Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jogurtová bábovka s karamelovou polevou

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

teniska teniska

Náročný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie14 323 kJ /
3 423 kcal
Bílkoviny58,04 g
Tuky139,82 g
Vláknina5,00 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 2,97 g
Sůl3,40 g
Sacharidy480,71 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Předehřejeme si troubu na 180 stupňů. Krok 2: V jedné míse smícháme mouku, prášek, sodu a sůl. Krok 3: Do druhé mísy dáme jogurt, mléko a vanilkový cukr, rozmícháme. Krok 4: Ve třetí míse šleháme máslo s cukrem do pěny a poté přidáváme vejce, jedno po druhém. Poté přidáváme střídavě mouku a jogurtovou směs. Krok 5: Nalejeme do vymaštěné bábovkové formy a pečeme asi 50 minut. Necháme 20 minut stát, poté vyklopíme a necháme vychladnout. Krok 6: Připravíme si polevu:

V kastrolku necháme rozpustit máslo, cukr, med a mléko za stálého míchání. Přivedeme k varu a za stálého míchání 5 minut vaříme. Krok 7: Poté přendáme polevu do mísy a necháme ji 1 minutu stát.

A můžeme nazdobit bábovku.

Zveřejněno 25. 10. 2010

Poznámka autorky teniska

V původním receptu se měj ještě přimíchat po odstátí jeden hrnek cukru do polevy, ale mě už přišla i tak dost sladká. Pokud má ale někdo velkou závislost na cukru, tak mu nebráním :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Exo4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Exo4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (10)

isahu,:-Oto je můj profil:yes: je tam kvůli té bábovkové soutěži

Isahu:-) z hlediska toho, že tu má Teniska celý postup výroby a ještě je sem zadán recept o den dřív než tam, tak bych určitě věřila jí;-).

http://prostreno.bety.cz/recepty/489/Babovka-s-kar... :-S a to je co, tenisko? opsané slovo od slovo a i stejná fotka :-// jsi autorem receptu na tomto webu?

:yes::yes::-p:-K

:-p

Moc hezká a s karamelem:-p:-p:yes:+6

Vypadá krásně :-p:yes:

Lucko, s takovou se za chvíli neotočím ve dveřích!:-D

Jani, určitě nemusíš.:yes: všechno se dá i neBIO;-)
Zkus a uvidíš:yes::-p

No Luci, to je super s tím karamelem!! Předpokládám, že nemusím používat výrobky BIO;-):yes:

Tématické fráze:
jogurtová poleva recept, jogurtová poleva, poleva na bábovku, jogurtová bábovka s jablky, karamelova babovka, ovocná jogurtová bábovka, poleva ze salka, jogurtová bábovka bez vajec, poleva z jogurtu, jak připravit polevu ze salka, karamelová bábovka bez mouky, jogurtová poleva - recept, recept na jogurtovou bábovku, bábovka ze salka, bábovka bílý jogurt, celozrnná bábovka, bábovka s karamelem, bábovka s polevou, jogurtove polevy recept, jak nazdobit bábovku

Suroviny:
mouka celozrnna pšeničná, mouka polohrubá, prášek do pečiva, soda jedlá, sůl, máslo, jogurt bílý, mléko, cukr vanilkový bio, cukr třtinový, vejce, cukr třtinový, mléko, med, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu