Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Křenová omáčka s uzeným a knedlíkem trochu jinak

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Lubik

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie9 324 kJ /
2 229 kcal
Bílkoviny105,08 g
Tuky99,25 g
Vláknina5,10 g
Cholesterol 800 mg
Sodík 2,62 g
Sůl6,47 g
Sacharidy226,21 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Bulky nakrájíme na kostičky a necháme hodinku proschnout. Poté je zakapeme mlékem, přidáme vejce, nať, hrubou mouku a sůl. Krok 2: Poté pomocí potravinářské fólie vytvoříme knedlík. Folii na několika místech propícháme vidličkou. Dáme vařit do vroucí vody na 20 minut, v polovině času knedlík obrátíme. Krok 3: Do kastrolu dáme rozpustit máslo. Do něj přidáme mouku a zamícháme. Přidáme mléko a během občasného míchání přidáme nastrouhaný křen (každý dle chuti). Až se mouka v omáčce povaří, tak přes hrubé síto omáčkou přecedíme, abychom se zbavili křenu. Přecezenou omáčku přivedeme k varu. A dle hustoty omáčky přidáme smetanu nebo smetanu s moukou tak, aby měla konzistenci jak je každý zvyklý. Jakmile není omáčka cítit po mouce, můžeme podávat s uzeným masem.

Zveřejněno 10. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpxX

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/vpxX

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Myslím si, že delším varem se chuť křenu dost ztrácí....pamatuji, jak jsme jako děcka pozorovaly dědečka, který si do talíře s hotovou omáčkou jemně strouhaný křen ještě přidával navíc - a my ho napodobovali a pak nás pálily huběnky:-8 Ale dosud mám tuhle omáčku raději výrazně vonící i chutnající křenem.

co to je prosím 1/4 másla? čtvrt kostky nebo "čtvrtka" - tj. čtvrt kilogramu?

spagetka: holky bylo tím myšleno klasické máslo. Žádné ramy a kdejaký rostlinné tuky. Na takových rádoby máslech já nedělám nic. :-):-)To mají aspoň u nás v Kauflandu 250 g.
:-):-):-):-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Není. Nás je hodně a máme velký kastrolky. :-):-):-)

Lubik: :-)

Není to chyba 2 litry mléka?

Tématické fráze:
křenová omáčka, recept na křenovou omáčku, klasická křenová omáčka, křenová omáčka s uzeným nej recepty.cz, dobrá křenová omáčka s uzeným masem, křenová omáčka kaufland, krenova omacka alnedlik, knedlik k krenove omáčce, knedlík ke křenové omáčce, křenová omáčka recepty, recept na uzené maso trochu jinak, recept křenová omáčka s uzenym, na co je dobrá křenova nat, křenová omáčka tmavá, křenová omáčka s uzeným, křenová omáčka s uzeným, křenová omáčka klasická, krenova omacka se zeleninou

Suroviny:
křen, máslo, mouka hladká, smetana, mléko, sůl, mouka, vejce, mléko, mouka hrubá, nať celerová, sůl, maso uzené

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu