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lucasinka Lucasinka

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie5 697 kJ /
1 362 kcal
Bílkoviny88,68 g
Tuky31,56 g
Vláknina136,00 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 139 mg
Sůl0,29 g
Sacharidy112,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cizrnu slijeme a rozmixujeme (nebo rozmačkáme na kaši). Přidáme rozetřený česnek, nadrobno nakrájenou cibulku, nasekanou petrželku, pepř a sůl. Vmícháme vejce a pokud je potřeba, přisypeme trochu mouky. Těsto má být tvárné a musí z něj jít udělat kouličky velikosti vlašského ořechu. Krok 2: Osmažíme na rozpáleném oleji do zlatova. Usmažený falafel dáme na papírovou utěrku, abychom odstranili přebytečný olej. Podáváme se zeleninou v chlebu pitta.

Zveřejněno 20. 8. 2010

Poznámka autorky Lucasinka

Tip: Doporučuji nejdříve udělat jednu kuličku, ochutnat a případně dochutit. Pokud se nám nechce dělat s kuličkama, můžeme vytvořit i placičky, které podáváme se zeleninovým salátem, s chlebem pitta nebo v tortille.

www.lucasinka.cz

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falafel v pitta chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V741

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Falafel v pitta chlebu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/V741

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Dobrý recept a vyzkouším. :-) Jinak k úpravě (ohřátí) pita chlebu je nejlepší dát do páry. Alespoň tak to dělám u kupovaného pita chlebu, který kupuju na www.pitachleb.cz a je moc fajn. Chuťově super a je pěkně nafouknutý, takže kapsa dostačující a ještě maj i silnější dno, takže se netrhá a neproteče. Jednoduše za mě asi nejlepší pita chleba, doporučuju ochutnat. :-)

Michal: prečo tu robíš reklamu???

Kafemlejnku super napad s pita chlebem...Jamieho Olivera take sleduji, ale tohle mi nejak uniklo

Přiznám se že falafel jsem měla jen jednou a dávno že si ani nepamatuji chuť, takže nemám s čím srovnat, jestli to vůbec chutná tak jak to má.. ale na tom nezáleží, je to dobré určitě ještě někdy ukuchtím, díky za recept :)
Akorát mi to nějak nechtělo držet pohromadě, ale trocha strouhanky to spravila. Z uvedeného množství jsem ukuchtila 15 kousků.
Jinak kdo nemá rád jen tak suchou pitu nebo by chtěl by zkusit něco jiného - pitu potřít olivovým olejem a oreganem/tymiánem a zabalit do pečícího papíru, který jsme předtím zmuchlali a celý namočili ve vodě, dáme na pár minut do předehřáté trouby. Okoukáno od Jamieho Olivera :))

dobrý tip, vypadá to skvěle :yes::-p

Tématické fráze:
falafel, falafel recept, felafel, pitta..recept, pizza z pitta chlebu, falafel v tortille, felafel recept, domácí pitta, recept falafel, jak ohřát pitu, pitta placka, pita chléb plneny zeleninou, pitta placky, receptna pitu, falafele top recepty, falafel v tortile recept, felafel karbenatky, pitta,tortilla, falafel cizrnové karbanátky v troubě, cizrna v pita chlebu

Suroviny:
cizrna, vejce, mouka hladká, cibulka, česnek, petrželka, pepř, sůl, olej

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu