Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Suchý koláč s tvarohem

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Zveme vás na skvělý koláč s tvarohem, který se stane příjemnou tečkou na vašem jídelníčku. Jeho zhotovení zvládnou i začátečníci za pár chvil. Příště ho můžete obměnit tím, že místo tvarohu použijete strouhaná ochucená jablíčka.

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 447 kJ /
6 321 kcal
Bílkoviny144,43 g
Tuky190,19 g
Vláknina27,00 g
Cholesterol 347 mg
Sodík 790 mg
Sůl2,45 g
Sacharidy994,43 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Krok 2: Smícháme mouku, cukr a prášek do pečiva. Heru dáme na chvíli do mrazáku, aby se lépe strouhala. Krok 3: Na tvarohovou náplň smícháme tvaroh, moučkový cukr, mléko, vejce a vanilkový cukr a ušleháme ve šlehači. Nakonec přidáme hrst hrozinek. Krok 4: Polovinu suché moučné směsi nasypeme na plech a lžící na něj klademe tvarohovou náplň. Krok 5: Tvaroh zasypeme zbytkem sypké směsi. Nakonec nahoru nastrouháme mírně zmrzlou Heru. Krok 6: Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme do růžova.

TIP: Hrnková buchta s tvarohem

Zveřejněno 20. 4. 2009

Poznámka autorky JanaDorazinova

Zdroj- Doporučené recepty-paní Věra Zubcová z Náchoda.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Suchý koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0gK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Suchý koláč s tvarohem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r0gK

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (77)

Výborný recept a vynikající koláč. Opravdu jednoduchý a za chvilku hotový. Děkuji.:-)

tento recept znám,taky jsem ho pekávala je moc dobrý a vláčný

Jani, tak nevím, co tam bylo před tím, zdas to opravila, protože 500 dkg asi néééé;-);-);-)

Simona Skolakova: No, problém je asi v tom, že jsem si zvykla všechno převádět na gramy :-D..

Zobrazit 2 starší odpovědi

50 gramu nebo 500gramu tvarohu? zda se mi to hodně řídké ta hmota.
:-p

Erika: určitě 500!! Omlouvám se, opravím!!:-Q

Dagmar Neuwirthová 24. 9. 2016 14:59
dělám ho už x let,vynikalící.<3:-)

LLenule: Je už to docela dávno, co jsem ho dělala, ale myslím, že jsem použila tvaroh z vaničky :-)

Jaký dáváte tvaroh ve vaničce nebo v alobale? Jaký je lepší?

Já ho mám v receptech po mamince jako "Anežku". Dělala jsem ho už mnohokrát, je výbornej a ještě lepší druhý den :-p. Nikdy se mi nesypal :-):-)):-K

Hrašuľka.Hrašuľka: No, ten koláč se objevuje v mnoha verzích, to je pravda. Dělala jsem i jeden podobný, ale pravda je, že se mi trochu sypal. Tenhle držel formu :-)

Hrašuľka.Hrašuľka 6. 3. 2014 22:47
Jana Remkova: Prečítala som si to tu všetko a niečo mi to pripomínalo. Dostala som od kamarátky recept, ktorý je veľmi pododbný, ako ten tvoj. Rozdiel je asi takýto: miesto celej hery 100 g masla, ktoré sa ale zapracuje do sypkej časti, teda sa urobí drobenka a z tej sa polovica nasype na vymazaný plech, alebo na pečiaci papier. Na to ide tvaroh, naň akékoľvek drobné ovocie, alebo hrozienka a na to druhá časť drobenky.
Ostatné suroviny sú totožné, len je tu poznámka, že upečený koláč treba nechať odstáť niekoľko hodín na chladnom mieste.
Keď si dám dohromady skúsenosti dievčat tu v komentíkoch, tak sa mi to kryje.
Musím ho už vyskúšať aj ja a potom uvidím.
Ale to vlastne budem musieť robiť naraz oba :-D:-D:-D

Inecka: Děkuji :-)

Jednoduchý a výýýýborný, za půl hodiny už nebyl :-8:-p:yes::yes:,bodík odkliknutý a přidávám do oblíbených;-)

mekkejla: děkuji;-)

Tuto dobrotu znám od mamky a u nás se jí říká švédský koláč. ;-) Ale na jméně vůbec nesejde - je to výborné, nikterak náročné a báječně vláčné! Zkrátka mňam! Posílám bodíka ;-)

bobzbrd:;-):-)

Načíst další komentáře (15)

Tématické fráze:
koláč s tvarohem, suchý tvarohový koláč, peceme s tvarohem, rebarborový koláč s tvarohem, tvaroh, recepty z tvarohu, co s tvarohem, koláče s tvarohem, něco s tvarohem, koláč, top recepty tvarohový koláč, suchá buchta, recepty s tvarohem, suchá buchta s tvarohem, koláč s jahodami a želatinou, koláč s jahodami a tvarohem, koláč z tvarohu, něco dobrého s tvarohem, rebarborová buchta, buchta s jahodami a tvarohem

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, prášek do pečiva, tvaroh, cukr moučkový, mléko, vejce, cukr vanilkový, rozinky, tuk hera, tuk, mouka

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu