Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vdolečky z olejového těsta

Udělejte si i vy doma tradiční masopustní pochoutku - vdolečky vonící vanilkou a citronovou kůrou. Tyto pečené vdolečky z olejového těsta jsou plněné tvarohem a sypané máslovou drobenkou.

Hodnocení receptu je 4,9 (37×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

ivulinka ivulinka

Náročný

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 20 min 60 minut kynutí

80 min (60 min příprava + 20 min tepelná úprava, 60 minut kynutí)

Suroviny pro 60 kusů

60kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 965 kJ /
6 206 kcal
Bílkoviny178,34 g
Tuky251,61 g
Vláknina26,88 g
Cholesterol 1,22 g
Sodík 3,85 g
Sůl9,36 g
Sacharidy793,56 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V mírně ohřátém mléce rozpustíme část cukru a kvasnice a necháme je na teplém místě vzejít. Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, zbytek cukru, sůl, přidáme žloutky a olej. Mléko s kvasnicemi vlijeme do mísy s moukou. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme přibližně hodinu kynout. Krok 3: Mezitím co těsto kyne, připravíme tvarohovou náplň. V míse smícháme veškeré suroviny na ní dohromady. Krok 4: Nyní připravíme drobenku. Smícháme hladkou mouku s moučkovým cukrem a přidáme rozehřáté máslo. Promícháme, tak aby vznikla drobenka. Krok 5: Vymažeme plech olejem (nebo vyložíme papírem na pečení). Krok 6: Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučený vál, lehce prohněteme, válečkem vyválíme plát o síle ne víc jak 0,5 cm. Rádýlkem vykrajujeme čtverečky o délce hrany 4-5 cm. Krok 7: Klademe na ně tvarohovou náplň. Těsto spojíme a vytvarujeme kuličky, které klademe na plech. Krok 8: Troubu předehřejeme na 200 °C. Omytým vejcem (nebo důlkovačem) vytlačíme v těstě důlky, vdolečky potřeme rozšlehaným vajíčkem, důlky zaplníme drobenkou. Krok 9: Vdolečky pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut do zrůžovění. Před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

TIP: Čím naplnit koláče a buchty - oblíbené recepty

Zveřejněno 24. 9. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6A49

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6A49

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (14)

:-)<3:yes::yes: krásné a moc dobré :-K

Vdolečky jsou hotové a opravdu moc dobré :yes: určitě nejsou naposled :-) dovolím si přidat fotečku

NADEI: Nadi, děkuji za komentář a za fotečku. Jsem ráda, že recept nezklamal a vdolečky se povedly:-K

vypadají nádherně,mňam:-K:yes:

:-K:-K:-K pěkné Ivulko:-K:yes::yes:

Parádní:yes: Já většinou dávám do těsta žloutky, do tvarohu bílky šlehám, zůstane po pečení nadýchanější:-)

Máš ich nádherné, Ivuli...:yes: len mám dotaz - bielka do náplne vyšľahané? Ja do náplne obyčajne dávam len žĺtka, tak sa pýtam. A predpokladám, že tvarohu si dala dokopy 500 g? Dík.

magdalenka: bílky do tvarohu dávám, když peču z tohoto těsta, kam se dávají žloutky a bílky mi tudíž zůstanou. Nešlehám je.
Tvarohu bylo dohromady 500 g.

Děkuji všem :-K

Vypadají moc krásně.:yes:

:yes::yes:

Vdolečky se mi moc líbí:-). asi je ve středu vyzkouším:-K. Mohla bych je zadělat v pekárně:-?

cathleen: Děkuji za radu:-K. Je pravda, že se mi několikrát stalo, že jsem měla od těsta "opatlané" i víko:-).

Zobrazit 2 starší odpovědi

Tématické fráze:
těsto na vdolky, testo na vdolecky, olejové vdolky, krehke vdolky, vdolečky z kynutého těsta, vdolečky recept, kynuté vdolečky, vláčné kynuté vdolky recept, křechký kynutý vdolek, svatební vdolečky olejové, olejové kynuté vdolečky, olejové bavorské vdolečky, olejvé vdolečky, vdolecky s drobenkou, olejové vdolky recept, pečení vdolečků, dobre kynute vdolky, olejovevdolecky, dobre testo na vdolecky, recept na vdolečky

Suroviny:
mléko, cukr krupice, mouka hladká, kvasnice, olej, žloutek, sůl, tvaroh, cukr vanilkový, bílek, cukr krupice, kůra citronová, rozinky, mouka hladká, cukr moučkový, máslo, olej, vejce, cukr moučkový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu