Francouzský hruškový koláč
Francouzský hruškový koláč je vláčný, šťavnatý díky bohaté vrstvě hrušek a provoněný skořicí. Před koncem pečení koláč polijeme sladkou směsí s máslem, která na povrchu vytvoří dokonalou karamelovou krustu.
Suroviny pro 1 plech
menší plech s vyšším okrajem o velikosti zhruba 30 × 20 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 483 kJ / 5 374 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,53 g |
| Tuky | 235,72 g |
| Vláknina | 36,30 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 912 mg |
| Sůl | 2,04 g |
| Sacharidy | 718,36 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 7. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzský hruškový koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQOR
Moje poznámka
Francouzský hruškový koláč
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qQOR
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 17 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 22 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Fíkové kostky
Přidáno 20. 12. 2025 13:01:11
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 6 minutami
Kokosová očka
Sima1996 před 6 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 9 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 9 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 9 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 9 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 10 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 10 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 11 hodinami
Tématické fráze:
vynikajíci hruskovy kolac,
hruškový koláč,
francouzský koláč s hruškami,
francouzky hruskovy kolac,
výborný hruškový koláč,
hruškový koláč se skořicí,
francouzský koláč,
francouský hruškový koláč,
francouzký koláč,
francouzské moučníky,
hruškový koláč recept,
francouzské zákusky,
francouzsky kolac s hruskama,
francouzský tvarohový koláč,
francouzky kolac s hruskami,
francouzský koláč s tvarohem,
jednoduchy hruskovy kolac,
výborný francouzký hruškový koláč,
luxusní hruškový koláč,
francozský hruškový koláč
Suroviny:
hruška,
cukr,
skořice mletá,
mouka polohrubá,
cukr,
mléko,
vejce,
olej,
kypřící prášek do pečiva,
sůl,
máslo,
med,
cukr,
vejce
Komentáře (53)
Nevadi, jime s bilym jogurtem a priste jeste cukr ubereme, myslim, ze do zalivky neni vubec potreba!
Hodne podobny francouzsky hruskovy kolac, testo se pece 20' na 180° , zatim se spoji 1 vejce, cukr + rum, kolac se polije a vlozi pod gril na pouhych 5 minut a zda se mi, ze vysledek je skoro stejny. Jen suroviny jsou vahove odlisne.
Přidám sem svůj první recept, jak hruškový koláč dělám já
Hezký den všem
Tedy 2 do těsta a 2 na zalití?
Podle množství mouky a všeho ostatního tipuju, že vajec tam bude 2+2
Na můj vkus nepřesné...
poleva je skvělá, jen těsta je na koláčovou formu trochu moc, příště musím zvolit větší formu nebo přidat ještě malý koláček, koláč totiž vyběhl a nebylo moc kam polevu nalít, takže mi lehce přetekla... přesto výborné