Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané cuketové tyčinky s česnekem

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

1974andrea 1974andrea

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie13 735 kJ /
3 283 kcal
Bílkoviny75,16 g
Tuky172,52 g
Vláknina65,84 g
Cholesterol 510 mg
Sodík 138 mg
Sůl0,96 g
Sacharidy329,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve nastrouháme najemno cuketu. Pokud je mladá, tak i se slupkou. Osolíme a necháme cca 20 minut vykapávat tekutinu do mističky. Tu uchováme. Krok 2: Do druhé misky nastrouháme nahrubo chladné máslo, přisypeme mouku, prášek do pečiva, osolíme a přidáme vykapanou cuketu ( ne úplně vyždímanou ) a prolisovaný česnek. Vše dobře a rychle zpracujeme v nelepivé těsto. Pokud by bylo potřeba, můžeme dolít trochu tekutiny z cukety. Těsto zformujeme do bochánku, přikryjeme potravinovou folií a vložíme na 30 minut do lednice.
Troubu předehřejeme na 220 C. Krok 3: Vyndáme těsto z lednice, znovu rychle propracujeme a na pomoučněné desce vyválíme na placku silnou cca 3 mm. Nakrájíme na pásky nebo můžeme vykrájet i jiné tvary a přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme semínky a vložíme do trouby na cca 10 - 15 minut. Pečeme dozlatova. Krok 4: Kdyby se vám nechtělo jednotlivé pásky přenášet na plech s papírem, vyválejte placku rovnou na papíru, potřete ji vejcem, posypte semínky a po krátkém zapečení ji teprve nakrájejte.

Zveřejněno 2. 9. 2016

Poznámka autorky 1974andrea

Recept jsem našla na slovenském webu Fitshaker.

Moje recepty, a ostatní fotografie s postupem najdete na https://inkitchenopen.blogspot.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkL0

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qkL0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (13)

jejej, já si recept přepsala na papír a samozřejmě špatně, pak už jsem se tady do počítače nekoukala. Ale tak dobré tyčinky jsem ještě neměla. SUPER.

Dobrý den, dnes jsem vyzkoušela a jsou opravdu super, ale vyválela jsem rěsto cca 2 cm. Není 3 už moc? Jinak mohu doporučit.

peperinky: v receptu se uvádějí milimetry, ne centimetry;-)

Díky všem za shlédnutí receptu a kdo vyzkouší, ať mu tyčky chutnají;-)

zacuketováno, budou v sobotu tyčinky.

<3:yes:

hmm ;-):yes: určo vyzkušame :yes:

Dobrý nápad:yes:....k tomu ještě dobré vínko a pohodičku:-p

Nemám špaldovou mouku, jakou moukou ji můžu nahradit:-?

Majkaa: Stačí normální hladká ;-)

zajímavý receptík:yes:

Taky jsem je tam okukovala ;-)

Pěkný nápad :yes:

Tématické fráze:
cuketové slané tyčky, cuketove tycky, slané pečivo z cukety, slané tyčky z cukety, slané recepty z cukety, slaný cuketový chlebíček, tyčky z cukety, cuketové slané pečivo, cuketove pecivo, slané cuketové tyčky, slane pečivo s cuketou, cuketa recepty, slane susenky z cukety, slané cuketové pečivo, top recepty z cukety, cukinove tyčinky, recept na slane tycky z cukety, slané tyčky s cuketou, recept na cuketove tycky, cuketové tzčinky

Suroviny:
cuketa, mouka špaldová hrubá, máslo, prášek do pečiva, česnek, sůl, vejce,

Přidat fotografie receptu